Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Smrtna kazna u Znanost forumu; pa da, ali po načelu "oko za oko zub za zub" kazna za krađu je odsjecanje ruke, kazna ...

Vidi Rezultate Anketa: Smrtna kazna - za ili protiv
Za 60 42.55%
Protiv 81 57.45%
Glasači: 141. Vi nemožete glasati na ovoj anketi

Odgovor

Opcije Teme
Star 27-11-07, 15:42   #141 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,103
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima
Re: Smrtna kazna

pa da, ali po načelu "oko za oko zub za zub" kazna za krađu je odsjecanje ruke, kazna za ubojstvo je smrt

Kužiš?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 15:43   #142 (permalink)
MrCina

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 4,598
cina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku cina Pošalji poruku preko Skype-a korisniku cina

ma ok...kuzim

ali ja sam ipak za smrtnu kaznu, znam da se mene ne pita i znam da se to kod nas nece uvesti...
a isto tako znam da kad bi moju malu sestricnu neka pedofilcina silovala ja bih ga nasla na bilo koji nacin i osobno ga rijesila...pa sad ak sam ista kao oni neka sam

Zadnji Uredio cina : 27-11-07 u 15:48.
cina je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 16:05   #143 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 25-11-06
Godina: 23
Poruka: 151
tazri se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Znači, ako te pogrešno optuže da si nekog silovao, fino te siluju.

Znači, ako tvoje dijete netko krivo optuži da je nekome nešto ukralo, odsjeku mu ruku.

Genijalno!

Inače, sustav "oko za oko zub za zub" više se nigdje ne koristi. S razlogom. Pokušajte mućnut glavom, pa razmislit koje je to razlog.

Ok pogrešno optuženih je uvjek bilo i bit će sve dok je i nas al ti meni reci da je normalno da neko pobi 7-8 ljudi bude višestruki silovatelj itd i da nakon odredenog vremena opet završi na cesti.

Moja tvrdnja nema logike da je nekog humanije ubit nego pustit na životu ok al čuj jebeno humano nekog držat u kavezu 20-tak godina i pustit ga na cestu gdje će ga dočekat nikakva budućnost i osuda sa svih strana.

oko za oko zub za zub se koristi još uvjek mada prikriveno u dobrom djelu svijeta. Zašto jer još uvjek ima velik broj zemalja di su sudovi za kurac krasni ljudi znaju da od njih nema ništa(govorim za zemlje naspram kojih je hrvatska visokorazvijena), te pravdu uzimaju u svoje ruke jer znaju da drukčije nikad ne bi došla.

Kako god okrenes ne valja iz milijon i jednog razloga
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 16:07   #144 (permalink)
Banned

Datum registracije: 04-11-07
Poruka: 284
car_zgd se izdvaja iz mase

Ali da je takav sustav ne mora značit da bi bilo više brutalnosti...ljudi bi se bojali počinit zločin
car_zgd je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 16:10   #145 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,867
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

K'o u SAD?!? Imaju smrtnu kaznu i koliko to preventivno djeluje se može čisto pristojno vidjeti...
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 16:11   #146 (permalink)
doctor queñones

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima
Citat:
Pravi autor: tazri Pogledaj Poruke
Ok pogrešno optuženih je uvjek bilo i bit će sve dok je i nas al ti meni reci da je normalno da neko pobi 7-8 ljudi bude višestruki silovatelj itd i da nakon odredenog vremena opet završi na cesti.
Ne, to nije normalno. I takvi zločinci ne bi trebali nakon nekog vremena opet završit na cesti.

Citat:
Moja tvrdnja nema logike da je nekog humanije ubit nego pustit na životu ok al čuj jebeno humano nekog držat u kavezu 20-tak godina i pustit ga na cestu gdje će ga dočekat nikakva budućnost i osuda sa svih strana.
Zatvor nije držanje u kavezu. Postoje bitne razlike.

I opet - trajanje zatvorske kazne treba odgovarat težini počinjenog kaznenog djela.

Citat:
oko za oko zub za zub se koristi još uvjek mada prikriveno u dobrom djelu svijeta. Zašto jer još uvjek ima velik broj zemalja di su sudovi za kurac krasni ljudi znaju da od njih nema ništa(govorim za zemlje naspram kojih je hrvatska visokorazvijena), te pravdu uzimaju u svoje ruke jer znaju da drukčije nikad ne bi došla.

Kako god okrenes ne valja iz milijon i jednog razloga
Znači li to da bi nam uzor trebale bit zemlje koje su manje razvijene od Hrvatske?

Citat:
Pravi autor: car_zgd Pogledaj Poruke
Ali da je takav sustav ne mora značit da bi bilo više brutalnosti...ljudi bi se bojali počinit zločin

U pravu si, majstore.

Amerika ima smrtnu kaznu, i jedna je od najsigurnijih država svijeta. Brutalnost, nasilje i opasan život u Americi su posve nepoznati pojmovi.

Isto važi i za Rusiju.

ma bravo...

Zadnji Uredio daidza : 27-11-07 u 17:18.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 16:14   #147 (permalink)
Banned

Citat:
U pravu si, majstore.

Amerika ima smrtnu kaznu, i jedna je od najsigurnijih država svijeta. Brutalnost, nasilje i opasan život u Americi su posve nepoznati pojmovi.

Isto važi i za Rusiju.

ma bravo...
da al iskreno...da meni netko ubije pol obitelji draže bi mi bilo da ode na stolicu nego 10 godina u zatvor!!
car_zgd je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 16:15   #148 (permalink)
doctor queñones

E pa baš to je razlog zbog kojeg orkivljenicima za ubojstvo sudi sud, a ne rodbina ubijenog.

Kužiš?
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 16:16   #149 (permalink)
Banned

Citat:
E pa baš to je razlog zbog kojeg orkivljenicima za ubojstvo sudi sud, a ne rodbina ubijenog.

Kužiš?
i ja mislim da se nitko ne smije igrati Boga ali ako netko oduzme nečiji život ne zaslužuje svoj...
car_zgd je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 16:18   #150 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 25-11-06
Godina: 23
Poruka: 151
tazri se izdvaja iz mase

SAD ima smrtnu kaznu u nekim saveznim državama u nekima nema, isto tako tamo svaka drzava ima svoje zakone itd itd. mada njima je generalno sudstvo i policija u komi, da 10% para koje troše na ratove uvale u obrazovanje, socijalnu politiku i zdravstvo kurac bi imali takvu stopu kriminala
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kazna, smrtna

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:24.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114