| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Oprostiti ili se pak osvetiti? u Znanost forumu; Ja se volim tu i tamo osvetiti. nisu sad to neke velike osvete ili nešto što ć... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,940
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Oprostiti ili se pak osvetiti? Ja se volim tu i tamo osvetiti. nisu sad to neke velike osvete ili nešto što će ljudima promjeniti život, nego ono čisto djeljenje lekcijica. Jer neki ako im ne vratiš mislit će da su postupili ispravno. I da si ti u biti onaj koji je kriv, a ne on. Inače onima koji su mi učinili najveću nepravdu nikada se nisam išla osvećivati ono tipa "oko za oko, zub za zub"... od njih sam se jednostavno makla i nisam zaboravila. Sad oprostila ili ne...druga priča... nemam s njima nikakvog kontakta onda ne mogu ni oprostiti. Oni su za mene prošlost, nemam ja tu šta neopraštati ili opraštati. Sitnije stvari za koje i vratim istom mjerom zaboravim. |
| | |
| | #22 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 03-01-07
Poruka: 54
![]() | Re: Oprostiti ili se pak osvetiti? Kada se radi o osobama do koje mi je stalo, a učinili su mi nešto nažao. Evo, navest ću vam jedan primjer. Osoba do koje mi je jako stalo me prevarila sa drugom osobom. Osjećao sam toliku tugu zbog toga, naljutio sam se na nju i nisam ju više htio vidjeti i nisam joj mogao oprostiti to što mi je učinila. Osjetio sam poriv sa osvetom i donekle sam ju i realizirao, ali me to na kraju nije ipak ispunilo kako sam očekivao i zbog toga sam se sam sebi činio jadnim. Uvijek kada se nekome osvetim ili mu/joj vratim lekciju, poslije se osjetim jadnim. Ljudski je praštati, a hoćeš li zaboraviti to ili ne, to ti sam/a odlučuješ. Osobi koja me prevarila sam oprostio jer mi je na više načina pokazala da joj je stalo do mene. Ali zaboraviti neću nikada. |
| | |
| | #23 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
![]() ![]() | Re: Oprostiti ili se pak osvetiti? Citat:
"Oko za oko, zub za zub, lom za lom"! Nikome ne opraštaj i vrati istom mjerom, inače će te gaziti svi kao govno. | |
| | |
| | #24 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: Slavonski Brod,Osijek
Poruka: 353
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Oprostiti ili se pak osvetiti? Ne osvjecujem se,svako zlo se vrati na neki način Ali tako ni ne opraštam olako,jedino ako se osoba stvarno kaje da se to vidi iz aviona
__________________ life goes around |
| | |
| | #25 (permalink) |
| o'šla pa - pa :) Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 6,013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Oprostiti ili se pak osvetiti? Ne, samo stavim na ignore takve! Zašto bi trošila svoje vrijeme i živce na nekoga tko me povrijedio!
__________________ ... 'cause your mind is on vacation and your mouth is working overtime... |
| | |
| | #27 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
![]() ![]() | Prvo se treba osvetiti, a tek onda oprostiti. Ovo mi toliko nevjerovatno zvuči da nisam mogao odoljeti, a da ne komentiram. Odmah sam se sjetio one lijepe prijetnje pa mi je ovo baš simpa. Nije loše: najprije pucaš, a onda pitaš što je taj subjekt želio. Baš si slatkica. Slatkica Teica - kako to lijepo zvuči! Zadnji Uredio ševa : 28-12-07 u 23:07. |
| | |
![]() |
| Tagovi: oprostiti, osvetiti, pak |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 22:02.