Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Smrtna kazna u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Dar1 Stvarnost pokazuje da nisi u pravu. Na žalost, takvi kod nas odlaze čak doma na vikend ...

Vidi Rezultate Anketa: Smrtna kazna - za ili protiv
Za 60 42.55%
Protiv 81 57.45%
Glasači: 141. Vi nemožete glasati na ovoj anketi

Odgovor

Opcije Teme
Star 20-11-07, 22:14   #101 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,388
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat
Re: Smrtna kazna

Citat:
Pravi autor: Dar1 Pogledaj Poruke
Stvarnost pokazuje da nisi u pravu.
Na žalost, takvi kod nas odlaze čak doma na vikend
tako je, ali u tome je problem što im se dopušta izlazak, a ne u tome što je max kazna 40 god a ne smrtna. 40 godina sasvim je dovoljna sankcija.

Citat:
Pravi autor: Ulysea Pogledaj Poruke
Nas pravi sistem je u komi i stiti vise prava zlocinaca nego onih nad kojima je zlocin pocinjen.
ne, naš pravni sustav je u bitnome jednak europskom, a koji je najnapredniji sustav na planetu. ljudi iz sustava katkad ne udovoljavaju u potpunosti al to je druga priča.
štiteći prava zločinaca kako ti kažeš štite se prava građana, a to jest tebe i svih nas. jer nija džabe ono: nitko nije kriv dok se ne dokaže krivnja i blabla

Citat:
Pravi autor: Ulysea Pogledaj Poruke
Kako se ovdje govori bas o posljedicama koje su se dogodile i neoprostive su smatram da bi se nad takvima nad kojima prevencija ili nije uspjela ili je nije ni bilo (99% slucajeva), trebala vrsiti dozivotna kazna. Pa nek zivi s time, svojom bolescu, svojom savjescu koja ce mu kad tad proraditi, uz tezak fizicki rad (koji je ako bolje promislimo iscjeljujuc, pa i nije neka kazna, al bar nema agresive), uz prislnu osamu bez kontakata i mogucnosti pomilovanja.
šta to znači prevencija nije uspjela? treba li zatvarati ljude radi namjere da ubiju? mislin da još nismo došli do mogućnosti PRECRIME-a iz Minority Reporta. to je ipak SF.
kako bi bilo da tebe zatvore ili pošalju u ludnicu jer sutra moš puknit i poubijat nekoga?

ljudi su nasilni. uvijek su bili i bit će. ništa ne može spriječit ljude da se poubijaju. kad bi pokupio svo oružje ljudi bi se ubijali noževima, šta onda? zabranit posjedovanje noževa. kako država može spriječit ljude da se ubijaju? smrtnim kaznama? ni jedna država koja ima smrtnu kaznu nije smanjila stopu kriminala.
marinkoM8 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 22:23   #102 (permalink)
No End In Sight

Datum registracije: 06-01-07
Godina: 24
Poruka: 9,389
DinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB

Citat:
Pravi autor: mama Pogledaj Poruke
Super, ajmo se svi međusobno poubijati i braniti "ludilom".

Možda se pokaje, možda dođe sebi pa se objesi sam.
A možda i ne. Možda (kao i onaj pedofil) potraži kojeg ubojicu za onog što ga je osudio na 40 godina, ha?
Molim te objsni mi šta bilo ko dobije ako se dosudi smrtna kazna npr ubojici???
Da li će to vratiti žrtve????

Citat:
Ne znam, možda bi me DinoB proglasio dovoljno ludom jer sam za smrtnu kaznu.

Citat:
A molim te otkud ti ovo?
Moj komentar o "ludosti" ticao se samo onog što je DinoB o tome pisao, a ja u to ne vjerujem. Zapravo, teško da uopće vjerujem u takve situacije...to su sve bolesni ljudi, ali veoma su svjesni što cine. Svatko od nas ima žutu minutu, pa šta? Ja razbijam po kući, al to mi ne daje pravo da upucam nekoga.
opet ja....ali nema veze...

