Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Oprostiti ili se pak osvetiti? u Znanost forumu; Kada vas netko povrijedi, kako vi reagirate na to? Da li mu oprostite ili izgarate od želje da mu vratite ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 03-01-07, 20:06   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 03-01-07
Poruka: 53
Subrino se izdvaja iz mase
Oprostiti ili se pak osvetiti?

Kada vas netko povrijedi, kako vi reagirate na to? Da li mu oprostite ili izgarate od želje da mu vratite istom mjerom?

Što vam donosi olakšanje: oprost ili osveta? i zašto?

Navedite neke stvari koje nikako ne biste mogli oprostiti...

Kada opraštate da li to činite da vam bude lakše u duši ili vama to osobno treba?

Da li ste osjetili na svojoj koži tj. da li ste bili žrtva osvete?

ajmo...raspišite se...
Subrino je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-01-07, 21:48   #2 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 8,327
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti
Re: Oprostiti ili se pak osvetiti?

Kad sam bila mlađa puno puta su me male stvari koje bi mi netko napravio iza leđa užasno ljutile, i uvijek sam se željela svetit... uglavnom je ostajalo samo na riječima... ali što sam starija to sam tolerantnija, i uglavnom oprostim, a događalo mi se da su me osobe do kojih mi je jako stalo užasno povrijedile... osveta nikome ne donosi dobro...
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-01-07, 23:34   #3 (permalink)
Starter

Datum registracije: 03-01-07
Poruka: 53
Subrino se izdvaja iz mase

Ja sam takva osoba da sve oprostim pa čak i ako mi je ta osoba učinila nešto odvratno...
Ne mogu se dugo ljutiti

ali...

Prijeći preko nekih stvari je teško, i povjerenje je izgubljeno u osobu koja me izigra. Možda mogu oprostiti, ali neće više biti isto kao što je bilo prije. Osoba koja me izigra gubi se u mojim očima.
Subrino je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-01-07, 23:37   #4 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 8,327
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti

Citat:
Pravi autor: Subrino Pogledaj Poruke
Prijeći preko nekih stvari je teško, i povjerenje je izgubljeno u osobu koja me izigra. Možda mogu oprostiti, ali neće više biti isto kao što je bilo prije. Osoba koja me izigra gubi se u mojim očima.

Da, upravo to i ja mislim...
Odgovori sa citatom
Star 03-01-07, 23:54   #5 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 28-03-04
Godina: 19
Poruka: 6,500
Gogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Gogy

Pokušavam uvijek oprostit.... al kad ne mogu onda ne opraštam ali se ne pokušavam osvetit... osveta je loša...

Car news & Reviews
Gogy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 00:07   #6 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 36
Poruka: 3,661
Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan

Imam zajebanu narav- nekad oprostim, nekad se jednostavno okrenem i odem, a nekad...

Eto, baš sam sada u trećoj situaciji: izgaram od želje da se osvetim jednoj osobi, i borim se protiv svoje naravi- ne zbog te osobe ili zato što želim biti 'dobra osoba', nego zato što bi naškodio nekome trećem*. Kako god bi se razlozi mogli činiti nekome banalni, toliko se ja jedva suzdržavam da ne pokrenem 'totalni rat'.

* a on bi trebalo ići u onu temu 'osoba za koju biste učinili sve'
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 00:10   #7 (permalink)
Semi Profesional Go-Kart Racer

Datum registracije: 05-11-05
Godina: 20
Poruka: 4,629
Servant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Servant

Puuuuuuno stvari koje neki ljudi ne bi, ja oprostim, jer mi nisu bitne u zivotu...
Ali neke stvari NIKAD.... U petom razredu osnovne škole mi je bila učinjena nepravda, i još to nisan zaboravio, niti ikad oću...
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 00:26   #8 (permalink)
Bolekova koka

Datum registracije: 04-07-04
Godina: 22
Poruka: 5,189
mama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svimamama je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mama Pošalji poruku preko Skype-a korisniku mama

za mene osvecivati se osobi koja me povrijedila je spustanje na njezin nivo, a to nikako necu...lako prelazim preko svega, ali tesko zaboravljam, sve to ostane u mojoj glavi i takvoj osobi vise ne vjerujem.

(i ovo ispod nije prijevod buahaha)
mama je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 00:33   #9 (permalink)
Cobo

Datum registracije: 11-11-05
Godina: 22
Poruka: 11,757
slay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosan

imam visok prag tolerancije..da mi nešto prekipi neznam šta bi bilo

slay je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 01:27   #10 (permalink)
eva
Pure Intuition

Datum registracije: 12-12-06
Godina: 23
Poruka: 2,937
eva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svima

Cesto mi je davno prije padalo napamet osvetit se osobi koja mi je stvarno napravila nesto lose, al sam tada shvatila da je najveca osveta kad takvoj osobi okrenes ledja i kazes zbogom zauvjek bez puno drame , to je tipovima ljudi koji namjerno zele povrijedit druge najgora frustracija, jer su takve osobe ionako vec otprije isfrustrirane jer su mala jadna bića, pa im time samo jos to i potvrdis.

Oprastam osobama do kojih mi je stvarno stalo,jer me oni nikad nisu namjerno povrijedili, iako tesko zaboravljam( imam dobru memoriju )
A i danas me nije lako izbacit iz takta i povridit kao prije.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: oprostiti, osvetiti, pak

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 18:27.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103