Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Osobe sa tjelesnim nedostacima... u Znanost forumu; A čuj... I fizički zdravo rođeni ljudi su isto bahati i ima ih 525 puta više....

Odgovor

Opcije Teme
Star 28-04-07, 21:39   #21 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,428
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan
Re: Osobe sa tjelesnim nedostacima...

A čuj... I fizički zdravo rođeni ljudi su isto bahati i ima ih 525 puta više.
ice je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-04-07, 21:44   #22 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 10,498
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Istina..al ovdje govorimo o osobama sa tjelesnim nedostacima

O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi
o kako bi vi sretni bili da ste purgeri

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-04-07, 20:50   #23 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 23-04-07
Godina: 21
Poruka: 115
baja_bajic se izdvaja iz mase

nisam nikad imao kontakta sa gluhonijemima ali jesam sa slijepima i ne vidim razloga se prema njima ikako drugacije odnosim
Odgovori sa citatom
Star 13-01-08, 11:21   #24 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-01-08
Godina: 20
Poruka: 440
potemkin.hr se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku potemkin.hr

Ima jedna cura na faksu u kolicima a nema lifta za na kat doći (a nema ni na ulazu napravljene one rampe) kad su predavanja pa ju svako malo nosimo gore-dolje (ipak smo mi jaki dečki ). Ne znam zašto bi izbjegavao nju ili bilo koju drugu osobu sa tjelesnim nedostacima. U rodbini imam i jednu curu sa Downovim sindromom i svako malo se čujemo i popričamo dok dođe u goste. Tim ljudima je uvijek teže živjeti i funkcionirati u životu i najmanje što možemo učiniti je tu minutu pomoći u njima nesavladivim preprekama (stube i sl.)
potemkin.hr je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-01-08, 16:15   #25 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Lijepo pišeš...
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-01-08, 20:06   #26 (permalink)
Starter

Datum registracije: 25-01-08
Godina: 24
Poruka: 59
SF_era se izdvaja iz mase

drago mi je što si u naslovu teme upotrijebio izraz osobe s tjelesnim nedostacima, a ne riječ invalid. Jedan od razloga zašto ljudi ne vole biti blizu takvih ljudi jest što vide svu snagu tih ljudi s kojom oni idu kroz život, snagu koju oni sami, da su uloge obrnute, ne bi pronašli u samima sebe. Oni nas podsjećaju na prevrtljivost i nepredvidivot života i neprestano nam visi nad glavom da se i nam nešto slično može dogoditi. Zastrašujuće je živjeti s podsjetnikom da u jednom trenu imaš sve, a već u drugom moraš naučiti iznova živjeti. Osobe s tjelesnim nedostacima ne trebaju naše sažaljenje, već nam trebaju biti pokazatelj kako biti bolji čovjek, onaj koji prihvaća život u punom smislu: Diskriminacija i netrepeljivost odraz su uglavnom straha, zato diskriminatore netreba mrziti već žaliti
SF_era je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-01-08, 22:47   #27 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 26-05-07
Poruka: 2,059
ROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masi

To je jako žalosno..kada se bilo kojem čovjeku desi da se rodi sa ikakvim od navedenih nedostataka ili nedaj Bože doživi tragediju tokom života pa primjerice oslijepi ili završi u kolicima.
svuda oko nas nalaze se ljudi kojima se nešto od toga desilo i nitko od nas ne može niti sanjati kako je to ako takvo nešto nažalost nije doživio i osijetio na svojoj koži.
par puta sam se našla u situaciji u kojoj sam mogla pomoći i to sam učinila ali isto tako vidjela sam puno onih koji su okretali glave i pravili se da ne vide da pored njih stoji osoba kojoj treba pomoć.jer neki ljudi misle da su bolji i vrijedniji zato što primjerice nemaju nijedan fizički nedostatak takve vrste ali u svojoj toj svojoj maloumnosti i plitkosti ne vide da imaju sto puta veći nedostatak nego ti ljudi-nemaju dušu.a to je po meni jedini nedostatak bez kojeg se ne može biti čovjek,bez svega ostalog se može i nauči živjeti.
ja osobno imam jednu iznimno dragu osobu u žćivotu koja je nepokretna .ta osoba je toliko velika srca da je sve drugo nebitno,a usto je ta osoba predivna izvana.ne mogu reći da sam do sada vidjela još lijepšeg čovjeka i fizički ali i sve ostalo.život ti donese nesreću ,ne tražiš ju sam ali biuti velik znači prihvatiti ju i živjeti sa njom kako najbolje znaš,a onda će ti zauzvrat sigurno doći netko u život koji neće mariti dali si savršen,dali si uskraćen nekih nama ljudima i prebitnih stvari,nego će te voljeti takvog kakav jesi.
Odgovori sa citatom
Star 30-01-08, 08:06   #28 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 17-07-07
Godina: 30
Poruka: 3,605
kresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kresola

Inače, najbitnija stvar po meni je s takvim osobama se ophodit ravnopravno, ne pokazat ni mrvicu sažaljenja nad njima....uvijek pomoć, ali sa onim stavom "jebiga prika, nemaš noge i ja ću ti pomoć, ajde da te uguramo nekako u to auto i slično...." Jer čim pokažeš nekakvu samilost, sažaljenje, to automatski povlači za sobom da oni nisu ravnopravni članovi ovoga društva, a jesu!!!! Bar šta se mene tiče....
he finally was dead.
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-01-08, 17:15   #29 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Znam čovjeka koji ima tjelesni suvišak zbog kojeg jako pati i očajava pa čak pada u depresije i pomišlja da se ubije. Priroda ga je previše obdarila pa ne može nikako postići odgovarajuću ukrućenost da bi mogao "upakirati". Vidi se da i tjelesni suvišci mogu biti isto tako veliki problem kao i tjelesni nedostaci.

Svi ljudi zaslužuju naš ljudski postupak bez obzira o čemu se radilo. Imao sam prijatelja na štakama koji je bio tako vedrog duha da je s njim drugovati bilo pravo veselje. Ni danas mi nije jasno zašto su ga žene toliko voljele; naprosto im je bio neodoljiv (posebno onim najatraktivnijim). Šalio se govoreći da skratim jednu nogu pa da i mene primijeti koja ljepša ženska.

Takve osobe su često veliki veliki borci. Nisam naišao ni na koga tko bi volio bilo kakvu vrstu sažaljenja ili tome slično. Mnogima se može samo zavidjeti na bogatsvu i istančanosti emocionalnog života.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-04-08, 10:32   #30 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 25-03-08
Godina: 38
Poruka: 1,528
dark_zg ima ono neštodark_zg ima ono neštodark_zg ima ono neštodark_zg ima ono neštodark_zg ima ono neštodark_zg ima ono nešto

U obitelji imam osobu sa psihičkim poremečajem (prebolio meningitis kao mala beba i ostale su posljedice) o kojoj se ja brinem. Znam da je takvim osobama deset puta teže u životu nego nama ali isto tako znam da su izrazito "jake" i željne života i ljubavi kao i mi svi. Smatram ga jednako pravnim sebi i tako se ponašam i odnosim prema njemu. Jednostavno prema takvim se osobama treba ponašati iskreno jer ni one ne vole kad ih se mulja i vara.
dark_zg je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: nedostacima, osobe, tjelesnim

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:11.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111