Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Oprostiti ili se pak osvetiti? u Znanost forumu; Opraštanje? Ne mora mi nitko o tome ni pričati Prije par godina mi se dogodila grozna stvar na koju ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 04-01-07, 01:53   #11 (permalink)
Zlatni Član

Datum registracije: 08-10-05
Poruka: 6,481
eowyn je zabranio reputaciju
Re: Oprostiti ili se pak osvetiti?

Opraštanje? Ne mora mi nitko o tome ni pričati Prije par godina mi se dogodila grozna stvar na koju vjerojatno ni ne pomišljate....i tim ljudima sam oprostila....jer shvatiš da ako im ne oprostiš, nećeš ih ni zaboraviti, a ako ih ne zaboraviš, nećeš nikada više ni biti sretan Osveta mi nije ni padala na pamet jer bi to značilo da ću imati opet posla sa tom gamadi A to je bilo ono zadnje što sam željela. Ipak, kada ih danas sretnem, svaki put me ti isti ljudi pokušaju pozdraviti, ali ne dobiju odgovor nego samo ignoriranje....ne zato što im nije oprošteno, nego zato što više ne postoje za mene...a nešta što ne postoji ne možeš ni vidjeti....

A kako onda ne bih oprostila i neke manje stvari! Nakon toga, meni se skoro pa sve čini smiješno.

I tako sam i odgojena- da opraštam....moji su roditelji uvijek svima opraštali i ja ću uvijek svima opraštati....

A ljudskost se i vidi po tome tko može, a tko ne može oprostiti....to je moje mišljenje.
eowyn je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 02:01   #12 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,879
Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan

Eva, eto mene je namjerno povrijedila osoba do koje mi je bilo jako stalo (recimo, da je i ona bila na listi osoba za koje bih učinio sve). I sad bi ja još i bio bedak pa se okrenuo i otišao (i dao toj osobi ono što hoće), al' kad me poslije pogleda ili nešto odbrusi hladno, s visine- e onda mi nema druge nego pokazati toj osobi da 1. nema me pravo pogledati s visine ni kad se popne na ljestve, 2. koliko god sam pružio, mogu ja i oduzeti kad hoću...

Eh, to je moj problem- što bi Englezi rekli 'pride' (ponos, ali i grijeh/oholost): spreman sam svašta oprostiti ili odignorirati, ali jedna takva stvar me nabrusi na rat do istrebljenja.
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 02:06   #13 (permalink)
Zlatni Član

Mislim da ni ti u tom ratu nisi ni malo sretan
eowyn je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 02:07   #14 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,239
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti

Citat:
Pravi autor: eowyn Pogledaj Poruke
Opraštanje? Ne mora mi nitko o tome ni pričati Prije par godina mi se dogodila grozna stvar na koju vjerojatno ni ne pomišljate....i tim ljudima sam oprostila....jer shvatiš da ako im ne oprostiš, nećeš ih ni zaboraviti, a ako ih ne zaboraviš, nećeš nikada više ni biti sretan Osveta mi nije ni padala na pamet jer bi to značilo da ću imati opet posla sa tom gamadi A to je bilo ono zadnje što sam željela. Ipak, kada ih danas sretnem, svaki put me ti isti ljudi pokušaju pozdraviti, ali ne dobiju odgovor nego samo ignoriranje....ne zato što im nije oprošteno, nego zato što više ne postoje za mene...a nešta što ne postoji ne možeš ni vidjeti....

A kako onda ne bih oprostila i neke manje stvari! Nakon toga, meni se skoro pa sve čini smiješno.

I tako sam i odgojena- da opraštam....moji su roditelji uvijek svima opraštali i ja ću uvijek svima opraštati....

A ljudskost se i vidi po tome tko može, a tko ne može oprostiti....to je moje mišljenje.

Ja stvarno ne znam da li bih i ja mogla oprostit tim ljudima... baš ko što kažeš, nakon toga sve se čini kao sitnica ...
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 02:14   #15 (permalink)
Zlatni Član

A što da nisam oprostila....cijeli bih život živjela s tim teretom....a ovako imam osjećaj da sam se izdigla visoko iznad njih....živim dalje svoj život i sretna sam
eowyn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 02:15   #16 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,879
Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan

Hehehe, situacija me ne usrećuje, ali sam proživio puno gore stvari... Jedino što me svrbiiii (Nijemci bi to nazvali Schadenfreude), a ne smijem se počešati.
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 05:22   #17 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 10,498
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Ovisi o komu se radi i o čemu se radi...ponekad je osveta jako slatka !
Pročitajte kaj Slayu piše u potpisu !!!

O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi
o kako bi vi sretni bili da ste purgeri

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 06:17   #18 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,428
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan

Isto ovisi o komu i čemu se radi i kakva je bol nanešena...
Ona vrsta osvete... Ona pravilna, korektna osveta...
Moj način razmišljanja: Dva oka za oko. Ali to sam samo ja.
Uglavnom uvijek osveta. Olakšava dušu.

Zadnji Uredio ice : 04-01-07 u 06:19.
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 08:48   #19 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 10,498
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Znači ni ti nisi baš pristaša one narodne poslovice..."Praštati je ljudski"...?!

O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi
o kako bi vi sretni bili da ste purgeri

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 09:32   #20 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 29
Poruka: 19,186
daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

Citat:
Pravi autor: eva Pogledaj Poruke
Cesto mi je davno prije padalo napamet osvetit se osobi koja mi je stvarno napravila nesto lose, al sam tada shvatila da je najveca osveta kad takvoj osobi okrenes ledja i kazes zbogom zauvjek bez puno drame , to je tipovima ljudi koji namjerno zele povrijedit druge najgora frustracija, jer su takve osobe ionako vec otprije isfrustrirane jer su mala jadna bića, pa im time samo jos to i potvrdis.

Oprastam osobama do kojih mi je stvarno stalo,jer me oni nikad nisu namjerno povrijedili, iako tesko zaboravljam( imam dobru memoriju )
A i danas me nije lako izbacit iz takta i povridit kao prije.
Potpisujem

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: oprostiti, osvetiti, pak

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:04.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111