Stranica 1 od 4 1234 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 34

latinski jezik, prijevod?!

Raspravljate o temi latinski jezik, prijevod?! u Društvena forumu, dio Znanost foruma; Bok ljudi, treba mi pomoć oko prijevoda jedne izreke na latinski. Nadam se da će se ovdje naci netko ´ko ...

Starter
    Datum registracije
    24-12-07
    Starost
    26
    Poruka
    6
    Liked
    0 times

Arrow latinski jezik, prijevod?!

Bok ljudi, treba mi pomoć oko prijevoda jedne izreke na latinski. Nadam se da će se ovdje naci netko ´ko poznaje dobro latinski jezik jer je potrebno da bude gramatički ispravno! Hvala!

what does not kill me makes me stronger
    ili
    ono što me ne ubije, ojača me

charolastra Star Bash Champion, Germ Attack Champion, Tobby: Sling Shot Champion, Potato Peeler Champion, Color Rabbit Champion, Leopardy Champion, Pop Tire Champion, Save Santa Champion, Warrior Champion, Gasteroids Champion, Beaver Trouble Champion, Chica Chase Champion, Export Extreme Champion, The Jewel Hunter Champion, Mario Pipe Panic Champion, Maelstrom Champion, Delta Fighter Champion, Battle Star Champion, Pipes Champion, Movie Madness Champion, Combat Heaven Champion, Babycal Throw Champion, Paint Ball Champion, Matrix Dock Defense Champion, Batman: Mystery of the Batwoman Champion, Operation Gratudates Champion, Operation Switchover Champion, Kick Da PC Champion, Trash Attack Champion, Wordcube Champion, Mutant Snowmen Champion, Run Lil Broccoli Champion, 8 Ball Champion Champion, Castlevania Champion, Neon! Champion, Naked Melee Armadgeddon Champion, White Clocks Cannot Jump Champion, UFO Attack Champion, Death To Ninja Champion, Ninja Turtles 2 Champion, Space Rock:Gem Mode Champion, Space Fighter:Rebellion Champion, Crazy Cars Champion, Invasion Champion, Sponge Champion, Bunny Hopper Champion, DBZ Invaders Champion, Puppy Juggling Champion, Primetime Champion, Justy Sperm 2 Champion, Don't Eat Grandma Champion, Ice Age Part 1 - Scrat Jump Champion, Trickmaster Champion, Speel Goed Land Champion, Goosehead Racing Champion, Blob Farm Champion, Beat The Meter Champion, Military Airport Champion, Squeaky 3D Champion, Kings Win Champion, Spug Shock Champion, Hardware Hurl Champion, Cheese Hunt Champion, Zombiegrinder 60000 Champion, From Space With Love Champion, Reindeer Training School Champion, Throw Your Cards Right Champion, Bandit Bites Champion, Cepheus Champion, Bubble Struggle Champion, Cone Crazy 2 Champion, 3D Tetris Champion, Sweet Tooth Champion, Reel Gold Champion, Aerial Seige Champion, Defender Of The Earth Champion Avatar od korisnika daidza
    Datum registracije
    24-09-06
    Starost
    33
    Poruka
    25,901
    Liked
    399 times

Re: latinski jezik, prijevod?!

quod non me destruit, me nutrit

nije ta izreka ali nešto na tu foru bi bilo, potraži ovo me destruit na googleu
    Zadnji Uredio daidza : 31-03-08 u 15:00
    Freedom's just another word for nothin' left to lose...

>>> Monika Kravić pokazala grudi!!! <<<

Starter
    Datum registracije
    24-12-07
    Starost
    26
    Poruka
    6
    Liked
    0 times

a koji je tocan prijevod toga sto si ti napisao? i jeli to gramaticki ispravno,za tetovazu mi treba pa nebi voljela pogresno cijeli zivot imat nesto napisano..hehe...
    a sto bi ovo znacilo;

quod non me interficit me confirmat

Moderator Avatar od korisnika daka
    Datum registracije
    02-06-06
    Poruka
    4,304
    Liked
    41 times

Nije da sumnjam u dadizin prijevod, al evo stranica na kojoj se može prevodit sa engleskog na latinski i obrnuto

Free Online English to Latin Translator
    ~who dares wins^semper fi^

VTFLJMŽUIP

Starter
    Datum registracije
    24-12-07
    Starost
    26
    Poruka
    6
    Liked
    0 times

ma hvala,ali te stranice prevode rijec po rijec i onda nije gramaticki ispravno....

