| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi siromaštvo u Znanost forumu; Ali kako onda objašnjavaš činjenicu da se prelaskom iz komunizma u kapitalizam, demokraciju ta elita promijenila. Oni su propali, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #61 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: siromaštvo Ali kako onda objašnjavaš činjenicu da se prelaskom iz komunizma u kapitalizam, demokraciju ta elita promijenila. Oni su propali, došli su novi na čelo..... nije tu pitanje naravi elite, već općenito ljudi....
__________________ Navukao sam se na King Duble...nije reklama svega mi.... |
| | |
| | #62 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
![]() ![]() | Re: siromaštvo Glavni razlog propasti socijalizma nije ideologija nego ekonomija. planska privreda je vodila u demotivaciju i sve nižu produktivnost, jer nije bilo nikakve tržišne utakmice. Zašto bih radio više od ovoga pored sebe kad ćemo dobiti istu plaću: ja za rad, on za nerad. Zašto bi neko poduzeće podizalo produktivnost, kad se ona neproduktivna poduzeća održavaju na račun naprednijih, produktivnijih - jednostavno se uzme ovome produktivnijemu i da onome koji posluje loše ili nikako. Umjetna zaposlenost (previše ljudi) je učinila svoje: prepun brod mora potonuti. Tzv, nerazvijene republike i pokrajine su parazitirale (lakše je tako, nego raditi) na račun razvijenijih i to je jednom moralo dovesti do kraha. |
| | |
| | #63 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 16-03-08 Lokacija: zagreb Godina: 23
Poruka: 797
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: siromaštvo malo ti je pretesko pitanje... ali evo... na razini pojedinca, 1.trebali bi podupirat politiku koja potice ravnomjernu raspodjelu svjetskog kapitala, a ne polarizaciju, ali koja je to politika? (ako neko zna, nek mi kaze) 2.mozemo djelovati preko humanitarnih programa i organizacija,ali nije ideja da zemlje treceg svjeta budu vjecno ovisne o humanitarnoj pomoci vec da mogu same sebe odrzati. 3.možemo se pokupit u afriku i pomoć radom ili novcem, ali na koji način ćemo sebe uzdržavat tamo? u idealnim uvjetima tocka 1. mi se cini najperspektivnija i najmocnija za dugorocno rjesavanje problema, ali, mislim da to nije u interesu svjetske politike,jer jaki nebi bili jaki da ne postoje slabi.. tj. oni su na neki nacin zavisni. (jasno mi je da pricam o brojkama i ekonomiji, dok ljudi umiru od gladi.. ali ekonomija pokrece svijet, a ne humanost) znaci, preostaju nam preostale 2. tocke, kojim mozemo raditi neke male male pomake..
__________________ Nietzsche:God is dead.God:Nietzshe is dead. |
| | |
![]() |
| Tagovi: afrika, azija, children, djeca, glad, hunger, poverty, siromas tvo |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:42.