Bolesni ali svjesni šta čine??? Znači ti misliš da ne postoje ljudi koji su bolesni i ne znaju šta čine????
Odgovori sa citatom
Star 21-11-07, 12:18   #103 (permalink)
...ide u školu!

Datum registracije: 04-07-04
Poruka: 5,630
mama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjeti

Citat:
Pravi autor: DinoB Pogledaj Poruke
Molim te objsni mi šta bilo ko dobije ako se dosudi smrtna kazna npr ubojici???
Da li će to vratiti žrtve????
Neće vratiti žrtve. Ali se tako šta dogodi mojoj obitelji svejedno bi mu bilo, ja bi ga svakako ubila.

Citat:
opet ja....ali nema veze...

Bolesni ali svjesni šta čine??? Znači ti misliš da ne postoje ljudi koji su bolesni i ne znaju šta čine????
Evo ovako. Dobar dan, ja sam Melita. Mislim da me moja obitelj truje već 6 i pol mjeseca. Moram ih ubiti. Paranoična sam. Ok, ubit cu ih. Nemam pištolj. Nabavit ću ga. Sad kad imam pištolj idem napraviti popis svih koje trebam upucati. To, spremna sam. Idem sad od kuće do kuće. Bang, bang...

Ti zaista misliš da on nije bio svjestan toga što čini????
Odgovori sa citatom
Star 21-11-07, 12:33   #104 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,867
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke

šta to znači prevencija nije uspjela? treba li zatvarati ljude radi namjere da ubiju? mislin da još nismo došli do mogućnosti PRECRIME-a iz Minority Reporta. to je ipak SF.
kako bi bilo da tebe zatvore ili pošalju u ludnicu jer sutra moš puknit i poubijat nekoga?

ljudi su nasilni. uvijek su bili i bit će. ništa ne može spriječit ljude da se poubijaju. kad bi pokupio svo oružje ljudi bi se ubijali noževima, šta onda? zabranit posjedovanje noževa. kako država može spriječit ljude da se ubijaju? smrtnim kaznama? ni jedna država koja ima smrtnu kaznu nije smanjila stopu kriminala.
"Prevencija nije uspjela" znači da koraci poduzeti da se spriječi ili onemogući zločin nisu uspjeli- laiči rečeno da je zločin počinjen. Tak' da si malo fulao u tom dijelu poruke upućenom Ulysei...

A na ovo o oružju ne ću odgovarati, jer bih onda dugovao odgovor Shelby, pa ćemo otići u debeli O.T.
Odgovori sa citatom
Star 21-11-07, 17:18   #105 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 06-09-07
Godina: 26
Poruka: 748
Davor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke

Zatvori imaju i jednu drugu svrhu: da uskrate zločincima pravo na slobodno kretanje, da ih izdvoje od ostatka društva i time smanje opasnost ponavljanja zločina.
Ako se takvi ljudi izdvoje iz društva na taj način da završe dva metra pod zemljom onda možemo biti sigurni da nečemo imati ponavljače. Kao npr.: čovjek koji je nakon partije šaha u parku otišao kuči po kalašnjikov i ubio dvoje ljudi i jednog ranio a več je odslužio jednu kaznu za ubojstvo (neznam ime ali je bilo istog dana kada je poginuo Toše), Srđan Mlađan (Sisački monstrum) završio u zatvoru zbog dva ubojstva, izašao na vikend i ubio policajca, opljačkao banku i držao taoce, pa svaki dan u novinama ima kriminalaca ponavljača - tko nije zapazio naslove Izašao iz zatvora zbog silovanja i opet silovao.
Davor1507 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 21-11-07, 23:43   #106 (permalink)
No End In Sight

Datum registracije: 06-01-07
Poruka: 9,389
DinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB

Citat:
Neće vratiti žrtve. Ali se tako šta dogodi mojoj obitelji svejedno bi mu bilo, ja bi ga svakako ubila.
i ja bi ga ubio...ali to nije najbolje rješenje...ja bi volio da pati sto najvise moze...a ubistvom nece patiti...znaci treba pronaci nacin da pati....a ubistvo nije nacin....

