| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Matica hrvatska: 'Ne ću' je srbizam! u Znanost forumu; Damfisk- pogledaj citat u Silenceovom postu, čak je i bitan dio stavio masnim slovima. To zoveš lingvističkom osnovom?!? Čuj, ja ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Lokacija: offline Godina: 37
Poruka: 3,879
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Matica hrvatska: 'Ne ću' je srbizam! Damfisk- pogledaj citat u Silenceovom postu, čak je i bitan dio stavio masnim slovima. To zoveš lingvističkom osnovom?!? Čuj, ja sam spreman poštovati tvoje mišljenje i tvoju argumentaciju, ali ti očito nisi spreman učiniti isto o mojem mišljenju i mojoj argumentaciji (npr. navedi mi jednu negaciju koja se inače piše zajedno, osim onih uvedenih novosadskim pravopisom) i dalje inzistiraš na političkoj motiviranosti mog izbora...
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #12 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,222
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Matica hrvatska: 'Ne ću' je srbizam! Opet on... negacija i pomoćni glagol se pišu skupa (nisam, neću) negacija i glavni glagol se pišu odvojeno (ne znam, ne govorim...)
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #13 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Matica hrvatska: 'Ne ću' je srbizam! nisam nije čista negacuija u smisli ne+glagol (nego je valjda skraćeno od nijesam)... A kad smo već kod toga, ako je novosadski pravopis dobar i logičan zašto kažeš da se 'ne znam' piše odvojeno? Po njemu je "neću, neznam i nemogu".
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #14 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Matica hrvatska: 'Ne ću' je srbizam! Znati i moći su glavni (a ne pomoćni glagoli). Negacija se piše odvojeno od glavnog glagola. Primjer: ne znam, ne mogu Htjeti i biti su pomoćni glagoli. Negacija se piše skupa sa pomoćnim glagolom. Primjer: ne + htjeti = neću, nećeš, neće.... ne + biti = nisam, nisi, nije...
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #15 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Matica hrvatska: 'Ne ću' je srbizam! Želiš reći da ni ti ne prihvaćaš argumentaciju/logiku iza novosadskog pravopisa kad ti ne odgovara? E pa ja radim isto s jednom razlikom, a to je 'ne ću'... ![]()
| | |
| | #16 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Matica hrvatska: 'Ne ću' je srbizam! Ma čekaj malo... Jel' ti mene zajebavaš? Po tzv. "novosadskom" pravopisu negacija se piše odvojeno od glavnog glagola, a skupa sa pomoćnim glagolima Kao što sam gore i naveo.
| | |
| | #17 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Matica hrvatska: 'Ne ću' je srbizam! Ne zajebavam te- ako hoćeš provjeri! Po "novosadskom" se i neznam i nemogu pišu zajedno, i mene su tako učili u školi- te tri se pišu zajedno a sve ostale odvojeno.
| | |
| | #18 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Matica hrvatska: 'Ne ću' je srbizam! Mene tako nisu učili u školi. A ja sam 100% učio po "novosadskom" pravopisu ![]()
| | |
| | #19 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,628
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Matica hrvatska: 'Ne ću' je srbizam! A koliko se i ja sjećam, a iz zadaćnica Hrvatskog (ili hrvatskosrpskog jezika), sam najčešće dobivao četvorke zbog loše korištenih zareza i dugačkih rečenica , učili su nas da se riječi ne i mogu ne mogu pisati zajedno
__________________ Konačno da i ja jednu kažem |
| | |
| | #20 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 12-06-07 Lokacija: Zagreb
Poruka: 18
![]() | Re: Matica hrvatska: 'Ne ću' je srbizam! Ja sam isto učio da se ne znam, ne mogu i slične pišu samo odvojeno a neću može i odvojeno i zajedno. Ja sam nekako naučio pisat neću zajdeno i tako uvijek pišem.
__________________ Bolje šutjeti i biti smatran budalom nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju |
| | |
![]() |
| Tagovi: hrvatska, matica, srbizam |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:07.

Po njemu je "neću, neznam i nemogu".