Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Smrtna kazna u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: DinoB Mislio sam da citav zivot bude u samnici...A ne znam postojil jos gdje kazna "...

Vidi Rezultate Anketa: Smrtna kazna - za ili protiv
Za 60 42.55%
Protiv 81 57.45%
Glasači: 141. Vi nemožete glasati na ovoj anketi

Odgovor

Opcije Teme
Star 20-11-07, 15:33   #91 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,103
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima
Re: Smrtna kazna

Citat:
Pravi autor: DinoB Pogledaj Poruke
Mislio sam da citav zivot bude u samnici...A ne znam postojil jos gdje kazna "strijeljanjem"... Uglvanom je električna stolica....
Postoji. Postojala je u bivšoj SFRJ/SRJ i mislim da je i danas na snazi u Srbiji

Postoji u Kini, postoji u Maleziji

Druge manje-više civilizirane zemlje koje imaju smrtnu kaznu za izvršenje iste koriste ili vješanje ili smrtonosnu injekciju.

Električna stolica koristi se samo u pojedinim saveznim državama SAD.

Zanimljivo da se u Francuskoj (sve do ukidanja) za izvršavanje smrtne kazne koristila giljotina.

Citat:
Pravi autor: mama Pogledaj Poruke
Super, ajmo se svi međusobno poubijati i braniti "ludilom".
Možeš pokušat, ali ako ne dokažeš "ludilo", nema svrhe.

Dakle, neubrojivost ("ludilo") u trenutku izvršenja djela treba dokazati na sudu.

A to i nije tako jednostavno kao što se vama čini.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 15:37   #92 (permalink)
...ide u školu!

Datum registracije: 04-07-04
Poruka: 5,630
mama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjeti

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Možeš pokušat, ali ako ne dokažeš "ludilo", nema svrhe.

Dakle, neubrojivost ("ludilo") u trenutku izvršenja djela treba dokazati na sudu.

A to i nije tako jednostavno kao što se vama čini.
Ne znam, možda bi me DinoB proglasio dovoljno ludom jer sam za smrtnu kaznu.
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 15:38   #93 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,867
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

^^^ Kvaka 22
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 16:14   #94 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika shelby-eleanor

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 4,875
shelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svimashelby-eleanor je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Skype-a korisniku shelby-eleanor

citajuci ovo sve vidim da je dosta ljudi protiv smrtne kazne, ali bi skoro svi do smrti mucili zlocince.. netko je rekao da nije na covjeku da se igra boga, a sto je to mucenje nego takodjer igranje boga? zapravo, kad malo bolje pogledam svijet oko sebe, ne mogu zamisliti svijet bez da se netko ne "igra boga", jer to je toliko oko nas.. samo sto nije toliko izrazeno..
IMHO, puno je gore mrcvariti zivo ili mrtvo ljudsko ili zivotinjsko tijelo nego ubiti ga..

druga stvar.. mislite li da je lakse zivjeti s cinjenicom da mucite i zlostavljate nekoga ili da ste nekome oduzeli zivot?
ja smatram da bi meni bilo teze zivejti s ovim prvim... za vas ne znam

But you, the man behind the rifle, you are the soul.
"
shelby-eleanor je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 16:34   #95 (permalink)
doctor queñones

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Mučenje do smrti, samica do smrti, prisilni rad bez hrane i slične stvari su pizdarije.

Toga nema nigdje (mislim na relativno civilizirane zemlje), pa čak ni tamo gdje postoji smrtna kazna.

Takve kretenarije sa mučenjem i slično uopće ne treba razmatrat.

Predmet ove diskusije je samo smrtna kazna ili zatvorska kazna. Nikakvo mučenje ni bilo šta drugo...

@ mama:

Vjeruj mi, jako teško, jako jako teško se može na sudu dokazat da je počinitelj kaznenog djela bio neubrojiv u trenutku počinjenja djela.

Ne vjeruj svemu što vidiš u američkim filmovima.
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 17:08   #96 (permalink)
...ide u školu!

Datum registracije: 04-07-04
Poruka: 5,630
mama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjeti

Citat:
@ mama:
Ne vjeruj svemu što vidiš u američkim filmovima.
A molim te otkud ti ovo?
Moj komentar o "ludosti" ticao se samo onog što je DinoB o tome pisao, a ja u to ne vjerujem. Zapravo, teško da uopće vjerujem u takve situacije...to su sve bolesni ljudi, ali veoma su svjesni što cine. Svatko od nas ima žutu minutu, pa šta? Ja razbijam po kući, al to mi ne daje pravo da upucam nekoga.
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 17:12   #97 (permalink)
doctor queñones

Pa zato što mi se učinilo da ti misliš kako se ubojice masovno izvlače na neubrojivost.

