Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Pišete li " neću " ili " ne ću " ? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: ševa ma lako za izraz, ali kad se kaže 'odlučit će struka' to je teška ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 21-02-07, 16:26   #101 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-08-05
Godina: 21
Poruka: 1,427
Casey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey
Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ?

Citat:
Pravi autor: ševa Pogledaj Poruke
ma lako za izraz, ali kad se kaže 'odlučit će struka' to je teška demagogija jer se zna da će svejedno odlučiti šerif koji to tvrdi.
Ševa, ne tvrdi to Primorac, Bog ga ubija. Promjenu zagovara akademik Babić.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 21-02-07, 19:26   #102 (permalink)
Starter

Datum registracije: 02-09-06
Poruka: 52
Pallas se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Mogu.

Post br. 56
Bravo, jako lijep post i jako lijepo objasnjeno.
Pallas je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-02-07, 13:20   #103 (permalink)
o®iđiđi

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,399
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Ševa, ne tvrdi to Primorac, Bog ga ubija. Promjenu zagovara akademik Babić.
mislim da ne bi to išlo bez zelenog svjetla odozgo - toliko o famoznoj struci.

a na demagoškog šerifa sam u prvom redu mislio na bandića koji uvijek kaže "neka odluči struka", a odlučit će struka moj k.., kad svi dobro znamo tko drži sve uzde. nema veze, nećemo više u off, ovo je sam digresija o pojmu 'struke' u hrvata.
Star 22-02-07, 16:30   #104 (permalink)
prof. Foruma

Avatar od korisnika little_devil

Datum registracije: 21-02-07
Poruka: 1,047
little_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavan

pa naravno da se piše NEĆU!
kakve su sad to bedastoće sa ne-ću!

no, vas profesori ne bi jeb*** u mozak, možete u zadaćnici upotrijebiti i neku drugu tvorevinu našeg prekrasnog hrvatskog jezika sa sličnim ili istim značenjem : "ne", "moš se slikat", "protitraj mi klitrom"... itd....
Rescue me with your smile.
little_devil je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-02-07, 01:38   #105 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 28
Poruka: 1,388
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar

Ma dobro je ovo, kako god napišeš nisi pogriješio. Ima još novosti u tom pravopisu poput: greška - grješka, podaci - podatci i sl... Mene to nimalo ne brine, meni je svejedno kako će se pisati, važno je da se razumijemo. Samo je problem što tim svim ne znamo što nam je standardni jezik
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-02-07, 23:11   #106 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 28-02-07
Poruka: 346
livija ima ono neštolivija ima ono neštolivija ima ono neštolivija ima ono neštolivija ima ono neštolivija ima ono nešto

Nepišem tu riječ uopće,za mene postoji samo DA

NEĆU
Odgovori sa citatom
Star 15-10-07, 21:01   #107 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika Chica_latina

Datum registracije: 18-08-07
Poruka: 296
Chica_latina se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
Pišem ne ću, ne znam, ne mogu otkad sam saznao da je spojeno pisanje glupost uvedena novosadskim pravopisom (šezdeset-i-neke).

A ovaj 'jat' mi je malo smiješan- pravopis navodno dozvoljava i greška i grješka pa korstim ono što mi više paše, a to je greška.

Heh, ja sam u srednjoj (odnosno cijeli razred) dobio komad kad sam napisao 'Zadaćnica za hrvatski jezik', i još jedan kad smo svi odbili to 'ispraviti'.
Pišem ne ću,neznam zašto,jednostavno stvar navike.
btw. Novosadski ugovor bio je 1954. godine
Deklaracija je bila šezdeset i neke,točnije '67
Chica_latina je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-10-07, 21:13   #108 (permalink)
Najveći Car Foruma

Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 9,255
Vuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svima
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Vuxs

pishem nechu
Vuxs je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-10-07, 22:40   #109 (permalink)
praskaton

Datum registracije: 22-03-07
Godina: 20
Poruka: 8,232
Ive_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Ive_ri Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ive_ri

pišem NEĆU
Ive_ri je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-10-07, 23:19   #110 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 22-08-07
Godina: 21
Poruka: 1,168
M@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz mase

Još uvijek sam odana Anić-Silić pravopisu i pišem neću
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: pravopis

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:47.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114