Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Pišete li " neću " ili " ne ću " ? u Znanost forumu; upravo gledam i povraca mi se...

Odgovor

Opcije Teme
Star 14-02-07, 23:05   #71 (permalink)
Cobo

Datum registracije: 11-11-05
Godina: 22
Poruka: 13,224
slay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosan
Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ?

upravo gledam i povraca mi se

slay je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-02-07, 23:17   #72 (permalink)
Cobo

slay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosan

postalo je smiješno

slay je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-02-07, 23:25   #73 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 07-02-07
Godina: 27
Poruka: 446
crni225 se izdvaja iz mase

pitao sam profu iz hrvatskog... rekla je NEĆU..
Odgovori sa citatom
Star 14-02-07, 23:27   #74 (permalink)
Cobo

ne daje, a

gle imaju i ploču u studiju

Rezultati glasovanja:

Neću 76%
Ne ću 24%

Zadnji Uredio slay : 14-02-07 u 23:36.
slay je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-02-07, 23:44   #75 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-08-05
Godina: 21
Poruka: 1,427
Casey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Dobra je bila emisija. Dobar je Škarić.
Odgovori sa citatom
Star 14-02-07, 23:46   #76 (permalink)
Cobo

Meni je bio dobar onaj dijalog između ona dva lika u onom skeču..haha

slay je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-02-07, 11:05   #77 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,621
Homesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svima

Žao mi je što nisam gledao emisiju. Ja svakako neću pisati "ne ću", pa neka me ispravljaju kompetentniji ljudi od Primorca i ostalih "novokomponovanih" jezikoslovaca. Očvrsje (hahahhahhahahahha haaa), griješka, strijelica.... Pa ja se desetljećima bavim streljaštvom koje je različito od streličarstva. Mislim da iz naziva oba sporta i laiku može biti jasno čime metu gađa strijelac, a čime streličar. Kako bi se zvali strijelci i streličari po novom pravopisu? A sportske grane? A to su samo primjeri za [b]jednu[b] riječ koja ima svoje korijene (a ne koriene) u hrvatskom jeziku dulje nego smo živi mi i predlagači "novog" hrvatskog jezika.
Pozdrav!
Odgovori sa citatom
Star 15-02-07, 13:29   #78 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-08-05
Godina: 21
Poruka: 1,427
Casey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Škarić je reka da se u fonetskoj transkripciji (izgovoru) ne bi osjetila razlika između ne ću i neću. Ovo je pitanje samo na simboličkoj razini; jer ti kad sa nekim pričaš, onda izgovaraš [neću], bez obzira kako piše. Isto ka šta je pravilno izgovorit [radiću] umisto [raditću], a piše se raditi ću.
Odgovori sa citatom
Star 17-02-07, 17:39   #79 (permalink)
Starter

Datum registracije: 02-09-06
Poruka: 52
Pallas se izdvaja iz mase

Pisem odvojeno. :top:
Pallas je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-02-07, 17:23   #80 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,867
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Škarić je reka da se u fonetskoj transkripciji (izgovoru) ne bi osjetila razlika između ne ću i neću. Ovo je pitanje samo na simboličkoj razini; jer ti kad sa nekim pričaš, onda izgovaraš [neću], bez obzira kako piše. Isto ka šta je pravilno izgovorit [radiću] umisto [raditću], a piše se raditi ću.
Casey, mala ispravka- piše se radit ću, a čita se 'zajedno'. Glede ovog 'krivog' neću- to me podsjeća na one modernističke' prijedloge pravopisa, kao da treba izbaciti ć jer ga 'prosječni' čovjek ne razlikuje od č (ni u izgovoru, a uzrok je mnogim pravopisnim pogreškama*). Ovo mi dođe na isto- generacija ili dvije uče 'krivo' (neću), pa sad svi trebaju učiti da se ne bi ništa mijenjalo. A to da je to 'zastatrjelo' je isto potpuno neargumentirano- od kad se pisalo 'ne ću' nije ništa bitno (ili iole bitno) mijenjano u jeziku da bi se moglo reći da je napredovao (osim uvođenja hrpe tuđica, ponekad potpuno nekritički)... I zašto se pravopis ne bi mijenjao- ako se ne varam, npr. Nijemci su nedavno mijenjali pravopis ('90-i-neke) pa nikome nije pala kruna s glave što je nešto promijenjeno, i nije bilo teorija zavjere (knjižari, nakladnici, natražnjaci i sl).

* eto, ja pišem ne ću, ali greška, jer mi se tako čini prirodnije (grješka mi vuče na korijenski pravopis, samo malo 'modificiran')

HPLJ5L - pls. pojasni, ako streličar baca strelice odn. strijele, što baca onaj koji se bavi streljaštvom? To ti baš i nije neka logika... Nazivi su OK, ali ti argumentacija nije.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: pravopis

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:47.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114