Citat:
Evo ovako. Dobar dan, ja sam Melita. Mislim da me moja obitelj truje već 6 i pol mjeseca. Moram ih ubiti. Paranoična sam. Ok, ubit cu ih. Nemam pištolj. Nabavit ću ga. Sad kad imam pištolj idem napraviti popis svih koje trebam upucati. To, spremna sam. Idem sad od kuće do kuće. Bang, bang...

Ti zaista misliš da on nije bio svjestan toga što čini????
Zar ti mislis da je on stavrno tako jednostavno razmišljao????
Odgovori sa citatom
Star 22-11-07, 00:20   #107 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,388
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
"Prevencija nije uspjela" znači da koraci poduzeti da se spriječi ili onemogući zločin nisu uspjeli- laiči rečeno da je zločin počinjen. Tak' da si malo fulao u tom dijelu poruke upućenom Ulysei...

A na ovo o oružju ne ću odgovarati, jer bih onda dugovao odgovor Shelby, pa ćemo otići u debeli O.T.
ne znan u čemu san fulao

opet postavljam pitanje: kako spriječit zločin? zatvaranjem mogućih počinitelja? ili zabranjivanjem oružja, noževa i svih ostalih podesnih predmeta za počinjenjem zločina
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-11-07, 00:21   #108 (permalink)
Kiss my ass

Datum registracije: 14-08-06
Poruka: 5,840
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Ajme nema me par dana i odmah ne mogu konce pohvatati.

E stvarno
Odgovori sa citatom
Star 22-11-07, 02:23   #109 (permalink)
...ide u školu!

Datum registracije: 04-07-04
Poruka: 5,630
mama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjeti

Citat:
i ja bi ga ubio...ali to nije najbolje rješenje...ja bi volio da pati sto najvise moze...a ubistvom nece patiti...znaci treba pronaci nacin da pati....a ubistvo nije nacin....
Pati? Život je patnja, a on je oduzeo patnju. Za njega nije ni to.

Citat:
Zar ti mislis da je on stavrno tako jednostavno razmišljao????
Ne, ne mislim da je tako JEDNOSTAVNO razmišljao, zato to i čini stvar još gorom!

Bas mi je Cina pričala kako je u našem šoru jedan čovjek zatukao ženu i sina sjekirom jer je mislio da on i ona nešto mute, seksualno. Alooo?
Pa ok, razvedi se, uzmi joj kuću, novce, sve, sina pošalji u tri pizde materine, odrekni ga se, pismeno, budi ljut, demoliraj namještaj u kući, drogiraj se, upucaj se...
Ne, on ih je ubio.
I znaš šta? Taj čovjek je vani. Malo jezivo.
Odgovori sa citatom
Star 22-11-07, 09:58   #110 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 14-08-07
Godina: 1
Poruka: 3,726
Dar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobar

Citat:
Bas mi je Cina pričala kako je u našem šoru jedan čovjek zatukao ženu i sina sjekirom jer je mislio da on i ona nešto mute, seksualno. Alooo?
Pa ok, razvedi se, uzmi joj kuću, novce, sve, sina pošalji u tri pizde materine, odrekni ga se, pismeno, budi ljut, demoliraj namještaj u kući, drogiraj se, upucaj se...
Ne, on ih je ubio.
I znaš šta? Taj čovjek je vani. Malo jezivo.
Htio sam nešto slično napisat, al mama ti je sve objasnila. Hvala mama, a ti dobrodošao u hrvatsku. Od kud dolaziš? Iz zemlje snova?
Dar1 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kazna, smrtna

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:46.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114