| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Pišete li " neću " ili " ne ću " ? u Znanost forumu; NEĆU Kakva je to bedastoća "ne ću" Ho će mo li onda ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
Poruka: 13,709
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? NEĆU Kakva je to bedastoća "ne ću" Ho će mo li onda pisat i "ho ću"? Mi "će mo"? Vi "će te" Isuse!!! Onaj Primorac je budaletina najtežeg kalibra!!!!!!!!!!!!!!
__________________ Pa mi je ža, ća san te upoznava ja. Sa' mi je ža, ća te volin ja. |
| | |
| | #14 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,862
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? Damfisk, možda nisi upoznat s time ali u hrvatskom su se niječni oblici uvijek i bez iznimke pisali odvojeno. Prvi, kratkotrajni pokušaj promjene je bio tijekom tzv. šestojanuarske diktature (političkim dekretom iz Bgd-a), koji je ubrzo poništen i vraćen na staro te novosadski pravopis iz '60 (ako se ne varam). Isusiči ti do mile volje i navodi nebulozne primjere, ali daj mi objasni kakve veze ima Primorac s cijelom stvari?
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #16 (permalink) |
| Sarcastic mr know it all spinning the black circle Datum registracije: 26-12-05 Lokacija: In my tree...with no house Godina: 23
Poruka: 4,446
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? Neću nikad pisati ne ću!
__________________ ...It`s Not How Far You Fall, It`s the Way You Land... |
| | |
| | #18 (permalink) |
| evergreen Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,065
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? pišem neću i iz navike neću to mijenjati. i nadam se da 'ne ću' neće službeno postati jedino ispravno. a primorac bi morao imati veze s tim jerbo je to njegov resor i on je znao koga bira u povjerenstvo koje je ocjenjivalo koji će se pravopisi koristiti. sad, to šta je pravopis bestseler svoje vrste, a u tom povjerenstvu sjede i neki od autora "hrvatskog školskog pravopisa" koji propisuje "ne ću" kao ispravno, sigurno nije slučajno. |
| | |
![]() |
| Tagovi: pravopis |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:34.