| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Pišete li " neću " ili " ne ću " ? u Znanost forumu; upravo gledam i povraca mi se... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #74 (permalink) |
| Cobo Datum registracije: 11-11-05 Lokacija: BikiniLand Godina: 22
Poruka: 13,224
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? ne daje, a ![]() gle imaju i ploču u studiju ![]() Rezultati glasovanja: Neću 76% Ne ću 24%
__________________ Odrast'o sam, al' na kratko Bit ću dijete život cijeli Zadnji Uredio slay : 14-02-07 u 23:36. |
| | |
| | #77 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,621
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? Žao mi je što nisam gledao emisiju. Ja svakako neću pisati "ne ću", pa neka me ispravljaju kompetentniji ljudi od Primorca i ostalih "novokomponovanih" jezikoslovaca. Očvrsje (hahahhahhahahahha haaa), griješka, strijelica.... Pa ja se desetljećima bavim streljaštvom koje je različito od streličarstva. Mislim da iz naziva oba sporta i laiku može biti jasno čime metu gađa strijelac, a čime streličar. Kako bi se zvali strijelci i streličari po novom pravopisu? A sportske grane? A to su samo primjeri za [b]jednu[b] riječ koja ima svoje korijene (a ne koriene) u hrvatskom jeziku dulje nego smo živi mi i predlagači "novog" hrvatskog jezika. Pozdrav! ![]()
__________________ Konačno da i ja jednu kažem |
| | |
| | #78 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? Škarić je reka da se u fonetskoj transkripciji (izgovoru) ne bi osjetila razlika između ne ću i neću. Ovo je pitanje samo na simboličkoj razini; jer ti kad sa nekim pričaš, onda izgovaraš [neću], bez obzira kako piše. Isto ka šta je pravilno izgovorit [radiću] umisto [raditću], a piše se raditi ću. |
| | |
| | #80 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,867
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li " neću " ili " ne ću " ? Citat:
* eto, ja pišem ne ću, ali greška, jer mi se tako čini prirodnije (grješka mi vuče na korijenski pravopis, samo malo 'modificiran') HPLJ5L - pls. pojasni, ako streličar baca strelice odn. strijele, što baca onaj koji se bavi streljaštvom? To ti baš i nije neka logika... Nazivi su OK, ali ti argumentacija nije. ![]()
__________________ Mr. Wolf: Just because you are a character doesn't mean that you have character. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: pravopis |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:47.

Do you feel lucky, Punk?

Nazivi su OK, ali ti argumentacija nije.