Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Smrtna kazna u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: mama Pati? Život je patnja, a on je oduzeo patnju. Za njega nije ni to. dobro, sad ...

Vidi Rezultate Anketa: Smrtna kazna - za ili protiv
Za 59 42.14%
Protiv 81 57.86%
Glasači: 140. Vi nemožete glasati na ovoj anketi

Odgovor

Opcije Teme
Star 22-11-07, 10:13   #111 (permalink)
No End In Sight

Datum registracije: 06-01-07
Godina: 24
Poruka: 9,298
DinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masi
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB
Re: Smrtna kazna

Citat:
Pravi autor: mama Pogledaj Poruke
Pati? Život je patnja, a on je oduzeo patnju. Za njega nije ni to.
dobro, sad se možemo raspravljat ......ali uglvanom ja mislim da je veća patnja u samnici 40 godina, nego da ga ubijes...

Citat:
Ne, ne mislim da je tako JEDNOSTAVNO razmišljao, zato to i čini stvar još gorom!

Bas mi je Cina pričala kako je u našem šoru jedan čovjek zatukao ženu i sina sjekirom jer je mislio da on i ona nešto mute, seksualno. Alooo?
Pa ok, razvedi se, uzmi joj kuću, novce, sve, sina pošalji u tri pizde materine, odrekni ga se, pismeno, budi ljut, demoliraj namještaj u kući, drogiraj se, upucaj se...
Ne, on ih je ubio.
I znaš šta? Taj čovjek je vani. Malo jezivo.
Možel to normalan čovjek mislit???? Vidiš da je poremečen, treba ga zatvorit i gotovo..neka sa njim rade psihiči...

p.s. Skoro je u Srbiji neki čovjek kreno s puškom, prvo pobio sve ukučane, posle toga kreno ulicom i puco u svakog koga je naišao...
Njega su ufatili odma, ali je pobio 8 ljudi ...

My Baby Does the Hanky (S)Panky

Zadnji Uredio DinoB : 22-11-07 u 10:16.
DinoB je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-11-07, 12:50   #112 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,098
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Evo ovako. Dobar dan, ja sam Melita. Mislim da me moja obitelj truje već 6 i pol mjeseca. Moram ih ubiti. Paranoična sam. Ok, ubit cu ih. Nemam pištolj. Nabavit ću ga. Sad kad imam pištolj idem napraviti popis svih koje trebam upucati. To, spremna sam. Idem sad od kuće do kuće. Bang, bang...

Ti zaista misliš da on nije bio svjestan toga što čini????

U ovom slučaju kojeg si opisala obrana na temelju neubrojivosti ne bi uspjela.

Kao što rekoh, nije dovoljno samo reći "branim se neubrojivošću", to treba i dokazati na sudu.

Citat:
Pravi autor: Davor1507 Pogledaj Poruke
Ako se takvi ljudi izdvoje iz društva na taj način da završe dva metra pod zemljom onda možemo biti sigurni da nečemo imati ponavljače. Kao npr.: čovjek koji je nakon partije šaha u parku otišao kuči po kalašnjikov i ubio dvoje ljudi i jednog ranio a več je odslužio jednu kaznu za ubojstvo (neznam ime ali je bilo istog dana kada je poginuo Toše), Srđan Mlađan (Sisački monstrum) završio u zatvoru zbog dva ubojstva, izašao na vikend i ubio policajca, opljačkao banku i držao taoce, pa svaki dan u novinama ima kriminalaca ponavljača - tko nije zapazio naslove Izašao iz zatvora zbog silovanja i opet silovao.

Kao što rekoh - ubijanje kao reakcija na ubijanje nije civilizirano.

Isto tako, smrtna kazna (u zemljama u kojima postoji) nije smanjila stopu kriminala.

Primjer koji si ti naveo je primjer lošeg rada zatvorskog sustava, jer dotični "sisački monstrum" nije smio biti pušten na vikend.

Dakle, ideja o zatvaranju zločinaca kako bi se zaštitilo društvo načelno funkcionira, ali je u tom konkretnom slučaju došlo do greške.

Da je taj "sisački monstrum" ostao u zatvoru, ne bi počinio novo ubojstvo, zar ne?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-11-07, 14:39   #113 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 30-10-07
Poruka: 490
File zd se izdvaja iz maseFile zd se izdvaja iz maseFile zd se izdvaja iz mase

Pedofile ubojice dilere silovatelje sve ih triba na smrtnu kaznu i gotovo to je tako nema vise raspravljanja
Odgovori sa citatom
Star 22-11-07, 14:57   #114 (permalink)
I do not want...

