Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Rasizam ??? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Bahamut Slažen se što se tiče te gangsta kulture,da je to u ku**u.U ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 29-03-07, 21:31   #71 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika shelby-eleanor

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 4,875
shelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Skype-a korisniku shelby-eleanor
Re: Rasizam ???

Citat:
Pravi autor: Bahamut Pogledaj Poruke
Slažen se što se tiče te gangsta kulture,da je to u ku**u.U današnjem "civiliziranom" svijetu crnac ima sve uvjete za napredak kao i svaki drugi bijelac.

nije istina... ako dodju crnac, bijelac, crnkinja i bijelkinja na razgovor za posao a imaju jednaku strucnu spremu, jednako iskustvo, jednako SVE SVE SVE, poslodavac ce izabrati bijelca (muskarca), tek onda crnca ili zenu.
cinjenica je da je vecina poslodavaca takva, ne samo kod nas, nego sirom svijeta.
tek od nedavno je postao takoreci "trend" prihvacanja pravila od strane poduzeca da pri zaposljavanju daje prednost zenama i crncima/azijatima AKO imaju jednake predispozicije za posao. a pozuzeca to uvode samo i jedino zato jer im to povecava "image"... inace niti ne bi

But you, the man behind the rifle, you are the soul.
"
shelby-eleanor je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-03-07, 21:50   #72 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 14-03-07
Poruka: 2,508
Bahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masi

Citat:
Pravi autor: shelby-eleanor Pogledaj Poruke

nije istina... ako dodju crnac, bijelac, crnkinja i bijelkinja na razgovor za posao a imaju jednaku strucnu spremu, jednako iskustvo, jednako SVE SVE SVE, poslodavac ce izabrati bijelca (muskarca), tek onda crnca ili zenu.
cinjenica je da je vecina poslodavaca takva, ne samo kod nas, nego sirom svijeta.
tek od nedavno je postao takoreci "trend" prihvacanja pravila od strane poduzeca da pri zaposljavanju daje prednost zenama i crncima/azijatima AKO imaju jednake predispozicije za posao. a pozuzeca to uvode samo i jedino zato jer im to povecava "image"... inace niti ne bi
Možda si djelomično u pravu što se toga tiče,mada je u Americi situacija drugačija.U svijetu i dalje sve rase nisu jednake što je žalosno...ali ja sam htio reči da danas crnci(barem u Americi) imaju mogučnost da se normalno školuju i imaju normalan posao a ne da izigravaju neke idiote sa pištoljima.
Bahamut je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-03-07, 22:19   #73 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 46
Poruka: 6,624
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

A ja sam uvijek bio uvjeren da je poslodavac kapitalista i da će radje zaposliti osobu istih sposobnosti koja će rediti za manju plaću!

Rasizam je u tome što će žena (bjelkinja) ili crnac dobiti manju plaću od bjelca!

Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-03-07, 23:07   #74 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika Ronaldinho_girl

Datum registracije: 10-01-07
Godina: 16
Poruka: 438
Ronaldinho_girl se izdvaja iz maseRonaldinho_girl se izdvaja iz maseRonaldinho_girl se izdvaja iz maseRonaldinho_girl se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ronaldinho_girl

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Ma šta je tu "baš cool"???

Ajde reci mi, "baš me zanima"

neda mi se, moje objašnjenje-tvoj komentar,moje objašnjenje-tvoj komentar..... i tako u nedogled
Ronaldinho_girl je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-03-07, 00:08   #75 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: Ronaldinho_girl Pogledaj Poruke
meni je ta gagnsta kultura baš cool...
cool?
evo ti jedan zabavan citat ...

Citat:
<Turkeyslam> oh man I saw pure gold at lunch, I was sitting near this group of black guys at a table and they all had tucked in shirts and shit, looked educated, I think they were studying calculus or something
<Turkeyslam> and across from there, there was another table with a bunch of white guys, all ghetto looking, three of them wore fucking grills, sagging pants, and one was playing some 50 cent ringtone or some shit
<Turkeyslam> going "yeah boiiii"
<Turkeyslam> and one of the black guys in the table next to me muttered "fucking niggers"
<Turkeyslam> I choked on my fucking jolt cola
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-03-07, 00:29   #76 (permalink)
Caballero Negro

Datum registracije: 10-03-07
Godina: 23
Poruka: 2,473
prospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svima
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku prospero

Citat:

Ne slažem se baš s prvim dijelom tvog posta. Davno su prošle pedesete/šezdesete i Luther King, danas mislim da poslodavca ne dira previše je li u pitanju crnac, azijat ili bijelac. Što se spolne diskriminacije tiče, to je već druga stvar, puno izraženija, u tolikoj mjeri da se ne može uspoređivati s rasnom. Ali postoji generalno velika razlika između rasne i spolne diskriminacije, iako su oboje povijesno-sociološki problemi.
prospero je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-03-07, 01:04   #77 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:

koji će mi kurac "image" ako tip ne zna radit? to su gluposti ...
i uopće, di je taj trena, u hrvatskoj ima azijata i crnaca jedva za neku srednju firmu, o čemu ti pričaš?
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-03-07, 12:25   #78 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika shelby-eleanor