Moderator Avatar od korisnika daka
    Datum registracije
    02-06-06
    Poruka
    4,304
    Liked
    41 times

Ne, imaš opciju da prevede izreke, rečenice, itd,...

InterTran can translate single words, phrases, sentences and entire web pages.
    Tako bar kažu...
    ~who dares wins^semper fi^

VTFLJMŽUIP

▌║█║▌║▌│║▌
    Datum registracije
    19-06-07
    Poruka
    10,328
    Liked
    1 times

Ja mislim da ide ovako

Quod me non destruit, me confirmat...

charolastra Star Bash Champion, Germ Attack Champion, Tobby: Sling Shot Champion, Potato Peeler Champion, Color Rabbit Champion, Leopardy Champion, Pop Tire Champion, Save Santa Champion, Warrior Champion, Gasteroids Champion, Beaver Trouble Champion, Chica Chase Champion, Export Extreme Champion, The Jewel Hunter Champion, Mario Pipe Panic Champion, Maelstrom Champion, Delta Fighter Champion, Battle Star Champion, Pipes Champion, Movie Madness Champion, Combat Heaven Champion, Babycal Throw Champion, Paint Ball Champion, Matrix Dock Defense Champion, Batman: Mystery of the Batwoman Champion, Operation Gratudates Champion, Operation Switchover Champion, Kick Da PC Champion, Trash Attack Champion, Wordcube Champion, Mutant Snowmen Champion, Run Lil Broccoli Champion, 8 Ball Champion Champion, Castlevania Champion, Neon! Champion, Naked Melee Armadgeddon Champion, White Clocks Cannot Jump Champion, UFO Attack Champion, Death To Ninja Champion, Ninja Turtles 2 Champion, Space Rock:Gem Mode Champion, Space Fighter:Rebellion Champion, Crazy Cars Champion, Invasion Champion, Sponge Champion, Bunny Hopper Champion, DBZ Invaders Champion, Puppy Juggling Champion, Primetime Champion, Justy Sperm 2 Champion, Don't Eat Grandma Champion, Ice Age Part 1 - Scrat Jump Champion, Trickmaster Champion, Speel Goed Land Champion, Goosehead Racing Champion, Blob Farm Champion, Beat The Meter Champion, Military Airport Champion, Squeaky 3D Champion, Kings Win Champion, Spug Shock Champion, Hardware Hurl Champion, Cheese Hunt Champion, Zombiegrinder 60000 Champion, From Space With Love Champion, Reindeer Training School Champion, Throw Your Cards Right Champion, Bandit Bites Champion, Cepheus Champion, Bubble Struggle Champion, Cone Crazy 2 Champion, 3D Tetris Champion, Sweet Tooth Champion, Reel Gold Champion, Aerial Seige Champion, Defender Of The Earth Champion Avatar od korisnika daidza
    Datum registracije
    24-09-06
    Starost
    33
    Poruka
    25,901
    Liked
    399 times

da, mislim da je to točno

Starter
    Datum registracije
    24-12-07
    Starost
    26
    Poruka
    6
    Liked
    0 times

hmmm....cudno mi je to sve....
    ovako :
    interficit - znaci ubiti
    confirmat - znaci potrvditi
    destruit- znaci unistiti
    nutrit - znaci hranjenje?!
    tako da mi ni
    quod non me interficit me confirmat

ni

quod non me destruit me nutrit

nema smisla bas...

Datum registracije
    24-09-06
    Starost
    33
    Poruka
    25,901
    Liked
    399 times

ono moje je bio primjer, piše ti da nije ta izreka

ali to je konstrukcija rečenice : Quod non me destruit, me...

a i confirmat bi moglo biti točno, bez obzira što bi doslovno bilo "potvrđuje me"

jbg, ne mogu ti 100% tvrditi da je točno, zašto ne odeš do prve gimnazije/medicinske ili slično i ne zamoliš profesora latinskog da ti napiše?

a ono sa nutrit ti ide kao: "što me ispunjava i uništava me"

Stranica 1 od 4 1234 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku