| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Oprostiti ili se pak osvetiti? u Znanost forumu; Kada vas netko povrijedi, kako vi reagirate na to? Da li mu oprostite ili izgarate od želje da mu vratite ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 03-01-07
Poruka: 53
![]() | Oprostiti ili se pak osvetiti? Kada vas netko povrijedi, kako vi reagirate na to? Da li mu oprostite ili izgarate od želje da mu vratite istom mjerom? Što vam donosi olakšanje: oprost ili osveta? i zašto? Navedite neke stvari koje nikako ne biste mogli oprostiti... Kada opraštate da li to činite da vam bude lakše u duši ili vama to osobno treba? Da li ste osjetili na svojoj koži tj. da li ste bili žrtva osvete? ajmo...raspišite se... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 8,327
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Oprostiti ili se pak osvetiti? Kad sam bila mlađa puno puta su me male stvari koje bi mi netko napravio iza leđa užasno ljutile, i uvijek sam se željela svetit... uglavnom je ostajalo samo na riječima... ali što sam starija to sam tolerantnija, i uglavnom oprostim, a događalo mi se da su me osobe do kojih mi je jako stalo užasno povrijedile... osveta nikome ne donosi dobro...
__________________ "Čovjek ispravno vidi samo srcem; sve bitno oku je nevidljivo." Antoine de Saint Exupéry: Mali princ |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 03-01-07
Poruka: 53
![]() | Re: Oprostiti ili se pak osvetiti? Ja sam takva osoba da sve oprostim pa čak i ako mi je ta osoba učinila nešto odvratno... Ne mogu se dugo ljutiti ![]() ali... Prijeći preko nekih stvari je teško, i povjerenje je izgubljeno u osobu koja me izigra. Možda mogu oprostiti, ali neće više biti isto kao što je bilo prije. Osoba koja me izigra gubi se u mojim očima. ![]() |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 8,327
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Oprostiti ili se pak osvetiti? Citat:
Da, upravo to i ja mislim...
__________________ "Čovjek ispravno vidi samo srcem; sve bitno oku je nevidljivo." Antoine de Saint Exupéry: Mali princ | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 36
Poruka: 3,661
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Oprostiti ili se pak osvetiti? Imam zajebanu narav- nekad oprostim, nekad se jednostavno okrenem i odem, a nekad... Eto, baš sam sada u trećoj situaciji: izgaram od želje da se osvetim jednoj osobi, i borim se protiv svoje naravi- ne zbog te osobe ili zato što želim biti 'dobra osoba', nego zato što bi naškodio nekome trećem*. Kako god bi se razlozi mogli činiti nekome banalni, toliko se ja jedva suzdržavam da ne pokrenem 'totalni rat'. * a on bi trebalo ići u onu temu 'osoba za koju biste učinili sve'
__________________ The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he did not exist - The usual suspects |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Semi Profesional Go-Kart Racer | Re: Oprostiti ili se pak osvetiti? Puuuuuuno stvari koje neki ljudi ne bi, ja oprostim, jer mi nisu bitne u zivotu... Ali neke stvari NIKAD.... U petom razredu osnovne škole mi je bila učinjena nepravda, i još to nisan zaboravio, niti ikad oću...
__________________ Zadnji Uredio Servant : Jučer popodne. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Bolekova koka | Re: Oprostiti ili se pak osvetiti? za mene osvecivati se osobi koja me povrijedila je spustanje na njezin nivo, a to nikako necu...lako prelazim preko svega, ali tesko zaboravljam, sve to ostane u mojoj glavi i takvoj osobi vise ne vjerujem.
__________________ Imperare sibi maximum imperium est. Žena od tebe želi da budeš najjači na svijetu, na nju najslabiji. (i ovo ispod nije prijevod buahaha) |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Pure Intuition Datum registracije: 12-12-06 Lokacija: Split Godina: 23
Poruka: 2,937
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Oprostiti ili se pak osvetiti? Cesto mi je davno prije padalo napamet osvetit se osobi koja mi je stvarno napravila nesto lose, al sam tada shvatila da je najveca osveta kad takvoj osobi okrenes ledja i kazes zbogom zauvjek bez puno drame , to je tipovima ljudi koji namjerno zele povrijedit druge najgora frustracija, jer su takve osobe ionako vec otprije isfrustrirane jer su mala jadna bića, pa im time samo jos to i potvrdis. Oprastam osobama do kojih mi je stvarno stalo,jer me oni nikad nisu namjerno povrijedili, iako tesko zaboravljam( imam dobru memoriju ) A i danas me nije lako izbacit iz takta i povridit kao prije. ![]()
__________________ Ovdje počiva moj posljednji živac. |
| | |
![]() |
| Tagovi: oprostiti, osvetiti, pak |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 18:27.