Samo ti pokušavam dokazat (na temelju iskustva iz struke) da je neubrojivost, prvo, jako teško dokazat, i drugo, da se jako rijetko javlja.
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 18:59   #98 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 06-09-07
Godina: 26
Poruka: 748
Davor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono nešto

Citat:
Kao što je kolega pravnik već naglasio, osnovni nedostatak smrtne kazne je taj što je smrtna kazna jedina sankcija koja je nepopravljiva. Ukoliko dođe do greške, i osudi se nevin čovjek, i nad njime se izvrši smrtna kazna, POPRAVKA NEMA.

Samo zbog toga, ne smije postojat smrtna kazna.
Dobar argument.

Citat:
Pored toga, ubijanje kao odgovor na ubijanje je prilično primitivan, neciviliziran, da ne kažem životinjski način reagiranja na društvene devijacije.
Držanje ljudi u kavezima do kraja života je isto tako primitivno.

Citat:
Niti jedna zemlja koja ima smrtnu kaznu nije riješila problem kriminala. U tim zemljama kriminala ima jednako kao i u zemljama koje ne provode smrtnu kaznu.
Neradi se u potpunosti o prevenciji nego o zasluženoj kazni.
Ako netko nije vidio ranije postove ja sam ZA.

Držanje ubojica, pedofila i silovatelja u zatvoru košta državu a pošto smo mi država onda i nas. Pa evo predlažem neka država prestane plačati njihovu odječu, hranu, grijanje, struju, zdravstveno i sve pogodnosti koje mnoge socijalno ugrožene obitelji nemaju jer nam je država u banani - i neka to financiraju iz dobrovoljnih priloga. Koliko vas koji ste protiv biste dali novac za novi mekani jastuk i deku da pedofilu u zatvoru nebude zima. Jer iako to tako negledate taj pedofil če to dobit iz proračuna tj. naših poreza.
Davor1507 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 19:48   #99 (permalink)
doctor queñones

Citat:
Pravi autor: Davor1507 Pogledaj Poruke
Držanje ljudi u kavezima do kraja života je isto tako primitivno.

Zatvor nije "držanje ljudi u kavezima".

Citat:
Neradi se u potpunosti o prevenciji nego o zasluženoj kazni.

Ključna riječ je "zaslužena". Dakle, ubijanje kao reakcija na ubijanje nije civilizirana, a smrt (usmrćivanje) nije "zaslužena" kazna za nikoga.

Načelo taliona (odn. "oko za oko zub za zub") je reklit srednjeg vijeka, i ako se na smrt (usmrćivanje) odgovara smrću (usmrćivanjem) onda se ne može govorit o civliziranom društvu.

Jer bi po istom načelu mogli lopovu ukrasti jednaku količinu novca koju je on ukrao, i pustiti ga na slobodu. Silovatelja bi mogli silovati, a pedofilu bi mogli spolno zlostavljati njegovo dijete.

Ovo su primjeri dovedeni do apsurda, ali poslužit će kako bi se pokazalo da princip "život za život", po kojem se smrtna kazna smatra "zasluženom", ne može funkcionirati u civiliziranom društvu.

Citat:
Držanje ubojica, pedofila i silovatelja u zatvoru košta državu a pošto smo mi država onda i nas. Pa evo predlažem neka država prestane plačati njihovu odječu, hranu, grijanje, struju, zdravstveno i sve pogodnosti koje mnoge socijalno ugrožene obitelji nemaju jer nam je država u banani - i neka to financiraju iz dobrovoljnih priloga. Koliko vas koji ste protiv biste dali novac za novi mekani jastuk i deku da pedofilu u zatvoru nebude zima. Jer iako to tako negledate taj pedofil če to dobit iz proračuna tj. naših poreza.

Zatvori ne postoje samo i jedino zbog udobnosti zločinaca, kao što ti prikazuješ.

Zatvori imaju i jednu drugu svrhu: da uskrate zločincima pravo na slobodno kretanje, da ih izdvoje od ostatka društva i time smanje opasnost ponavljanja zločina.

A to su sve razlozi zbog kojih vrijedi trošiti novac. Zar ne?

Osim toga, u zatvorima ne vlada takav luksuz, blagostanje i idila kao što ti opisuješ
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 19:56   #100 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 01-05-07
Godina: 22
Poruka: 941
Mean girl će uskoro biti poznatMean girl će uskoro biti poznatMean girl će uskoro biti poznatMean girl će uskoro biti poznatMean girl će uskoro biti poznatMean girl će uskoro biti poznatMean girl će uskoro biti poznat

mislim da je veća kazna cijeli život provesti u zatvoru nego ga odmah ubiti i tako mu skratiti sve muke
Mean girl je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kazna, smrtna

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:37.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114