Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Rasizam ??? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Corto Maltese Paaa ... nije baš tako jednostavno , mržnja dolazi od nečeg , nešto je mora uzrokovati ... ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 20-09-08, 00:24   #251 (permalink)
Banned

Datum registracije: 26-06-08
Poruka: 1,325
avelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auru
Re: Rasizam ???

Citat:
Pravi autor: Corto Maltese Pogledaj Poruke
Paaa ... nije baš tako jednostavno , mržnja dolazi od nečeg , nešto je mora uzrokovati ... ideologija , predrasude , neznanje , strah ... jer sumnjam da se puno ljudi ujutro ustane i kaže - ok , od danas mrzim te i te.

Ne znam. Pitaj Anthonya. Ovako je on započeo temu.
Pa dobro..objasni onda svoj vid rasizma i rascjepkaj tu MRZNJU.. Prosvjetli nas..

sorry..al da cijepiš dlaku ; sto jest da je..
Jer kad napišem da je rasizam širok pojam:ti mi HOP-SKOK na kraj jezika da NIJE, a kad objasnim svoj komentar da sve prooizlazi iz MRZNJE..ti oopet HOP na jezik da to nije tako jednostavno..
zbunješ..,al nema veze! Nisam rasista..ali ne poznam rasizam 100%,svaki novi nauk dobro dodje.. tj da znam cemu se ja to protivim !

Dakle dragi Corto..? Rasizam je..?

Zadnji Uredio avelana : 20-09-08 u 00:31.
avelana je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-09-08, 00:41   #252 (permalink)
o®iđiđi

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,399
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

da, a ta mržnja proizlazi iz straha od drugog i drugačijeg.
Star 20-09-08, 01:18   #253 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika Corto Maltese

Datum registracije: 12-04-08
Poruka: 163
Corto Maltese se izdvaja iz maseCorto Maltese se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: avelana Pogledaj Poruke
Pa dobro..objasni onda svoj vid rasizma i rascjepkaj tu MRZNJU.. Prosvjetli nas..

sorry..al da cijepiš dlaku ; sto jest da je..
Jer kad napišem da je rasizam širok pojam:ti mi HOP-SKOK na kraj jezika da NIJE, a kad objasnim svoj komentar da sve prooizlazi iz MRZNJE..ti oopet HOP na jezik da to nije tako jednostavno..
zbunješ..,al nema veze! Nisam rasista..ali ne poznam rasizam 100%,svaki novi nauk dobro dodje.. tj da znam cemu se ja to protivim !

Dakle dragi Corto..? Rasizam je..?
Šta da ti kažem ... moram radit večeras pa sam natakaren na sve i svakog ... cjepidlačim na sve strane.

Ali sad ozbiljno. Ti kažeš korijen svega je mržnja. I relativno si u pravu , ali radi se o tom da je mržnja posljedica , a ne uzrok. Posljedica recimo straha (kako je to ševa kratko i jasno objasnio) ili naprosto gluposti (na kraju krajeva cijela ideologija rasizma nastala je na temeljima potpuno krivih pretpostavki i iskrivljenih znanstvenih teza ... za "početak" se uzimalo Darwina koji se ni najmanje nije slagao sa rasističkim idejama) , pa i nedostatka ljudskosti.

Uz sve to možda i najveću zaslugu za širenje ideologije rasizma imali su najprizemniji interesi jer rasizam je bio glavno opravdanje imperijalne Europe za pokoravanje cijelog svijeta , pa se istim služio i američki jug, a i danas toga ima u nemaloj mjeri.
Tu je puno više u pitanju pohlepa nego mržnja.
Odgovori sa citatom
Star 20-09-08, 11:28   #254 (permalink)
Banned

Datum registracije: 26-06-08
Poruka: 1,325
avelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auru

spomniješ imperij europe.. najupečatljiviji je Hitler ne?.. Tj. nacizam.. i mrznja prema židovima i ostalim ne arijevcima..
Nije li to jedna vrsta rasizma.. ? A vezano je uz naciju? Tu zaprovo mogu smjestit i pohlepu(koju si dobro primjetio),jerbo ona je u vecini pokretac sukoba i ratova.

Istina.. Mržnja se sastoji od više vrsta ksenofobije , i svaka od njih predstavlja strah prema nepoznateome... kako je seva_7 rekao ..prema drugacijem! Pojednostavnio je!

I dali je sad to na kraju slozena situacija ili jednostavnija da jednostavnije ne moze biti?..
avelana je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-10-08, 21:21   #255 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 04-08-08
Poruka: 191
Spanak se izdvaja iz mase

Mislim da je ovo nekada prenapuhano, ovako izdaleko mnogi seru po svima, ali kada bi se upoznali s tim drugačijim ljudima ja mislim da tu ne bi bilo toliko problema.
A jebi ga ima ljudi koji su jednostavno, šta ja znam, svakakvi, rasisam je samo jedna od manifestacija tog zla u njima, ne treba se toliko koncetrirati na posljedicem nego na uzroke.

Inače, jesam li vam spomenuo da sam ja crnac!?
I've already got the light, oh I say...
Spanak je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-10-08, 08:30   #256 (permalink)
No End In Sight

Datum registracije: 06-01-07
Godina: 24
Poruka: 9,389
DinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB

nisi...
Odgovori sa citatom
Star 10-10-08, 23:07   #257 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 04-08-08
Poruka: 191
Spanak se izdvaja iz mase

Moj bed!

Ovi sigurno nisu rasisti!
Prelijepo!

I've already got the light, oh I say...
Spanak je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: rasizam

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:20.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114