Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Smrtna kazna u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: damfisk Odluči se... hoćeš li razgovarat o nedostacima u hrvatskom pravosuđu, o kaznama koje propisuju hrvatski zakoni, ...

Vidi Rezultate Anketa: Smrtna kazna - za ili protiv
Za 60 42.55%
Protiv 81 57.45%
Glasači: 141. Vi nemožete glasati na ovoj anketi

Odgovor

Opcije Teme
Star 27-11-07, 17:16   #181 (permalink)
Banned

Datum registracije: 04-11-07
Poruka: 284
car_zgd se izdvaja iz mase
Re: Smrtna kazna

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Odluči se... hoćeš li razgovarat o nedostacima u hrvatskom pravosuđu, o kaznama koje propisuju hrvatski zakoni, ili o općenitoj opravdanosti smrtne kazne
šta ti ne znaš normalno pričat i vodit diskusiju nego stalno opominjat druge zvog nekih gluposti??
dosadan si mi več!! idem ja na neke druge teme, nadam se da češ shvatit jednog dana...ima vremena
car_zgd je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 17:18   #182 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,103
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Čovječe božji, skačeš sa teme na temu, uopće ne mogu pratit o čemu pričaš, koji ti je?

Predmet ove rasprave je opravdanost smrtne kazne OPĆENITO. Shvaćaš li što to znači "općenito"?

Predmet ove rasprave nije ni hrvatski pravosudni sustav, ni kazne koje hrvatski zakoni predviđaju.

P.S. najdraže mi je kad mi neki mulac izjavi nešto tipa "shvatit ćeš jednog dana"... jer on je, kao, shvatio, prepun gorkog životnog iskustva.

ma daj molim te...
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 17:20   #183 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 30
Poruka: 19,143
daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

damfisk i car_zgd koristite edit!

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 17:22   #184 (permalink)
Banned

Datum registracije: 04-11-07
Poruka: 284
car_zgd se izdvaja iz mase

Citat:
....

P.S. najdraže mi je kad mi neki mulac izjavi nešto tipa "shvatit ćeš jednog dana"... jer on je, kao, shvatio, prepun gorkog životnog iskustva.

ma daj molim te...
a ti govoriš stvari da sam ja reko koje nikad nisam rekao...i vidiš da si primitivna seljačina kad govoriš mulac nekom kog u životu nisi vidio...

ne vrijeđaj! imaš opomenu.

Zadnji Uredio ševa : 27-11-07 u 18:53.
car_zgd je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 17:26   #185 (permalink)
doctor queñones

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

A ti, s druge strane, mrtav-hladan nazoveš mene primitivnom seljačinom, iako ni ti mene nikad nisi vidio.

Ah, dijete drago... naučit ćeš... ima vremena
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 17:33   #186 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 25-11-06
Godina: 23
Poruka: 151
tazri se izdvaja iz mase

Citat:
Ako se takve doživotno zatvori, onda nema ni teoretske šanse da oni kad-tad izađu vani, je li tako?

u jednom normalnom sudstvu ne bi bilo šanse.
Et da skratimo priču za ovaj moj primjer takvom bi čovjeku dao smrtnu kaznu,
jer smatram da netko ko napravi takvu opačinu zajednici ne zaslužuje živjet na njen teret do smrti. To bi bilo to,da se izrazim na ovaj način gnusna mi je opcija da neko napravi takvu stvar i da ga djelomično pa makar i simbolično uzdražavam mada puno manje gnusnija od te da se može slobodno šetat po cesti za par godina.

Suma sumarium bez nekih prepucavanja imas human pristup ja ga nemam i to je to
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 17:37   #187 (permalink)
doctor queñones

Nije to samo humani pristup.

Smrtna kazna nije ni humana, ni moralna, ni civilizirana, ni racionalna, a zbog inherentne mogućnosti pogreške suda (sude ljudi, a ljudi griješe), smrtna kazna je jedina apsolutno nepopravljiva.

Eto ti pet razloga zbog kojih smrtna kazna ne smije postojat.
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 19:00   #188 (permalink)
o®iđiđi

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,399
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

baš sam htio potegnuti argument s europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda' i napisati kako u 49 zemalja članica vijeća europe koje su konvenciju ratificirale, smrtna kazna ne može biti uvedena.

a onda mi u oko upadne članak 2.:

Citat:
Članak 2. – Pravo na život
1. Pravo svakoga na život zaštićeno je zakonom. Nitko ne smije biti
namjerno lišen života osim u izvršenju sudske presude na smrtnu kaznu
za kaznena djela za koje je ta kazna predviđena zakonom.
i sad, ne bi mi to stvorilo toliku dubiozu da mi neki dan na ispitu moj ispitivač (a radi kao sudac na općinskom sudu) nije tvrdio suprotno. dakle, da zemlje članice vijeća europe ne mogu uvesti smrtnu kaznu.

damfisk?

Zadnji Uredio ševa : 27-11-07 u 23:17.
ševa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 22:44   #189 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,388
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

toliko toga je napisano u zadnjih nekoliko postova da ne znan šta bi dodao a da se ne ponavljan.

čak i da uzmemo kao validne sve argumente pro smrtne kazne: oko za oko, osveta, uklanjanje najgorih kriminalaca s ullice (a po meni ih ne možemo) uvik nam ostaje mogućnost GREŠKE.
kao što je kolega damfisk rekao ljudi sude a ljudi griješe, tako dok se ne izmisli način oživljavanja, nema opravdanosti smrtnoj kazni ma kako je teško kazneno djelo bilo počinjeno.

naš pravosudni sustav je daleko daleko od idelanog al što se slučaja Primorac tiče (Makarska) sustav niej poggriješio. znan to from inside al ne bi ulazio dublje u to
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 07:47   #190 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 12-01-07
Godina: 21
Poruka: 1,970
trip ima spektakularnu aurutrip ima spektakularnu aurutrip ima spektakularnu aurutrip ima spektakularnu aurutrip ima spektakularnu aurutrip ima spektakularnu aurutrip ima spektakularnu aurutrip ima spektakularnu aurutrip ima spektakularnu auru

načelno sam za smrtnu kaznu al samo za najgore vrste zločina! višestruko ubojstvo, silovanje i pedofilija!!

"bijelo-crvena polja hrvatska na dresu sjete me da ja volim te..."
trip je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kazna, smrtna

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:52.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114