| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Smrtna kazna u Znanost forumu; mislim da sam sve rekla... |
| Vidi Rezultate Anketa: Smrtna kazna - za ili protiv | |||
| Za | | 55 | 43.65% |
| Protiv | | 71 | 56.35% |
| Glasači: 126. Vi nemožete glasati na ovoj anketi | |||
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #35 (permalink) | |
| MrCina | Re: Smrtna kazna a da je situacija recimo ovakva ? Citat:
__________________ oces da ti operem sajbu? ![]() 21.... | |
| | |
| | #36 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 14-08-07 Lokacija: Zg
Poruka: 3,200
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Znam da je smrtna kazna odraz primitivnosti neke države. Znam da niko nema pravo oduzet tuđi život. Moja idealna kazna za najgore zločince bio doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja, ali ne da sjedi i uživa nego da odradi tu kaznu teškim fizičkim radom. Da gradi, a ne da košta državu. Kramp u ruke i nek rade autopute i tunele. Da nema ni jedne rupe na cesti. Stvarnost je drukčija, pa do toga neće nikada doći iz puno razloga. Kod nas će se smjenjivat vlade i političari, takvi bi se onda ipak puštali pod izgovorom neke humanosti. (možda bi neki truli političar htio i njihov glas) Zato sam ja za smrtnu kaznu. Ne zato da se zločinac kazni, jer nema te kazne koja može popravit štetu koju je taj napravio. Ne zato da zločinac plati, jer takav zločin nema cijenu. Ne zato da pati, jer njegove patnje meni ne znače ništa. Jednostavno zato da se takav gad makne sa ovoga svijeta, jer u nedostatku sigurne kazne doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja, taj ima mogućnost ponoviti zločin. Naravno da nikad neće doć do toga, ali trebalo bi. Za sve one koji misle da postoji nada u kajanje najgorih zločinaca i mogućnost da postanu pošteni ljudi ako im se pruži druga šansa, mislim da je poslije teškog zločina ne zaslužuju. |
| | |
| | #38 (permalink) |
| Zauzeta Datum registracije: 04-07-04
Poruka: 5,300
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Ja sam za smrtnu kaznu. Zašto? Zato što recimo po meni jedan pedeofil nema pravo na život. Osoba koja "može guziti tu djevojčicu jer je za to platila" ili osoba koja je zaključila da je bolje da "njoj (kćerkici od 12 godina, mislim) da 20 kuna da mu popuši (odnosno natjera ju) nego kurvama" nije zaslužila živjeti. I nije zaslužila drugu šansu. Jer po meni taj pedofil napravio je goru stvar od ubojstva, on joj je uništio život! Pa zamislite kakve su to traume!! I da taj čovjek zaslužuje drugu priliku? Za šta? Da ponovi zločin? Možda je moje mišljenje nisko, u razini hladnokrvnog ubojice, ali ti ljudi su psihički bolesni i teško da će se popraviti, a u našoj državi izaći će iz zatvora za 10 godina i šetati slobodni, a ja ne želim da moje dijete šeta okruženo takvim ljudima. I samo da ovako kažem, da se recimo moj otac nađe u ulozi pedofila stajala bi iza svojih stavova i dalje, toliko bi se posramila da bi prezime promjenila i odselila se iz države daleko, daleko. I to bi im smrtnu kaznu odgađala iz dana u dan, jedno tri mjeseca tako, da svaki dan misle kako će sutra umrijeti. |
| | |
| | #40 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Smrtna kazna evo danas citam u 24sata "ocu silovatelju 7 godina robije".. prisiljavao 12-godisnju kcer na oralni 2-3x tjedno i za to joj davao 20 kuna govoreci da je bolje da novac da njoj nego da ga spizdi na kurve... + sto je nju i njezine sestre vrijedjao i tukao... mislim.. mozda sam ja nagla i eksplozivna osoba.. ali kad cujem takve stvari...
__________________ |
| | |
![]() |
| Tagovi: kazna, smrtna |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:42.