Vidi Rezultate Anketa: Smrtna kazna - za ili protiv

Glasači
167. Vi nemožete glasati na ovoj anketi
  • Za

70 41.92%
  • Protiv

97 58.08%
Stranica 1 od 57 1234561151 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 567
Like Tree2Likes

Smrtna kazna

Raspravljate o temi Smrtna kazna u Društvena forumu, dio Znanost foruma; E pošto ja volim provokativne teme onda isključivo i otvaram takve (jedno ako me ne puca neki drugi film). Pa ...

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Smrtna kazna

E pošto ja volim provokativne teme onda isključivo i otvaram takve (jedno ako me ne puca neki drugi film).

Pa evo jedne baš po mom guštu.

Svjedoci smo sve većeg broja ubojstava, među kojima i onih koja su počinili oni koji su već odležali u zatvoru radi ubojstva.

Treba li inzistirati na resocijalizaciji takvih slučajeva i trošiti novce poreznih obveznika na njihov boravak u zatvoru ili ih jednostavno nakon ponovljenog ubojstva ili posebno teških slučajeva ubojstva (kao masakr, serijsko ubijanje i sl.) treba također ubiti?

Koliko je po vama veća sigurnost u državama SAD koje imaju smrtnu kaznu od nordijskih država koje je nemaju? A ako se ne varam imala ju je i Jugoslavija?!

Mišljenja... za ili protiv?
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

Mili Avatar od korisnika Adolon
    Datum registracije
    25-11-06
    Poruka
    4,670
    Liked
    59 times

Re: Smrtna kazna

A nemam pojma...evo uzet ću za primjer ono masovno ubojstvo u Puli od neki dan...

Taj čovjek je definitivno zaslužio smrt...ali mišljenja sam da bi mu to bio izlaz iz svega...preslaba kazna...

Opet kad se sjetim kakvi su naši zatvori (televizija u sobi i to) ni doživotni zatvor mi se više ne čini neka kazna...

Zaslužio je doživotni zatvor u samici (da mu se samo unosi hrana)...ali možda to samo govori gnjev iz mene...

Doista na ovu temu ima mnogo oprečnih odgovora kao i na temu pobačaja...

Najveći Car Foruma Avatar od korisnika shelby-eleanor
    Datum registracije
    07-03-07
    Starost
    25
    Poruka
    7,091
    Liked
    6 times

ee sad... da se mene pita.. silovatelje, ubojice, pedofile i ratne zlocince bi se posteno mucilo... polaka teeska smrt ali s druge strane, zgrazam se nad takvim stvarima i ne mogu vjerovati kakve su se stvari dogadjale u ljudkoj povijesti tako da NE ZELIM da se to ikada vise ponovi u bilo kakvom obliku...

drzanje ljudi u zatvoru... nis posebno.. pogotovo danasnji zakoni su IMHO krcati rupama i kazne su PREMALE i PREBLAGE... osim toga.. ljudi izadju iz zatvora pa opet prave sranja...

za gore navedene i po meni najgore zlocine - smrtna kazna, po kratkom postupku, bez mucenja - uspavati i aj bok. nema ga vise, nece vise nikad nista slicno napravit, ali opet IMHO vise ce se ljudi bojati pa ce manje raditi te stvari...

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Skunk
    Datum registracije
    17-06-06
    Poruka
    2,891
    Liked
    9 times

Ne ,jer je za pojedince to prelagana kazna.

Kramp,lopatu i na Velebit neka dozivozno kopa tunel.

Uvaženi forumas Avatar od korisnika ivana0015
    Datum registracije
    21-09-07
    Poruka
    865
    Liked
    0 times

ma ja bi ih stavila (pogotovo pedofile i silovatelje) u zatvor na neki odjel gdje su ćelavi,nabildani pederi...pa svaki dan na tuširanje.

KURŠLUS Avatar od korisnika cina
    Datum registracije
    07-03-07
    Starost
    24
    Poruka
    6,178
    Liked
    221 times

Citat Pravi autor: ivana0015 Pogledaj Poruke
    ma ja bi ih stavila (pogotovo pedofile i silovatelje) u zatvor na neki odjel gdje su ćelavi,nabildani pederi...pa svaki dan na tuširanje.
    u i ja bi...najmanje to

inace jesam za smrtnu kaznu (i vjerovatno sam u manjini )...ali kao sto je netko vec rekao to je za neke preblaga kazna
    jebali te mali miševi i mali pačići u tandemu

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Pitanje za ove koji jesu za smrtnu kaznu.

Zašto??????????????
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

Uvaženi forumas Avatar od korisnika ivana0015
    Datum registracije
    21-09-07
    Poruka
    865
    Liked
    0 times

a pa isto što cina kaže...naprave tako strašnu kaznu i onda pomisliš da ćeš ga najgore kazniti da ga likvidiraš sa zemlje,a opet možda ga bolje ostaviti da se pati u zatvoru cijeli život...zahebana tema i nemam neko čvrsto mišljenje

KURŠLUS Avatar od korisnika cina
    Datum registracije
    07-03-07
    Starost
    24
    Poruka
    6,178
    Liked
    221 times

eto tako...ako je on mogao hladnokrvno doci do nekoga i ubiti ga bez razmisljanja, izmasakrirati, silovati muskarca, zenu, dijete...mislim da je zasluzio tako nesto ... e buduci da ne postoji opcija mucenja do smrti ja sam za smrtnu kaznu (mozete misliti sta god hocete o meni sad ali jebiga...mrzim silovatelje, pedofile i hladnokrvne ubojice )

recimo mama mi je rekla za jedan slucaj ...koji se dogodio dok sam ja jos bila dijete...covjek je zenu i sinu ubio sjekirom...i nije dobio ni max kaznu od 40 god...izasao je i sad zivi slobodno...super...on je dobio drugu prliku...a njegova zena i sin ?!
    Zadnji Uredio cina : 14-11-07 u 22:38
    jebali te mali miševi i mali pačići u tandemu

Akademik Foruma Avatar od korisnika kresola
    Datum registracije
    17-07-07
    Starost
    34
    Poruka
    3,535
    Liked
    0 times

Đizs!!!!

Smrtna kazna ne smije postojati.... to znači spuštati se na isti nivo s raznim ubojicama, silovateljima i ostalim gadovima... a to ne smijemo učiniti nikad i nikako...

Stranica 1 od 57 1234561151 ... ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku