| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Rasizam ??? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Corto Maltese Paaa ... nije baš tako jednostavno , mržnja dolazi od nečeg , nešto je mora uzrokovati ... ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #251 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 26-06-08
Poruka: 1,325
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Rasizam ??? Citat:
![]() sorry..al da cijepiš dlaku ; sto jest da je.. ![]() Jer kad napišem da je rasizam širok pojam:ti mi HOP-SKOK na kraj jezika da NIJE, a kad objasnim svoj komentar da sve prooizlazi iz MRZNJE..ti oopet HOP na jezik da to nije tako jednostavno.. zbunješ..,al nema veze! Nisam rasista..ali ne poznam rasizam 100%,svaki novi nauk dobro dodje.. tj da znam cemu se ja to protivim ! Dakle dragi Corto..? Rasizam je..? ![]() ![]() Zadnji Uredio avelana : 20-09-08 u 00:31. | |
| | |
| | #253 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 12-04-08
Poruka: 163
![]() ![]() | Re: Rasizam ??? Citat:
![]() Ali sad ozbiljno. Ti kažeš korijen svega je mržnja. I relativno si u pravu , ali radi se o tom da je mržnja posljedica , a ne uzrok. Posljedica recimo straha (kako je to ševa kratko i jasno objasnio) ili naprosto gluposti (na kraju krajeva cijela ideologija rasizma nastala je na temeljima potpuno krivih pretpostavki i iskrivljenih znanstvenih teza ... za "početak" se uzimalo Darwina koji se ni najmanje nije slagao sa rasističkim idejama) , pa i nedostatka ljudskosti. Uz sve to možda i najveću zaslugu za širenje ideologije rasizma imali su najprizemniji interesi jer rasizam je bio glavno opravdanje imperijalne Europe za pokoravanje cijelog svijeta , pa se istim služio i američki jug, a i danas toga ima u nemaloj mjeri. Tu je puno više u pitanju pohlepa nego mržnja.
__________________ Milosti ne tražim , niti bih vam je dao! | |
| | |
| | #254 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 26-06-08
Poruka: 1,325
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Rasizam ??? spomniješ imperij europe.. najupečatljiviji je Hitler ne?.. Tj. nacizam.. i mrznja prema židovima i ostalim ne arijevcima.. Nije li to jedna vrsta rasizma.. ? A vezano je uz naciju? Tu zaprovo mogu smjestit i pohlepu(koju si dobro primjetio),jerbo ona je u vecini pokretac sukoba i ratova. Istina.. Mržnja se sastoji od više vrsta ksenofobije , i svaka od njih predstavlja strah prema nepoznateome... kako je seva_7 rekao ..prema drugacijem! Pojednostavnio je! I dali je sad to na kraju slozena situacija ili jednostavnija da jednostavnije ne moze biti?.. |
| | |
| | #255 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 04-08-08 Lokacija: na putu...
Poruka: 191
![]() | Re: Rasizam ??? Mislim da je ovo nekada prenapuhano, ovako izdaleko mnogi seru po svima, ali kada bi se upoznali s tim drugačijim ljudima ja mislim da tu ne bi bilo toliko problema. A jebi ga ima ljudi koji su jednostavno, šta ja znam, svakakvi, rasisam je samo jedna od manifestacija tog zla u njima, ne treba se toliko koncetrirati na posljedicem nego na uzroke. Inače, jesam li vam spomenuo da sam ja crnac!?
__________________ God begs me, the more I see the light, who wants to see? God told me, I've already got the light, oh I say... |
| | |
| | #257 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 04-08-08 Lokacija: na putu...
Poruka: 191
![]() | Re: Rasizam ??? Moj bed! Ovi sigurno nisu rasisti! Prelijepo!
__________________ God begs me, the more I see the light, who wants to see? God told me, I've already got the light, oh I say... |
| | |
![]() |
| Tagovi: rasizam |
« Dame i gospoda
|
Roditeljstvo »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:20.

... nije baš tako jednostavno , mržnja dolazi od nečeg , nešto je mora uzrokovati ... ideologija , predrasude , neznanje , strah ... jer sumnjam da se puno ljudi ujutro ustane i kaže - ok , od danas mrzim te i te.
Pitaj Anthonya. Ovako je on započeo temu.