Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Osobe sa tjelesnim nedostacima... u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Subrino Kako prihvaćate ljude koji imaju tjelesni hendikep kao što su sljepoća, gluhoća, nijemost i ostalo? Kako ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 26-04-08, 12:45   #31 (permalink)
( ( ( Miss Neukrotiva ) ) )

Avatar od korisnika neukrotiva_031

Datum registracije: 17-11-07
Godina: 19
Poruka: 6,215
neukrotiva_031 ima spektakularnu auruneukrotiva_031 ima spektakularnu auruneukrotiva_031 ima spektakularnu auruneukrotiva_031 ima spektakularnu auruneukrotiva_031 ima spektakularnu auruneukrotiva_031 ima spektakularnu auruneukrotiva_031 ima spektakularnu auruneukrotiva_031 ima spektakularnu auruneukrotiva_031 ima spektakularnu auruneukrotiva_031 ima spektakularnu auru
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku neukrotiva_031
Re: Osobe sa tjelesnim nedostacima...

Citat:
Pravi autor: Subrino Pogledaj Poruke
Kako prihvaćate ljude koji imaju tjelesni hendikep kao što su sljepoća, gluhoća, nijemost i ostalo? Kako prihvaćate ljude koji su mentalno zaostali?

Jeste li bili u kontaktu sa ljudima koji ne čuju, vide i ne mogu govoriti? Ako jeste...kako ste se snalazili?

Smatrate li da je potrebno izbjeći takve ljude i družiti se sa ljudima poput samog sebe?

Jer ja ljude koji izbjegavaju gluhe, slijepe i nijeme osobe ili ih mrze iz dna duše jer su takvi MRZIM !
meni je takvih ljudi jako žao,jel zaista imaju težak život,i nitko ko to nije doživio ne može zapravo znati kako se ti ljudi osjećaju.
takve ljude ne bi nikada sprdala i ismijavala.
oni ljudi koji takve ljude sprdaju i ismijavaju su jednostavno kretenčine ili glupače na kubik.
prije nego neko takve ljude ide omalovažavati ili ismijavati neka pokuša sebe staviti na mjesto te osobe koja je gluha/slijepa/hendikepirana......pa nek malo razmisli kako bi njemu bilo da je on takav i da ga netko još i ismijava radi toga.
bila sam u kontaktu s ljudima koji ne ćuju,kako sam se snašla? pa lijepo nekako sam se sporazumila,(od mame jedna poznanica ne ćuje,a žena je stvarno dobra,i uvijek s njom nekako "popričam"kad ju vidim)....

jedan primjer bezobrazluka: ja bila vani s legicama i išla u wc,i u wc-u bila jedna cura koja je izgleda imala neku nesreću s požarom jel joj je lice svo izgoreno,i moja mutava legica se njoj počela smijat kako ona izgleda,ja se sva naježila,i rekla legici da je glupa,kako se može smijat takvoj osobi,a šta da se to njoj dogodilo i da se njoj tako neka normalna cura smije...
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-04-08, 13:21   #32 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 28-04-07
Godina: 22
Poruka: 3,550
Lulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobar

Neko je gore u postovima rekao da više vode računa o zdravlju i nekim životnim sitnicama koje mi kao ljudi bez ikakvog hendikepa ne obraćamo pažnju.Znam jednog dečka koji je mentalno zaostao ali svaki put kad prodjem pored njega stanem i popričam sa njim.
Isto tako kad sam prelazila ulicu videla sam neku devojku bila je slepa i pitala je da li hoće da joj pomognem da predje ulicu i nasmešila se i prihvatila i tako mi nekako bilo puno srce što sam učinila nešto dobro za nju , a ne poznajem je.
Star 27-04-08, 18:57   #33 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 08-12-07
Poruka: 1,570
mrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mrkyblu

Citat:
Pravi autor: SF_era Pogledaj Poruke
drago mi je što si u naslovu teme upotrijebio izraz osobe s tjelesnim nedostacima, a ne riječ invalid. Jedan od razloga zašto ljudi ne vole biti blizu takvih ljudi jest što vide svu snagu tih ljudi s kojom oni idu kroz život, snagu koju oni sami, da su uloge obrnute, ne bi pronašli u samima sebe. Oni nas podsjećaju na prevrtljivost i nepredvidivot života i neprestano nam visi nad glavom da se i nam nešto slično može dogoditi. Zastrašujuće je živjeti s podsjetnikom da u jednom trenu imaš sve, a već u drugom moraš naučiti iznova živjeti. Osobe s tjelesnim nedostacima ne trebaju naše sažaljenje, već nam trebaju biti pokazatelj kako biti bolji čovjek, onaj koji prihvaća život u punom smislu: Diskriminacija i netrepeljivost odraz su uglavnom straha, zato diskriminatore netreba mrziti već žaliti
Upravo tako....
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 06-05-08, 10:59   #34 (permalink)
Black Tattoo

Datum registracije: 27-03-08
Godina: 21
Poruka: 6,432
Sahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Sahataba

osobe s tjelesnim nedostatcima prihvacam u potpunosti jer kao osobe su isti kao mi tj. opcenito gledano puno bolji, ako sam u mogucnosti pomoci im to napravim. mrzim ismijavanje tih osoba, pogotovo ismijavanje osoba s mentalnim nedostatcima, npr. nocna mora, sandra dabo i sl.
po meni je to sramota i svatko ko ismijava te osobe bi se triba(al nazalost nece jer nema cime ociti) zapitat zasto to radi i di ga to ponasanje stavlja... jednostavno mi se previse gadi kolicina primitivaca koje vidjam i susrecem u svakodnevnom zivotu. ne znam sto rec nego da su diskriminatori jadni i pateticni ljudi koji nisu zadovoljni sa sobom pa traze bilo koga kao metu ismijavanja i izrugivanja da bi se oni osjecali "bolje" i svojoj mizernoj kozi.
Forever with me till the end of time
Sahataba je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-05-08, 19:34   #35 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Sahataba Pogledaj Poruke
osobe s tjelesnim nedostatcima prihvacam u potpunosti jer kao osobe su isti kao mi tj. opcenito gledano puno bolji, ako sam u mogucnosti pomoci im to napravim. mrzim ismijavanje tih osoba, pogotovo ismijavanje osoba s mentalnim nedostatcima, npr. nocna mora, sandra dabo i sl.
po meni je to sramota i svatko ko ismijava te osobe bi se triba(al nazalost nece jer nema cime ociti) zapitat zasto to radi i di ga to ponasanje stavlja... jednostavno mi se previse gadi kolicina primitivaca koje vidjam i susrecem u svakodnevnom zivotu. ne znam sto rec nego da su diskriminatori jadni i pateticni ljudi koji nisu zadovoljni sa sobom pa traze bilo koga kao metu ismijavanja i izrugivanja da bi se oni osjecali "bolje" i svojoj mizernoj kozi.
Te primitivce treba kastrirati pa će vidjeti i razumjeti kako je biti s tjelesnim nedostacima.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-05-08, 19:37   #36 (permalink)
Black Tattoo

Datum registracije: 27-03-08
Godina: 21
Poruka: 6,432
Sahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobarSahataba je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Sahataba

Citat:
Pravi autor: automaton Pogledaj Poruke
Te primitivce treba kastrirati pa će vidjeti i razumjeti kako je biti s tjelesnim nedostacima.
huh cemo takav stav... zasto se spustat na njihov nivo?
tamo ce te samo dotuc iskustvom
Forever with me till the end of time
Sahataba je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: nedostacima, osobe, tjelesnim

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 22:09.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108