| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi ljepa naša hrvtska jezika u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Wolf-HR A vi sad kurite Icegirl- ne možeš uspoređivati nešto što netko napiše (... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma | Re: ljepa naša hrvtska jezika Citat:
Hvala Wolf...da čula sam takve gluposti. Nekad upotrebljavaju krivu množinu. | |
| | |
| | #12 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: ljepa naša hrvtska jezika na rtl-u ne razlikuju rijeci ''slijedeci'' i sljedeci'' . katastrofa ..aj ne razlikovanje dijakritičkih znakova jos mogu progurat. al ima vremena, naucit ce ![]()
__________________ zashto protiv svoje volje da budem svetica kad je dolje bolje, kad je dolje akcija |
| | |
| | #13 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: ljepa naša hrvtska jezika Ma jesu oni punoljetni? jesu!!! Neće naučit...moraju svojom glavom shvatit da lupaju gluposti i to na televiziji koju gleda 50 000 ljudi- ak ne i više... a ti koji su zaduženi za ispravljanje i pisanje tekstova još gore. Nemogu se sjetiti kako se zove ona TV voditeljica...vodila je Big Brother i Fear Factor(prošle godine) . Najavljuje emisiju i kaže doslovno Fir Faktor. Na HRT-u i Novoj imaju krivi naglasak...grozno |
| | |
| | #15 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma | Re: ljepa naša hrvtska jezika Citat:
I pitanje kako i te jezike zna...ja sam engleski počela učiti u 4. osnovne,od 4-6 imala nastavnika koji me ništa nije naučio...sve sam naučila za par instrukcija i uz lyrics-e stranih pjesama...ali svejedno sam jako puno izgubila pa ne znam sve riječi koje trebam...iako sam jedna od 3 učenika koja su imala 5 na kraju godine | |
| | |
| | #16 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 22-08-07 Lokacija: Rijeka Godina: 20
Poruka: 1,061
![]() ![]() ![]() | Re: ljepa naša hrvtska jezika Potaknuta jednom drugom temom ovdje, odlučih odgovoriti na ovu jer su podosta slične. Ponajprije, Jeste li vidjela i nije pogrešno, koliko god blesavo zvučalo. Nadalje, živciraju me isprike tipa: Ovo je forum, tu ne gledam što i kako pišem. Žurilo mi se. Ovdje mi se ne razmišlja hoću li točno napisati, itd. To su gluposti. Ako si pismen/a, onda si pismen/a i primjenjivat' ćeš to bilo gdje. Jedno je žargon, a drugo je pravopis. Nemojte se izvlačiti. Da netko napiše kako je 5 x 9 = 40 svi bi se čudili, jer ipak, kako to ne zna? Ta to je osnovna škola! Međutim, to što se ovdje uredno negacija piše zajedno s glagolom, ˝u brzini˝ se griješi kod ije/je, č/ć, nema veze. Norme hrvatskog standardnog jezika uče se u školama ˝samo˝ 11 ili 12 godina, zašto bi ih trebalo znati?
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. |
| | |
![]() |
| Tagovi: hrvtska, jezika, ljepa, nas a |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:06.