Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Smrtna kazna u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: denserica Da, sta je cudno? jednostavno ne mogu imat trune osjecaja za takve 'ljude'..to nisu ljudi ...

Vidi Rezultate Anketa: Smrtna kazna - za ili protiv
Za 60 42.55%
Protiv 81 57.45%
Glasači: 141. Vi nemožete glasati na ovoj anketi

Odgovor

Opcije Teme
Star 07-07-08, 19:27   #311 (permalink)
o®iđiđi

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,399
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti
Re: Smrtna kazna

Citat:
Pravi autor: denserica Pogledaj Poruke
Da, sta je cudno? jednostavno ne mogu imat trune osjecaja za takve 'ljude'..to nisu ljudi i ja im osobno zelim da uzasno pate zbod svojih zlocina..da netko moze pucati neduznoj djeci u glavu, silovat 10-ero zena, piti im krv, kuhat dijelove tijela i sl, skrivati ih itd, da ne nabrajam sve te odurne stvari..
pa bi ovlastila takve da budu legalni egzekutori?

Citat:
ne mogu zamisliti bol koju prozivljavaju osobe bliske tim neduznim zrtvama..da nekome tvome bliznjemu netko takvo nesto napravi, vjeruj mi da bi mu zelio smrt.sigurno.
upravo zato o kazni odlučuju nepristrani. država.
Star 07-07-08, 19:42   #312 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 04-04-07
Godina: 20
Poruka: 668
denserica će uskoro biti poznatdenserica će uskoro biti poznatdenserica će uskoro biti poznatdenserica će uskoro biti poznatdenserica će uskoro biti poznatdenserica će uskoro biti poznatdenserica će uskoro biti poznatdenserica će uskoro biti poznat

Nisam rekla da bi ni u kojem slucaju ti(ili ja, svejedno) bili ti koji bi odlucivali o kazni. Govorim o tome kako bi se osjecao..Jel znas kako zive ti ljudi kojima su se dogodile takve strahote u blizoj okolini? Ne govorim o raznim sukobima, vec o ubojstvima iz cista mira, necije poremecene 'obijesti' i sl. Upropasteni su zivoti mnogima u tom slucaju..
Govorim to jer poznajem obitelj kojoj se dogodilo to(inace poznat tragican slucaj kod nas). I ti ljudi strepe hoce li taj manijak izici ponovno na ulicu. trebali bi strepiti i svi ostali. A upravo od nasih usta i nase place se otkida da bi se njih hranilo. Odvratno. U najboljem slucaju treba ih potrpat na neki zatvor na otoku kao u Kolumbiji gdje ce se medjusobno ubijati i pazit ce se samo da ne pobjegnu od tamo.
denserica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 07-07-08, 19:49   #313 (permalink)
o®iđiđi

ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

Citat:
Nisam rekla da bi ni u kojem slucaju ti(ili ja, svejedno) bili ti koji bi odlucivali o kazni. Govorim o tome kako bi se osjecao..
osjećao bih se kao i ti ili bilo tko drugi, normalna stvar. ne kužim zašto je to argument? pa ne moraš mi crtati.
ali ja ti govorim da patnja ljudi nije razlog da država legalizira i institucionalizira ubojstvo u vidu smrtne kazne.

Citat:
Jel znas kako zive ti ljudi kojima su se dogodile takve strahote u blizoj okolini? Ne govorim o raznim sukobima, vec o ubojstvima iz cista mira, necije poremecene 'obijesti' i sl. Upropasteni su zivoti mnogima u tom slucaju..
Govorim to jer poznajem obitelj kojoj se dogodilo to(inace poznat tragican slucaj kod nas). I ti ljudi strepe hoce li taj manijak izici ponovno na ulicu.
zato treba uvesti kaznu doživotnog zatvora. sada je max. 40 godina.

Citat:
trebali bi strepiti i svi ostali. A upravo od nasih usta i nase place se otkida da bi se njih hranilo. Odvratno.
točno, država izdvaja lovu za njih i zato treba bolje urediti i organizirati rad u zatvorima. znam, recimo da u lepoglavi zatvorenici proizvode namještaj i tako odrade barem dio troška, a dobiju i neku siću od par stotina kuna.
Star 07-07-08, 20:16   #314 (permalink)
Uvaženi forumas

denserica će uskoro biti poznatdenserica će uskoro biti poznatdenserica će uskoro biti poznatdenserica će uskoro biti poznatdenserica će uskoro biti poznatdenserica će uskoro biti poznatdenserica će uskoro biti poznatdenserica će uskoro biti poznat

