| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Smrtna kazna u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: DinoB Mislio sam da citav zivot bude u samnici...A ne znam postojil jos gdje kazna "... |
| Vidi Rezultate Anketa: Smrtna kazna - za ili protiv | |||
| Za | | 60 | 42.55% |
| Protiv | | 81 | 57.45% |
| Glasači: 141. Vi nemožete glasati na ovoj anketi | |||
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #91 (permalink) | |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Citat:
Postoji u Kini, postoji u Maleziji Druge manje-više civilizirane zemlje koje imaju smrtnu kaznu za izvršenje iste koriste ili vješanje ili smrtonosnu injekciju. Električna stolica koristi se samo u pojedinim saveznim državama SAD. Zanimljivo da se u Francuskoj (sve do ukidanja) za izvršavanje smrtne kazne koristila giljotina. Možeš pokušat, ali ako ne dokažeš "ludilo", nema svrhe. Dakle, neubrojivost ("ludilo") u trenutku izvršenja djela treba dokazati na sudu. A to i nije tako jednostavno kao što se vama čini. ![]()
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane | |
| | |
| | #92 (permalink) | |
| ...ide u školu! Datum registracije: 04-07-04
Poruka: 5,630
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Citat:
![]()
__________________ Zdravo Marijo, neka bude volja tvoja, da ne budem stara cura bez avantura | |
| | |
| | #94 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Smrtna kazna citajuci ovo sve vidim da je dosta ljudi protiv smrtne kazne, ali bi skoro svi do smrti mucili zlocince.. netko je rekao da nije na covjeku da se igra boga, a sto je to mucenje nego takodjer igranje boga? zapravo, kad malo bolje pogledam svijet oko sebe, ne mogu zamisliti svijet bez da se netko ne "igra boga", jer to je toliko oko nas.. samo sto nije toliko izrazeno.. IMHO, puno je gore mrcvariti zivo ili mrtvo ljudsko ili zivotinjsko tijelo nego ubiti ga.. druga stvar.. mislite li da je lakse zivjeti s cinjenicom da mucite i zlostavljate nekoga ili da ste nekome oduzeli zivot? ja smatram da bi meni bilo teze zivejti s ovim prvim... za vas ne znam ![]()
__________________ "A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul." |
| | |
| | #95 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Mučenje do smrti, samica do smrti, prisilni rad bez hrane i slične stvari su pizdarije. Toga nema nigdje (mislim na relativno civilizirane zemlje), pa čak ni tamo gdje postoji smrtna kazna. Takve kretenarije sa mučenjem i slično uopće ne treba razmatrat. Predmet ove diskusije je samo smrtna kazna ili zatvorska kazna. Nikakvo mučenje ni bilo šta drugo... @ mama: Vjeruj mi, jako teško, jako jako teško se može na sudu dokazat da je počinitelj kaznenog djela bio neubrojiv u trenutku počinjenja djela. Ne vjeruj svemu što vidiš u američkim filmovima.
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| | |
| | #96 (permalink) |
| ...ide u školu! Datum registracije: 04-07-04
Poruka: 5,630
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna A molim te otkud ti ovo? ![]() Moj komentar o "ludosti" ticao se samo onog što je DinoB o tome pisao, a ja u to ne vjerujem. Zapravo, teško da uopće vjerujem u takve situacije...to su sve bolesni ljudi, ali veoma su svjesni što cine. Svatko od nas ima žutu minutu, pa šta? Ja razbijam po kući, al to mi ne daje pravo da upucam nekoga.
__________________ Zdravo Marijo, neka bude volja tvoja, da ne budem stara cura bez avantura |
| | |
| | #97 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Pa zato što mi se učinilo da ti misliš kako se ubojice masovno izvlače na neubrojivost. Samo ti pokušavam dokazat (na temelju iskustva iz struke) da je neubrojivost, prvo, jako teško dokazat, i drugo, da se jako rijetko javlja.
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| | |
| | #98 (permalink) | |||
| Uvaženi forumas Datum registracije: 06-09-07 Godina: 26
Poruka: 748
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Citat:
Citat:
Citat:
Ako netko nije vidio ranije postove ja sam ZA. Držanje ubojica, pedofila i silovatelja u zatvoru košta državu a pošto smo mi država onda i nas. Pa evo predlažem neka država prestane plačati njihovu odječu, hranu, grijanje, struju, zdravstveno i sve pogodnosti koje mnoge socijalno ugrožene obitelji nemaju jer nam je država u banani - i neka to financiraju iz dobrovoljnih priloga. Koliko vas koji ste protiv biste dali novac za novi mekani jastuk i deku da pedofilu u zatvoru nebude zima. Jer iako to tako negledate taj pedofil če to dobit iz proračuna tj. naših poreza. | |||
| | |
| | #99 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Zatvor nije "držanje ljudi u kavezima". Ključna riječ je "zaslužena". Dakle, ubijanje kao reakcija na ubijanje nije civilizirana, a smrt (usmrćivanje) nije "zaslužena" kazna za nikoga. Načelo taliona (odn. "oko za oko zub za zub") je reklit srednjeg vijeka, i ako se na smrt (usmrćivanje) odgovara smrću (usmrćivanjem) onda se ne može govorit o civliziranom društvu. Jer bi po istom načelu mogli lopovu ukrasti jednaku količinu novca koju je on ukrao, i pustiti ga na slobodu. Silovatelja bi mogli silovati, a pedofilu bi mogli spolno zlostavljati njegovo dijete. Ovo su primjeri dovedeni do apsurda, ali poslužit će kako bi se pokazalo da princip "život za život", po kojem se smrtna kazna smatra "zasluženom", ne može funkcionirati u civiliziranom društvu. Citat:
Zatvori ne postoje samo i jedino zbog udobnosti zločinaca, kao što ti prikazuješ. Zatvori imaju i jednu drugu svrhu: da uskrate zločincima pravo na slobodno kretanje, da ih izdvoje od ostatka društva i time smanje opasnost ponavljanja zločina. A to su sve razlozi zbog kojih vrijedi trošiti novac. Zar ne? Osim toga, u zatvorima ne vlada takav luksuz, blagostanje i idila kao što ti opisuješ
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane | |
| | |
![]() |
| Tagovi: kazna, smrtna |
« Nijemac pedofil kamerom snimao djevojčice na plaži
|
Otac i djed seksualno zlostavljali djevojčicu »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:37.