Datum registracije: 07-03-07
Poruka: 4,875
shelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Skype-a korisniku shelby-eleanor
Citat:
Pravi autor: prospero Pogledaj Poruke
Ne slažem se baš s prvim dijelom tvog posta. Davno su prošle pedesete/šezdesete i Luther King, danas mislim da poslodavca ne dira previše je li u pitanju crnac, azijat ili bijelac. Što se spolne diskriminacije tiče, to je već druga stvar, puno izraženija, u tolikoj mjeri da se ne može uspoređivati s rasnom. Ali postoji generalno velika razlika između rasne i spolne diskriminacije, iako su oboje povijesno-sociološki problemi.
dobro jutro... ne znam gdje ti zivis da nisi znao taj podatak koji sam ja iznijela... stvarno rijetko koje poduzece ce ispred bijelca zaposliti nekoga druge boje.

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
koji će mi kurac "image" ako tip ne zna radit? to su gluposti ...
i uopće, di je taj trena, u hrvatskoj ima azijata i crnaca jedva za neku srednju firmu, o čemu ti pričaš?
ocito da nisi bas upucen u poduzetnistvo i stvaranje dobre slike o poduzecu, tzv. image dobar image koji poduzece ostvari u ocima potrosaca je jedan od presudnih faktora uspjeha poduzeca... osim toga, sami potrosaci u ZAPOSLENICI, odnosno zaposleni su u nekom drugom poduzecu ili u tom doticnom koje ajmo reci daje prednost bijelcima; ili su pak potencijalni zaposlenici. kao takvi potrosaci odmah stjecu losiju sliku o tom poduzecu i izbjegavaju kupovati njegove proizvode ako postoji dovoljno dorar supstitut na trzistu.

But you, the man behind the rifle, you are the soul.
"

Zadnji Uredio daidza : 30-03-07 u 14:25.
shelby-eleanor je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-03-07, 12:40   #79 (permalink)
Caballero Negro

Datum registracije: 10-03-07
Godina: 23
Poruka: 2,473
prospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svimaprospero je poznat svima
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku prospero

Citat:
dobro jutro... ne znam gdje ti zivis da nisi znao taj podatak koji sam ja iznijela... stvarno rijetko koje poduzece ce ispred bijelca zaposliti nekoga druge boje.
Dobro jutro i tebi. Gdje živim - to ti piše pod lokacija. I dalje se samo djelomično slažem s tobom. Amerika je bila robovlasnička zemlja, još do nedavno su diskriminirali crnce..a sjeti se Condoleeze Rice ili Colina Powella, tko su oni danas u toj zemlji. To je najjednostavnoji primjer.
prospero je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-03-07, 14:34   #80 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,103
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Wamp Pogledaj Poruke
Koje gluposti... pa nisu svi crnci takvi.. šta je s onima u Africi i bilo gdje drugdje... ni meni oni nisu nimalo "cool" ali više mi idu na živce ove neke skupine neonacista i skinheadsa...
Nisam rekao da su svi crnci takvi, nego sam opisivao tu tzv. "gangsta'" (ne)kulturu, koja se po mom mišljenju sastoju u kopiranju i predimenzioniranju mafijaških kulturoloških obrazaca.

Pročitaj pažljivije moj post.

Citat:
I ovo "zgodne ženske - kod njih su predimenzionirane ženske sa predimenzioniranim guzičetinama i sisurinama" je smiješno prvo kažeš zgodne a onda imaju predimenzionalne guzičetine i sisurine...
Opet kažem, govorio sam o tzv. "gangsta'" (ne)kulturi.

Ako pažljivije pročitaš moj post, vidjet ćeš da sam napisao da sam povukao paralelu između mafijaša s jedne strane (koji oko sebe imaju zgodne ženske) i tzv. "gangsta'" (ne)kulture s druge strane, gdje vidiš samo guzičetine i sisurine (što je predimenzionirana verzija zgodnih žena), a sve u okviru moje teze da se tzv. "gangsta'" (ne)kultura temelji na predimenzioniranju mafijaških kulturološlih obrazaca.

Pročitaj pažljivije moj post.

Citat:
Uostalom, kakve to veze ima sa ičim
Ima sa tzv. "gangsta'" (ne)kulturom, koje je opet jedan od elemenata crnačkog identiteta, barem onih crnaca koji žive u Americi, a što je opet dio općenitog problema rasizma jer se kao integralni dio te tzv. "gangsta'" (ne)kulture javlja stav "društvo me ugnjetava jer sam crn" - odnosno cijela je ta tzv. "gangsta'" (ne)kultura svojevrstan odgovor na rasizam.

Da si pažljivije pročitala moj post, sigurno bi uočila da to ima veze sa ičim.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: rasizam

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:39.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114