Da, slazem se s tobom u vecini ovoga sto si rekao..Mozda smo otisli malo u krivom smjeru, prije svega sam htjela naglasiti pogresno uredjenje i organizaciju po tom pitanju od strane drzave.Kada bi postojala dobra organizacija to bi se mozda i dalo urediti- rad u korist drzave i usmjeriti te sve prijestupnike u nesto korisno ako nista drugo. Netko je rekao da je smrtna kazna odraz primitivizma zemlje - da, mi smo primitivna zemlja, i to jako i mislim da cemo jos dugo ostati nazalost. Jer se kod nas nekim logicnim putevima stvari ne znaju rjesavati. U redu kada bi se ta dozivotna kazna podnosila i organizirala kako spada, al kod nas je sve u rasulu. Samo sam htjela reci kako je tim ljudima/obiteljima zrtava koji znaju da i oni jednim dijelom (svojim radom!) hrane tog ubojicu svog djeteta ili vec nekog bliskog.
A za smrtnu kaznu ostajem jer sam mizantrop. I trebalo bi maknuti sa svijeta sva ta cudovista, jer pitam se sto ce biti za 20 god?bojim se pomisliti hocu li moci pustiti svoje dijete samo u skolu..samo je problem organizacije te smrtne kazne. Ali uvjerena sam da bi, kada bi se u Hrvatskoj uvela smrtna kazna, bilo puno dobrovoljaca koji bi za neku lovu to izvrsavali. I to ti isto govori o bijednom stanju kod nas.
denserica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 07-07-08, 20:37   #315 (permalink)
o®iđiđi

Citat:
Netko je rekao da je smrtna kazna odraz primitivizma zemlje - da, mi smo primitivna zemlja, i to jako i mislim da cemo jos dugo ostati nazalost.
ali smo i katolička zemlja (barem na papiru). i u slučaju prijedloga uvođenja smrtne kazne očekivao bih prije svega crkvenu reakciju, ako bi kaptol htio biti vjerodostojan. ako ništa drugo, barem se (iz svjetovnih, ne duhovnih razloga) slažem s onom 'ne ubij.'

Zadnji Uredio ševa : 07-07-08 u 20:49.
ševa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-07-08, 20:43   #316 (permalink)
Uvaženi forumas

Citat:
Pravi autor: ševa Pogledaj Poruke
ali smo i katolička zemlja. i u slučaju prijedloga uvođenja smrtne kazne očekivao bih prije svega crkvenu reakciju, ako bi kaptol htio biti vjerodostojan. ako ništa drugo, barem se (iz svjetovnih, ne duhovnih razloga) slažem s onom 'ne ubij.'
O tom potom o vjerodostojnosti kaptola i crkve opcenito..ne bi htjela ulaziti u to podrucje jer sam jako osjetljiva na ta pitanja.
ma to sad vuce neka druga pitanja u koja ne zelim ulaziti..i ja se slazem s tom 'ne ubij', zato sam toliko i ogorcena na takve dogadjaje..ali ne mogu reci da bi imala bilo kakvog suosjecanja da se takvog nekoga usmrti. to je poprimilo prevelike razmjere. uzas. a kada pas ugrize nekog, onda ga se vodi na uspavljivanje? mislim da i pas ima vecu kolicinu razuma od nekog takvog 'ljudskog' monstruma.
denserica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-07-08, 20:50   #317 (permalink)
o®iđiđi

editirao sam - dodao da smo katolička zemlja, barem na papiru.
Star 07-07-08, 20:58   #318 (permalink)
Uvaženi forumas

Citat:
Pravi autor: ševa Pogledaj Poruke
editirao sam - dodao da smo katolička zemlja, barem na papiru.
Heh, ok
nisam vidjela. ma svasta smo mi na papiru..ti papiri, uh, koja su to prepreka
denserica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-07-08, 21:38   #319 (permalink)
prof. Foruma

Avatar od korisnika tendre poison

Datum registracije: 18-06-08
Poruka: 1,434
tendre poison će uskoro biti poznattendre poison će uskoro biti poznattendre poison će uskoro biti poznattendre poison će uskoro biti poznattendre poison će uskoro biti poznattendre poison će uskoro biti poznattendre poison će uskoro biti poznattendre poison će uskoro biti poznat

Protiv.
Čemu zapravo smrtna kazna služi? Zastrašivanju? Igranju boga?

Santa baby, so hurry down the chimney tonight
tendre poison je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-07-08, 23:34   #320 (permalink)
Uvaženi forumas

Ne, nego da se likvidiraju monstrumi razni i da drzava ne trosi na njihovo uzdrzavanje u zatvoru te da jednog dana opet ne bi dosli u priliku naci novu zrtvu. Jer se u vecini slucajeva radi o poremecenim osobnostima. I ne slazem se da je to 'igranje boga', da je bog tako svemoguc on bi ih maknuo sa lica zemlje.
denserica je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kazna, smrtna

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:21.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114