| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Pišete li " neću " ili " ne ću " ? u Znanost forumu; Meni se prije čini da ti ne čitaš (ili pročitaš, pa zaboraviš) ono što ja pišem Čisto da te ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #91 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? Meni se prije čini da ti ne čitaš (ili pročitaš, pa zaboraviš) ono što ja pišem Čisto da te podsjetim, pa pročitaj opet i komentiraj (ako ti se ne gadi): Pišete li " neću " ili " ne ću " ? (post br. 56)
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| | |
| | #92 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,867
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? Nisam jezikoslovac, ali ćeš morati priznati da ima vrlo stručnih jezikoslovaca koji zastupaju ne ću i mogu ga vjerojatno bolje obrazložiti nego ti (istini za volju ima vrlo stručnih jezikoslovaca koji će i neću bolje obrazložiti nego ti). Tako da je to sa stručnog gledišta pat pozicija. I jedan i drugi oblik imaju svoje 'za' i 'protiv'. Sadšnji pravopis dozvoljava oboje, i mislim da u to ne bi trebalo dirati, razlika je dovoljno mala (kozmetičke prirode) da nikome ne bi trebalo smetati... Jezik nam je dovoljno složen (ikavica, ijekavica, ekavica; štokavica, čakavica i kajkavština- te različite permutacije istih) da si možemo dozvoliti i 'osobitosti' u standardnoj inačici. Jebi ga, mene u cijeloj stvari 'smeta' što nisam nikome nametao kako treba pisati, niti sam ikoga označavao kao ovo ili ono zato što piše neću ili grješka, a tebi je glavni argument što me smeta što je to srpski (iako sam rekao da to s tim nema veze*) ili 'komunistički'... Zar sam ja sad tebe trebao zvati komunjarom, jugonostalgičarem ili što već- kao što ti meni lijepiš etikete (i igraš se dr. Freuda) zato što želim pisati ne ću (a da pritom nisam niti pokušao ikoga uvjeriti da bi trebao pisati kao ja). Tu se igraš nekog križara i onda ćeš se čuditi kad mi dopizdi natezanje s tobom. ![]() * a kako tek mrzim Engleze i engleski zato što popizdim kad na HTV-u čujem iivent ili hepening ![]() Da budemo načisto- naši bi jezikoslovci trebali imati pametnijeg posla od ovih (čisto političkih) prepucavanja, natežu se oko standardong jezika a o narječjima gotovo nitko i ne govori, a o tome bi se dale napisati knjige i knjige.
__________________ Mr. Wolf: Just because you are a character doesn't mean that you have character. |
| | |
| | #93 (permalink) | |||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Ili možda griješim? Ako griješim, ispravi me... Citat:
Istina. Živa istina. Ovo potpisujem u cijelosti.
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane | |||||
| | |
| | #95 (permalink) | |
| Radost Europe | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? Citat:
![]()
__________________ Show love with no remorse | |
| | |
| | #96 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,867
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? Najbolji primjer uporabe riječi 'struka' mi je bila u raspravi treba li i gdje Francika tobiti trg u vrloj nam metropoli- netko je rekao da o preimenovanju ulica i trgova treba odlučivati struka. Samo čekam da se pojave diplomirani primenovatelji... ![]()
__________________ Mr. Wolf: Just because you are a character doesn't mean that you have character. |
| | |
| | #98 (permalink) |
| o®iđiđi Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,399
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? ma lako za izraz, ali kad se kaže 'odlučit će struka' to je teška demagogija jer se zna da će svejedno odlučiti šerif koji to tvrdi.
__________________ |
| | |
| | #100 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? Mogu. Post br. 56
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| | |
![]() |
| Tagovi: pravopis |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:36.