Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Seksualni odgoj u školama? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Ibort TI ne pristaješ?! I smatraš da će zbog izostanka tvog pristanka ( ) klinci u srednjoj prestat mislit ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 31-01-07, 17:42   #21 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-08-05
Godina: 21
Poruka: 1,427
Casey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey
Re: Seksualni odgoj u školama?????

Citat:
Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke
TI ne pristaješ?!

I smatraš da će zbog izostanka tvog pristanka ( ) klinci u srednjoj prestat mislit na seks?
Ne. Mene se ne pita za mišljenje (kao ni tebe), ali to ne znači da ga nemam(š)

Citat:
Pitao si me zašto sam za liberalni. Ja to i ne vidim kao pitanje liberalnog-konzervativnog nego obrazovnog-dogmatskog.

Ovaj program koji se naziva konzervativnim ima stav otprilike kao i ti , sve se svodi na to da se djeci kaže kako je seks loš i kako se toga treba kloniti. Obrazovna katastrofa.
Na šta se svodi liberalni?
Citat:
Zdravlje , higijena , bolesti , zaštita , emocionalne posljedice ... to su teme o kojima im treba pričati. Pomoći im , a ne ih plašiti i prestravljivati , jer to ih i tako neće spriječiti.
Je.

Citat:
Jedino je pitanje tko bi im to trebao predavati ... psiholozi , liječnici , profesori biologije , ...? Nekako sam sklon mišljenju da jako malo škola ima profesore kompetentne za tu temu.
P.S
Casey , seks je sam po sebi liberalan.
P.P.S
Liberalne ideje nisu dovele do ukidanja robovlasništva (nešto drugo je bio glavni motiv) ... ne vjeruj svemu što ti kažu u "Zapadnom krilu"
Sve se slažem. Samo ne gledam "Zapadno krilo", ne razumin onu seriju.
Casey je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 01-02-07, 00:38   #22 (permalink)
Sexy Profesorica

Datum registracije: 06-01-07
Godina: 39
Poruka: 702
ivana_de ima ono neštoivana_de ima ono neštoivana_de ima ono neštoivana_de ima ono neštoivana_de ima ono neštoivana_de ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku ivana_de Pošalji poruku preko Skype-a korisniku ivana_de
Re: Seksualni odgoj u školama?

Ja u neku ruku jesam za to, ali za to treba jako puno vremena, jako puno novaca, a kakva je prosvjeta u Hr tesko da ce se to moci ostvariti onako kako je zamisljeno. I stalno si postavljam pitanje kako oni to misle izvesti, tu ce biti i onih koji ce se protiviti, a mislim da je crkva i vjeronauk u skoli prvi
ivana_de je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 01-02-07, 21:00   #23 (permalink)
Gazim kupus, povoljno

Datum registracije: 02-01-06
Godina: 23
Poruka: 3,149
fuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masi
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku fuzija Pošalji poruku preko Skype-a korisniku fuzija

niti jedan, to treba ostat kako je do sada bilo (u obitelji i sl.)

Kad popijem litru-dve, litru-dve,
lijepe su mi žene sve, žene sve
fuzija je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-02-07, 20:56   #24 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: tarquino Pogledaj Poruke
S obzirom na sve aktualnije pitanje, dileme i nedoumice...što mislite o uvođenju seksualnog odgoja u škole, da li ste više za liberalni ili konzervativni odgoj i što mislite o predloženim programima...?????
Seksualni odgoj je urgentno potreban u obrazovnim institucijama od osnovne škole do završetka srednje škole. Taj odgoj će provoditi stručnjaci i prema obrazovno-odgojnim načelima.

Ako se to ne učini, mladi će biti neobavješteni i bit će žrtve te neobavještenosti. Još gora situacija je ako te stvari uče na ulici i iz vlastitog iskustva. Na Netu mogu dobiti razne informacije, ali budući da one nisu odgojno strukurirane, od njih može biti više štete, nego koristi.

Konzervativci su neodgovorni i ne vole svoju djecu.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-02-07, 17:33   #25 (permalink)
Starter

Datum registracije: 02-09-06
Poruka: 52
Pallas se izdvaja iz mase
Re: Seksualni odgoj u školama?????