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 26
Poruka: 6,958
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Još jednom...
Ma kakvo mučenje i doživotni zatvor još uz sve zločine da košta ovu bogatu nam državu? Neka je on doživotno zatvoren, ali o5 ima i hranu i piće i krov nad glavom. Sasvim dovoljno i previše za život!

A što ima onaj kojega je ubio? Život vječni i laku zemljicu???

A njegova/ njena familija? Život na socijali i traume???

Ma dajte molim Vas vi koji ste protiv ... !!!

Zadnji Uredio dorina : 22-11-07 u 15:06.
dorina je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-11-07, 15:15   #115 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 14-08-07
Godina: 1
Poruka: 3,726
Dar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobar

Gle ti nju... koja agresiva... a ja mislio dobrica
Dar1 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-11-07, 15:25   #116 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,098
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Smrtna kazna je, u biti, reakcija tipa "ubijanje na ubijanje", i kao takva predstavlja relikt nekih drugih, manje civiliziranih vremena (kao što sam već objašnjavao)

U civiliziranim društvima, svaka kaznena sankcija ima retorzivnu i preventivnu funkciju.

Retorzivnu - da počinitelj zločina snosi posljedice svog čina
Preventvinu - da ostalim članovima društva pokaže što će se dogodit počiniteljima zločina

Svako civilizirano društvom obje gore navedene funkcije ispunjava oduzimanjem slobode počinitelja zločina.

Smrtna kazna, kao i druge fizičke kazne, je produkt tzv. talionskog načela ("oko za oko, zub za zub") koje, dokazano, ne ispunjava ni retorzivnu ni preventivnu svrhu, osim što zadovoljava primarne ljudske strasti (žeđ za osvetom)

Ukoliko se neko društvo smatra ciliviziranim, onda svakako ne bi smjelo podilazit tim niskim strastima. Državni organi i društvene institucije trebale bi funkcionirati i donosti odluke na racionalan, miran i promišljen način. A to nikako nije instinktivno zadovoljavanje žeđi za osvetom.

Eto, malo filozofskije objašnjenje zašto NE smrtnoj kazni.
Odgovori sa citatom
Star 22-11-07, 16:59   #117 (permalink)
I do not want...

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 26
Poruka: 6,958
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Ma zahebi ti to...

Dar1, PMS
Odgovori sa citatom
Star 22-11-07, 18:05   #118 (permalink)
eva
Trouble

Datum registracije: 12-12-06
Godina: 23
Poruka: 3,378
eva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjeti

Oduvik sam se cudila rulji u onim filmovima kad bi bilo javno pogubljenje, sta bi im to bio kako odlazak na boks mec, kikiriki, kokice, zelja za krvlju, zabava...
Nazalost cini se da bi to i danas bio unosan posao i odlicna zabava za neke...
Takvi ljudi , zeljni tude smrti, za mene nisu nista bolji od samog ubojice. Samo nemaju muda sami ubijat, pa im je draze da to drugi napravi umisto njih i to jos zakonski, pa di ce bolje..

Ljudi se rađaju kao orginali, a umiru kao loše kopije.
eva je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-11-07, 18:45   #119 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 30-10-07
Poruka: 490
File zd se izdvaja iz maseFile zd se izdvaja iz maseFile zd se izdvaja iz mase

Ma dajj o kakvoj ti civilizaciji pricas triba ih kaznjavati po principu oko za oko tako silovatelje silovati , ubojice ubiti , dilere drogirati , pa bi onda vidili sto bi bilo
Odgovori sa citatom
Star 22-11-07, 19:23   #120 (permalink)
eva
Trouble

Datum registracije: 12-12-06
Godina: 23
Poruka: 3,378
eva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjeti

Ma bravoooo! A sta bi onda bio onaj sta je silova silovatelja? Isto silovatelj, pa bi onda trebao i toga netko silovat, i tako u nedogled... Sta je covik koji pogubi drugog covika nego ubojica ( sa dozvolom ), pa onda da netko i njega ubije. Ma divno razmisljanje, svijet bi tako bija puno ljepse mjesto... I po kojoj to logici netko ima pravo ubijat, a netko ne. I sta je najfascinantnije, ti koji toliko mrzis ubojice toliko si zeljan krvi i osvete.
Mi umisto da idemo naprid idemo natrag...

Ljudi se rađaju kao orginali, a umiru kao loše kopije.
eva je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kazna, smrtna

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 14:17.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114