| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Pišete li " neću " ili " ne ću " ? u Znanost forumu; ..sad su nas opet počeli zezati s tim pravopisom.. ..ja pišem " neću " i tako ću uvijek pisati..... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 21-12-06
Poruka: 666
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Pišete li " neću " ili " ne ću " ? ..sad su nas opet počeli zezati s tim pravopisom.. ..ja pišem " neću " i tako ću uvijek pisati..ovo " ne ću " mi nikako ne sjeda!
__________________ Love me or leave me............. Hey,where is everybody going ??? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Sexy Profesorica | Necu! Iako se po trenutnom hr pravopisu moze pisati oboje, ali vidim jucer u novinama da ce opet nesto novo biti! I opet ide ono moje da za te promjene i sl treba jako puno novaca, a tu su skole takve da bi se taj novac mogao upotrijebiti za druge stvari u skolstvu a ne mijenjati neke tako banalne gluposti Ovo me sjetilo na nesto sto sam nedavno vidjela. Bila ja na poslu i nazove me od muza kci i kaze neka joj kazem transkripciju za rijec exactly i kazem ja njoj i vidim da u prijevodu ne pise tocno nego ''TACNO'', ja nisam mogla vjerovat! I odem ja da vidim sa hr na engleski i nema riječi tocno, nego tAcno, tAcnost, tAcka umjesto tocka! Mislim da bi se prije trebali pozabaviti time nego da toliko dizu prasine oko necu, ovo je ipak malo sramota da u HRVATSKO-engleskom rječniku iz 2005 pise tacno! Zadnji Uredio Hagan_Bajan : 02-02-07 u 10:15. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 21-12-06
Poruka: 666
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? ...meni je presmješno što se sad uvest: grješka, grješnica, pogrješka, zadatci, sudci...ma katastrofa- za deset godina ćemo zvučati gore od čeha!
__________________ Love me or leave me............. Hey,where is everybody going ??? |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 36
Poruka: 3,661
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? Pišem ne ću, ne znam, ne mogu otkad sam saznao da je spojeno pisanje glupost uvedena novosadskim pravopisom (šezdeset-i-neke). A ovaj 'jat' mi je malo smiješan- pravopis navodno dozvoljava i greška i grješka pa korstim ono što mi više paše, a to je greška. Heh, ja sam u srednjoj (odnosno cijeli razred) dobio komad kad sam napisao 'Zadaćnica za hrvatski jezik', i još jedan kad smo svi odbili to 'ispraviti'.
__________________ The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he did not exist - The usual suspects |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Purger | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? A ne znam...ja pišem NEĆU i tako ću pisati i dalje... Navikao sam tako !
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 36
Poruka: 3,661
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? Maslow- , tako i treba! Izgleda da nema puno roditelja koji to danas rade, ali to je već off-topic.
__________________ The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he did not exist - The usual suspects |
| | |
| | #8 (permalink) |
| charolastra | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? Isto tako, pišem "ne znam", "ne mogu" i slično ali "neću" mi je navika i nemam je namjeru mijenjati.
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
![]() |
| Tagovi: pravopis |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 17:28.

, tako i treba! Izgleda da nema puno roditelja koji to danas rade, ali to je već off-topic.