| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Pišete li " neću " ili " ne ću " ? u Znanost forumu; Silence, a tek glagoljska ligatura HR u avataru... Počeo sam forumašiti na engleskom, pa sam zadr... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #41 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,773
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? Silence, a tek glagoljska ligatura HR u avataru... Počeo sam forumašiti na engleskom, pa sam zadržao postojeći nick. Hebiga, a da sam uzeo neko naše onda bih mogao ispasti tvrdolinijaš. ![]()
__________________ Chastity is the greatest form of perversion - Oscar Wilde |
| | |
| | #42 (permalink) |
| evergreen Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,065
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? u bogati, al se raspištoljilo ovdje. a rekoh da koliko god nema logike stalno mijenjati pravopis, ima je za one prdonje koje je primorac odabrao da odrede jezičnu normu. među njima su i autori tog školskog pravopisa kakolisevećzove, da, onoga s "ne ću" i eto, mi imamo dva pravopisa, oni zgrću lovu, a mi se tu krvimo. ma kaj, zapravo ja se ne mislim tu puno nervirati. rekao sam kako otprilike stvari stoje. to su mi rekli stručniji i upućeniji od mene, kojima je ta priča s pravopisom nepotrebna kao i većini nas ovdje. jebiga, i vrli je premijer rekao da će nastaviti pisati neću. doduše, 'govorio je u osobno ime i kao pisac, ne kao predsjednik vlade'. -> ![]()
__________________ Sloboda tiska u Hrvatskoj ne postoji. Želite li uspjeti kao novinar, morate se kloniti od tema kao što su organizirani kriminal, tajne službe, ratni zločini i politička korupcija. (Željko Peratović) |
| | |
| | #43 (permalink) |
| Master of Sex n Sin Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 3,128
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | nikada, ali baš nikada neću početi pisati "ne ću" ni bilo koju od tih novotarija, odnosno točnije rečeno starina, jer se tako prije pisalo, ali su nas opet neki zajebali velike hrvate i poturili im "neću"
__________________ ....žrtva sam bludnih misli.... |
| | |
| | #44 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? Ševa- ako ti je vrli predsjednik vlade mjerilo za išta, bilo kao 'premijer', osobno ili čak neki samozvani pisac (valjda je napisao članak za Start dok ga je uređivao, pa će se početi uspoređivati s Matošem)... ![]() Baš sam bio zakasnio, ali su oni mudrijaši na HTV-u bili raspravljali o našoj temi, dam se kladiti da je Maković bio za neću, Zidić za ne ću, a onaj ludi Mandić bi vjerojatno izbacio obje i pritom vikao na sve...
| | |
| | #45 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? Citat:
nego stvar je u tomu da je popljuvao ono što njegov čovjek radi, ni prvi ni zadnji put doduše. a kako neću ja..
__________________ Sloboda tiska u Hrvatskoj ne postoji. Želite li uspjeti kao novinar, morate se kloniti od tema kao što su organizirani kriminal, tajne službe, ratni zločini i politička korupcija. (Željko Peratović) | |
| | |
| | #46 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? Citat:
PS: Nisam desničar. ![]() | |
| | |
| | #47 (permalink) | |
| Banned | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? Citat:
![]() to ti je ko na faksu .. profesor napiše knjigu od 500 strana koja je obavezna literatura, a ima materijala za 50 ... ali ne možeš po istoj cjeni prodavat 500 stranica i 50 stranica ... žalosno je da lopovluk određuje i to koji ćemo pravopis imat .... | |
| | |
| | #48 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? pa često je kod takvih dilema opipljiviji, da ne kažem šuškavi motiv u pitanju..
__________________ Sloboda tiska u Hrvatskoj ne postoji. Želite li uspjeti kao novinar, morate se kloniti od tema kao što su organizirani kriminal, tajne službe, ratni zločini i politička korupcija. (Željko Peratović) |
| | |
| | #49 (permalink) | |
| Banned | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? Citat:
taman kad jedan završi pisat pravopis, drugi počne ... nije to malo para u igri ... Sanader si može još koji sat kupit samo od pravopisa ![]() | |
| | |
| | #50 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? Ševa- nije Primorac njegov, barem ne stranački... A mislim da je u ovoj zemlji postalo norma da svaki mediokritet može popljuvati sve što mu se prohtije, čak (ili bi trebalo reći, pogotovo) i stvari koje ne razumije- pa predsjednik države si je izgradio karijeru od toga. Hebiga, pravopis je politiziran, čak i jezikoslovci barataju političkim argumentima, ali jezik nam još nije tako nisko pao da bi mišljenja političara o njemu trebala biti relevantna. ![]()
| | |
![]() |
| Tagovi: pravopis |
« Da li psujete???
|
- »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 10:46.

Počeo sam forumašiti na engleskom, pa sam zadržao postojeći nick. Hebiga, a da sam uzeo neko naše onda bih mogao ispasti tvrdolinijaš.