Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Smrtna kazna u Znanost forumu; A jeli? A možda je Bog poslao ubojicu i pedofila da siluje i ubije svoju žrtvu? Crkva propisuje smrne ...

Vidi Rezultate Anketa: Smrtna kazna - za ili protiv
Za 60 42.55%
Protiv 81 57.45%
Glasači: 141. Vi nemožete glasati na ovoj anketi

Odgovor

Opcije Teme
Star 02-12-07, 15:46   #211 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 06-09-07
Godina: 26
Poruka: 748
Davor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono nešto
Re: Smrtna kazna

A jeli? A možda je Bog poslao ubojicu i pedofila da siluje i ubije svoju žrtvu?
Crkva propisuje smrne grijehe i za mnogo banalnije stvari, npr: neumjerenost u jelu i piću. Pa ako si se ikad napio i preždero onda kao vjernik si prosviraj glavu jer je i to Božija volja.
Apsolutno za smrt ubojica, silovatelja i pedofila.
Davor1507 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 18:32   #212 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 14-08-07
Godina: 1
Poruka: 3,726
Dar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: Davor1507 Pogledaj Poruke
Crkva propisuje smrtne grijehe i za mnogo banalnije stvari, npr: neumjerenost u jelu i piću. Pa ako si se ikad napio i preždero ...
Ima ovdje vjernika koji su vjernici samo kad njima to paše.

Iza nekih crkvenih stavova pokušavaju čvrsto stajati.

Malo im teže pada to "neumjerenost u jelu i piću" (pogotovo u piću) uz još neke stvari.

Da nema tih nekoliko pravila, bili bi savršeni vjernici.

Ponekad
Dar1 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 18:46   #213 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika pajo-patakRi

Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 3,083
pajo-patakRi je slavanpajo-patakRi je slavanpajo-patakRi je slavanpajo-patakRi je slavanpajo-patakRi je slavanpajo-patakRi je slavanpajo-patakRi je slavanpajo-patakRi je slavanpajo-patakRi je slavanpajo-patakRi je slavanpajo-patakRi je slavan

Citat:
opet ka katolik polazim se za onim da nitko ne smije oduzet drugome život ,jer Bog ga daje na Njemu je da ga i uzme...
zamisli da imaš dijete i ženu koje obožavaš najviše u galaxiji...i neko čudovište ih otme zlostavlja danima i onda ih divljački ubije...

mislim, ustvari znam da bih ja takvom čovjeku bez problema oduzeo život...

a ne slušao svećenika kako govori čudni su putevi Gospodnji i tražio snage za oprost...

tražio bih snage samo da mogu uzet što veći čekić...
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 19:37   #214 (permalink)
Kiss my ass

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,840
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Davor1507 Pogledaj Poruke
A jeli? A možda je Bog poslao ubojicu i pedofila da siluje i ubije svoju žrtvu?
Crkva propisuje smrne grijehe i za mnogo banalnije stvari, npr: neumjerenost u jelu i piću. Pa ako si se ikad napio i preždero onda kao vjernik si prosviraj glavu jer je i to Božija volja.
Apsolutno za smrt ubojica, silovatelja i pedofila.
Koliko krivog tumačenja na jednom mjestu.

Neumjerenost u jelu i piću nije smrtni grijeh. Vjernik (ako je baš toliki) nikada sebi sam neće prosvirati glavu (Bog dao život, Bog ga uzima...).

Čitam dalje i onda se nađe još jedan koji će extra krivo protumačiti ovo već krivo protumačeno i prikazano...

Citat:
Pravi autor: Dar1 Pogledaj Poruke
Ima ovdje vjernika koji su vjernici samo kad njima to paše.
Iza nekih crkvenih stavova pokušavaju čvrsto stajati.
Malo im teže pada to "neumjerenost u jelu i piću" (pogotovo u piću) uz još neke stvari.
Da nema tih nekoliko pravila, bili bi savršeni vjernici.
Ponekad
Ako se odnosi na mene- mogu samo reći: PRIZNAJEM KRIVICU, VOLIM PITI
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 19:40   #215 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,388
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

Citat:
Pravi autor: pajo-patak Pogledaj Poruke
zamisli da imaš dijete i ženu koje obožavaš najviše u galaxiji...i neko čudovište ih otme zlostavlja danima i onda ih divljački ubije...

mislim, ustvari znam da bih ja takvom čovjeku bez problema oduzeo život...

a ne slušao svećenika kako govori čudni su putevi Gospodnji i tražio snage za oprost...

tražio bih snage samo da mogu uzet što veći čekić...
s ovin se i ja slažen i vjerojatno bi i ja to učinio međutim stvar je u tome da se državi ne smije dozvoliti da legalno ubija (smrtnon kaznon)

a ja bi u gore spomenuton slučaju odgovara
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 12:00   #216 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,621
Homesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svima

Mislim da ima puno slučajeva kad bih odobrio instituciju smrtne kazne, bez obzira što sam vjernik.
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 12:18   #217 (permalink)
No End In Sight

Datum registracije: 06-01-07
Godina: 24
Poruka: 9,389
DinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke

Neumjerenost u jelu i piću nije smrtni grijeh. Vjernik (ako je baš toliki) nikada sebi sam neće prosvirati glavu (Bog dao život, Bog ga uzima...).

Ako se odnosi na mene- mogu samo reći: PRIZNAJEM KRIVICU, VOLIM PITI
po nekim tumačenjima i jeste...jesil gledala film 7?? Znaš da spominju nekog filozofa koji opisuje 7 smrtnih grijeha....među kojima je i neumjerenost u jelu i piću...
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 17:22   #218 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 06-09-07
Godina: 26
Poruka: 748
Davor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono neštoDavor1507 ima ono nešto

Neumjerenost u jelu i piću je smrtni grijeh, koji je propisala crkva - 7 smrtnih grijeha. To nema uporište u Bibliji ali crkva to priznaje.
Davor1507 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 17:32   #219 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika pajo-patakRi

Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 3,083
pajo-patakRi je slavanpajo-patakRi je slavanpajo-patakRi je slavanpajo-patakRi je slavanpajo-patakRi je slavanpajo-patakRi je slavanpajo-patakRi je slavanpajo-patakRi je slavanpajo-patakRi je slavanpajo-patakRi je slavanpajo-patakRi je slavan

sedam smrtnih grijeha:

1.Oholost
2.Škrtost
3.Bludnost
4.Zavist
5.Neumjerenost u jelu i piću
6.Srditost
7.Lijenost
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 22:57   #220 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,388
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

3,5,6,7
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kazna, smrtna

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:46.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114