| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Smrtna kazna u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Vidolinho Ma jebeš uzor, bitan je konačan rezultat! Ako onaj bolesnik iz Pule je kriv (a je), ... |
| Vidi Rezultate Anketa: Smrtna kazna - za ili protiv | |||
| Za | | 60 | 42.55% |
| Protiv | | 81 | 57.45% |
| Glasači: 141. Vi nemožete glasati na ovoj anketi | |||
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #371 (permalink) | ||
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Citat:
Kazneni postupak - kao i bilo kakva ljudska radnja - podložan je greškama. Ako smakneš nekog greškom, onda je ta greška nepopravljiva. Citat:
Mentalno, on je jednak dvogodišnjem djetetu. Da recimo, dvogodišnje dijete zapali kuću i u njoj svoje roditelje, treba li ga smaknut? Naravno da ne - jer ne zna što čini. Ista je stvar i sa psihičkim bolesnikom. BTW - tako je u svim zemljama, ne samo kod nas. Ti studiraš pravo (barem si tako pisao), ti bi to trebao znat.
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane | ||
| | |
| | #372 (permalink) | |
| Nježni predator | Re: Smrtna kazna Citat:
Ajmo onda zabranit vozit aute jer postoji mogućnost da vozač pogreši i greškom ubije nevino djete na pješačkom prelazu. Treba zabraniti visokonaponske dalekovode jer postoji opasnost da zbog elementarne nepogode netko potpuno nevin pogine. Treba zabranit i svinje držat jer postoji mogućnost da se ljudi otruju trihinelama, ili da zbog masne hrane dobiju povišeni holestrol. Posebno treba zabranit kirurgiju jer i kirurzi mogu pogriješiti i nekog potpuno nevinog ubiti. Oprosti ali već si dosadan s ponavljanjem jednog te istog odgovora. Usput nasjedaš i na namjerna provociranja umjesto da ih ignoriraš.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski | |
| | |
| | #373 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma | Re: Smrtna kazna Citat:
Da imam opciju održavati nekakvo ljudsko smeće (tipa Mlađan ili oni šta su mučili i ubili kolege u stanu) na životu 40 godina ili ga dati ubiti - ja bi ga dao ubiti. Jednostavno je manje zlo. Inače su sve ovakve diskusije bespredmetne jer ti u KZ-u piše šta piše i basta, nema više diskusije. | |
| | |
| | #374 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 04-04-07 Lokacija: zagreb Godina: 20
Poruka: 668
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Ok, sad cu se ja morati spustiti nazalost na tvoju razinu jer se s tobom drugacije ne moze pa ti reci da ti seres. I sumnjiv si vec..Da nisi jedan od 'njih' ![]() Daj mi samo molim te odgovori jesi ti odvjetnik po zanimanju? Jer se vidi da nemas vlastito misljenje nego samo laprdas neke vec uspostavljene teze i sl. iz nekih prirucnika.. I po cemu ti zakljucujes da netko sere? Po tome sto ne misli isto kao ti? ![]() I slazem se vidolino.. |
| | |
| | #375 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Smrtna kazna već sam tu neš pisao i još uvijek ostajem pri mišljenju da sam ja za smrtnu kaznu... ako jedna osoba si dozvoli pravo i odluči ubiti 3-4 ljudi i onda još ne iskaže kajanje ta osoba nema što živiti na ovom svijetu...ako on ima pravo odlučivati tko će živiti a tko neće, e onda nadležni sudovi također bi također imali pravo njega osuditi na smrt...tko je on,čim se on smatra da odlučuje o ljudskoj sudbini,bog nije!!!!
__________________ Anaheim ducks-2006/07 stanley cup champions |
| | |
| | #377 (permalink) |
| ***M@nga*** | Re: Smrtna kazna ja sam za,al kod nas pravosuđe malo puno u kurcu,tip ubije tipa i za to dobije 3godine zatvora,a možda mu i spuste na 1god uvjetno kad se tuži vrhovnom sudu ![]()
__________________ Glava bez razmišljanja je tvrđava bez vojske Napoleon Zadnji Uredio Snjesko Bijelic : 10-07-08 u 04:16. |
| | |
| | #378 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Smrtna kazna Pa dobro koja se to greška može popraviti? Kad tipu zbog previda kirurga amputiraju nogu, da li ju mogu zašiti nazad? Kad pijani adolescent zgazi dijete na zebri, da li možeš majci napravit novo dijete? Kakvo je to ispravljanje pogreške kad čovjeku koji je proveo 20 godina u zatvoru dokažeš da je bio nevin. Čime ćeš ispravit pogrešku? Poklonit ćeš mu svoju ženu i dijecu. Vratit ćeš mu prijatelje i karijeru? Uvjek se sjetim onog jadnog tipa iz Splita kojeg je žena na nagovor socijalne radnice optužila za pedofiliju. Optužba se zasnivala na izjavi 4-godišnje curice da joj je otac koji ju čuvao skinio gaćice. (naravno da joj je morao skinit gaćice jer bi inaće pišala u njih). Kad su tipa nakon godinu dana pustili iz zatvora zatekao je: bankrotiranu firmu, banka mu je uzela kuću koja je bila pod hipotekom, razveden od žene koja je i sama postala socijalni slučaj. Dijete dano na usvajanje. Dobio je odštetu 400 dana * 150 kn (pdd)= 60.000 kn, što mu je taman bilo dovoljno da isplati advokata. To je navodno ispravljanje pogreške. Pogreška se ne može ispraviti ni u našem sustavu bez smrtne kazne.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski Zadnji Uredio Maslow : 10-07-08 u 06:43. |
| | |
| | #379 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Smrtna kazna Teško je tu biti baš 100% siguran dali je smrtna kazna uredu ili ne. Ja osobno mislim da bi za najteže slučajeve kriminalnog ponašanja trebala postojati i ta mogučnost. Mislim da je to Maslow dobro opisao u svom izlaganju, međutim ponekad opet mislim da nismo mi ljudi ti koji bi trebalo nasilno prekidati nečiji život, bez obzira što je počinio. Kažem nisam baš 100% za smrtnu kaznu ali u pojedinim slučajevima koji su nepobitni ( masovna ubojstva, višestruka silovanja, pogotovo djece itd. ) i za koje se sa 100% sigurnosti zna da ju je osumnjičena osoba počinila, ja sam za ( Mlađan, Dvorski,pa recimo ovaj slučaj u Austriji s kćeri godinama zatvorenom i silovanom itd ). Samo molim da mi se sad u moje mišljenje ne upliću razno razni pravnici sa kz-om i tumačenjem istog jer kz i moje mišljenje nemaju ništa zajedničko. A koliko znam izošenje mišljenja je dozvoljeno i nije potrebno da mi se govori da serem i pričam gluposti, da sam neznalica i sl. Unaprijed hvala!! |
| | |
| | #380 (permalink) | |
| Jebivjetar Datum registracije: 13-01-07 Lokacija: West Hercegovina Godina: 29
Poruka: 5,599
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Citat:
Za njih je doživotna mračna samica bez imalo svijetla,jednom tjedno bi ih kupao šmrkom i jednom dnevno davao hranu, pa ćeš onda vidjeti kako bi molio da ga se ubije da si skrati muke sam sebi... To je riješenje za takve likove, sjeti se Oz-a ako si gledao...
__________________ Sirotinji i pas kurac pokazuje. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: kazna, smrtna |
« Nijemac pedofil kamerom snimao djevojčice na plaži
|
Otac i djed seksualno zlostavljali djevojčicu »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:30.