Citat:
Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke
TI ne pristaješ?!
Zdravlje , higijena , bolesti , zaštita , emocionalne posljedice ... to su teme o kojima im treba pričati. Pomoći im , a ne ih plašiti i prestravljivati , jer to ih i tako neće spriječiti.
Lijepo.
Pallas je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-02-07, 17:56   #26 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Naravno da treba, treba objasniti da je potrebno koristiti kondome, kao i druge vrste zaštite, treba objasniti spolne bolesti i kako se prenose i sve ostalo kaj ide uz to ....

kaj se treba pravit da klincima ne rastu dlake među nogama i da im hormoni ne divljaju? zabit glavu u pijesak pred nečim tolko normalnim kao što je pubertet?
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-02-07, 19:27   #27 (permalink)
Dr. Love

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 4,366
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Ste ludi kaj vam je? Kakav liberalni odgoj?! Fino nek to crkva obavi. Nema da das one stvari do braka. A kad dođeš u brak naletis na nekog gnoma/gnomkinju koji nema pojma o tim stvarima pa onda nakon 5 godina trazis naokolo nesto drugacije od nutra/van/stenj/puh. Ili jos bolje evo ti vec 6 klinaca u obitelji gdje ces drzavu moliti za pomoc, a ako ti ne da onda ces po televizijama urlikati kako drzava progovara povecanje nataliteta, ali ne zeli platiti kad se netko sevi bez ikakvog plana i razvoja. A naravno klinci goli i bosi, gladni i zedni. I bez roditeljske ljubavi jer im drzava ne placa za njih, a mala bagra je postala jebeno izdrzljiva na glad i bolesti
No, naravno, nema tu plana. Svaki spermic je Boziji, a svaka jajna stanica je od djevice Marije i ako Bog da biti ce još jedno dijete i još više kukanja po televiziji.
Joooj, vjera je tako lijepa stvar, ali tako gadno prezentirana od spodoba. bljuv
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-02-07, 01:18   #28 (permalink)
Starter

Datum registracije: 18-02-07
Godina: 28
Poruka: 19
Witchy se izdvaja iz maseWitchy se izdvaja iz mase

Škola je odgojna institucij i kao takva trebala bi se brinuti za cjelokupnu dobrobit i znanje djeteta. Spolni odgoj je dio obrazovanja. Daleko od toga da sam za to da se djeci u školama dijele kondomi i slično, ali sigurno bi bila prva protiv toga da mi djetetu jednog dana kažu da "nema nikakve zaštite osim apstinencije" kao i "masturbacija je bolesna i ako to radiš s tobom nešto nije u redu". Do čega to dovodi? do toga da će se djeca povedena svime što se događa naokolo - filmovima, ponašanjem prijatelja - ionako iovako seksati prije braka samo što neće uzimati zaštitu, jer, ionako nema druge dobre osim apstinencije.

Povedena je rasprava da li pobačaj ili ne, pa je netko rekao da ne vjeruje da u ovo doba još ima abortusa jer su nam na raspolaganju svakakva kontraceptivna sredstva - da, samo, ako se djeci o tome ne objasni, kako se očekuje da će oni to znat? a nije li bolje da čuju prave odgovore o stručnih zdravstvenih radnika (kao što bi trebalo biti) nego da dobivaju odgovore po časopisima tipa "Pitaj Martu"...
Witchy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-02-07, 09:19   #29 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: Witchy Pogledaj Poruke
Škola je odgojna institucij i kao takva trebala bi se brinuti za cjelokupnu dobrobit i znanje djeteta. Spolni odgoj je dio obrazovanja. Daleko od toga da sam za to da se djeci u školama dijele kondomi i slično, ali sigurno bi bila prva protiv toga da mi djetetu jednog dana kažu da "nema nikakve zaštite osim apstinencije" kao i "masturbacija je bolesna i ako to radiš s tobom nešto nije u redu". Do čega to dovodi? do toga da će se djeca povedena svime što se događa naokolo - filmovima, ponašanjem prijatelja - ionako iovako seksati prije braka samo što neće uzimati zaštitu, jer, ionako nema druge dobre osim apstinencije.

Povedena je rasprava da li pobačaj ili ne, pa je netko rekao da ne vjeruje da u ovo doba još ima abortusa jer su nam na raspolaganju svakakva kontraceptivna sredstva - da, samo, ako se djeci o tome ne objasni, kako se očekuje da će oni to znat? a nije li bolje da čuju prave odgovore o stručnih zdravstvenih radnika (kao što bi trebalo biti) nego da dobivaju odgovore po časopisima tipa "Pitaj Martu"...
super odgovor ... i točan do zadnjeg slova.
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-02-07, 11:20   #30 (permalink)
Starter

Datum registracije: 02-09-06
Poruka: 52
Pallas se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Witchy Pogledaj Poruke

Odlicno!
Pallas je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: odgoj, sex, sexualni odgoj, skola

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:41.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114