Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Smrtna kazna u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: damfisk najjači su mi ovi koji pričaju o "luksuznim ćelijama u zatvorima", o TV-u, ...

Vidi Rezultate Anketa: Smrtna kazna - za ili protiv
Za 60 42.55%
Protiv 81 57.45%
Glasači: 141. Vi nemožete glasati na ovoj anketi

Odgovor

Opcije Teme
Star 15-07-08, 00:39   #431 (permalink)
prof. Foruma

Avatar od korisnika HPetrovic1989

Datum registracije: 26-03-08
Godina: 19
Poruka: 1,854
HPetrovic1989 je zabranio reputaciju
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku HPetrovic1989
Re: Smrtna kazna

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
najjači su mi ovi koji pričaju o "luksuznim ćelijama u zatvorima", o TV-u, o foteljama...

A jedini zatvor koji su vidjeli je na televiziji

Čim mi netko kao argument koristi rečenicu "zatvor nije dovoljna kazna" jasno je da taj nema pojma o čemu priča...

I čemu da ja sad ovdje tumačim da je svrha kaznene sankcije i retorzivna ali i preventivna, čemu da ja sad ovdje govorim o nužnosti da se pokuša resocijalizacija i rehabilitacija, čemu da ja sad ovdje pričam o temeljnim ljudskim pravima koja pripadaju svima, čemu da ja sad iznosim statistike koje pokazuju da u niti jednoj zemlji koja ima smrtnu kaznu nema smanjenja kriminaliteta...

Ma nema smisla. Zaista nema smisla.

Vi ste gledali film o Hanibalu Lecteru, vi pričate o "kuhanju ljudskih udova" i to je to.

Svašta.
drago mi je da misliš da sam najjači!

da,jedini zatvor koji sam vidio je bio na televiziji o potrudit ću se da tako i ostane...ovo gdje sam rekao o ćelijama koje imaju tv,radio nisam mislio da sad svi zatvorenici imaju takve uvjete....kao što sam napisao to sam vidio na televiziji,bila je neka serija o zatvorima pa sam to napisao kao primjer jer me zanimima vaše mišljenje o ćelijama koje to imaju,a u kojim borave zatvorenici sa doživotnom robijom koju su dobili zbog ubojstva...

za temeljna prava se slažem,i ne mislim da se osobama koje borave u zatvoru trebaju uskratiti osnovna životna prava!
Odgovori sa citatom
Star 15-07-08, 02:17   #432 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 26-06-06
Godina: 14
Poruka: 5,118
icegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku icegirl Pošalji poruku preko Skype-a korisniku icegirl

Nisam za ako se radi o nevinim ljudima, ali ako je netko počinio nešto okrutno... zašto ne? nije zaslužio bolje.

npr. za pedofiliju pod broj 1.
i za ubojstvo

bila sam toliko šokirana, ljuta, žalosna, razočarana, izgubila svu nadu, volju, zabrinuta, ne znam to riječima opisati kako sam se osjećala nakon što je taylor slomio nogu ediju da sam ga htjela objesit, strijeljat raditi mu sve da ga mučim. sada bih najvjerovatnije postupila malo tolerantnije kad sam se urazumila i shvatila da nije baš tako strašno...
icegirl je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-07-08, 08:31   #433 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 25-03-08
Godina: 38
Poruka: 2,759
dark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku dark_zg

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
najjači su mi ovi koji pričaju o "luksuznim ćelijama u zatvorima", o TV-u, o foteljama...

A jedini zatvor koji su vidjeli je na televiziji

Čim mi netko kao argument koristi rečenicu "zatvor nije dovoljna kazna" jasno je da taj nema pojma o čemu priča...

I čemu da ja sad ovdje tumačim da je svrha kaznene sankcije i retorzivna ali i preventivna, čemu da ja sad ovdje govorim o nužnosti da se pokuša resocijalizacija i rehabilitacija, čemu da ja sad ovdje pričam o temeljnim ljudskim pravima koja pripadaju svima, čemu da ja sad iznosim statistike koje pokazuju da u niti jednoj zemlji koja ima smrtnu kaznu nema smanjenja kriminaliteta...

Ma nema smisla. Zaista nema smisla.

Vi ste gledali film o Hanibalu Lecteru, vi pričate o "kuhanju ljudskih udova" i to je to.

Svašta.
E, ovako, za razliku od tebe bio sam i vido sljedeće zatvore u RH; Remetinec - Zagreb, Zatvorska bolnica Svetošimunska - Zagreb, Turopolje iza V. Gorice , Lipovica - Popovača i ženski zatvor u Požegi, tako da jako dobro znam o čemu govorim za razliku od tebe. Jedino nisam bio u Lepoglavi i nemogu reći kako je tamo, ali sam uvijeren da i tamo imaju nekakve društvene prostorije u kojima gledaju Tv. Također dobro znam da se u svim tim zatvorima radi i da postoji razna proizvodnja ( osim Remetinca ), ali nitko zatvorenike ne tjera na rad.
Želim naglasiti, jer tebi se mora sve naglašavati gospodine sveznajući, da sam u tim ustanovama boravio službeno, a ne stoga što sam bio lišen slobode.
JOš malo i od tebe čovijek neće smijeti ništa napisati a da ga ti ne poklopiš sa svojim nadutim, sveznajućim i kvazi nadmoćnim znanjem. Shvati da i mi koji smo laici u "tvom" domenu imamo "temeljno ljudsko pravo" izreći svoje mišljenje a da isto nije "naučno" dokazano i "zakonom" potkrepljeno.
dark_zg je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-07-08, 09:15   #434 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 46
Poruka: 6,624
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Citat:
Pravi autor: dark_zg Pogledaj Poruke
E, ovako, za razliku od tebe bio sam i vido sljedeće zatvore u RH; Remetinec - Zagreb, Zatvorska bolnica Svetošimunska - Zagreb, Turopolje iza V. Gorice , Lipovica - Popovača i ženski zatvor u Požegi, tako da jako dobro znam o čemu govorim za razliku od tebe. Jedino nisam bio u Lepoglavi i nemogu reći kako je tamo, ali sam uvijeren da i tamo imaju nekakve društvene prostorije u kojima gledaju Tv. Također dobro znam da se u svim tim zatvorima radi i da postoji razna proizvodnja ( osim Remetinca ), ali nitko zatvorenike ne tjera na rad.
Želim naglasiti, jer tebi se mora sve naglašavati gospodine sveznajući, da sam u tim ustanovama boravio službeno, a ne stoga što sam bio lišen slobode.
JOš malo i od tebe čovijek neće smijeti ništa napisati a da ga ti ne poklopiš sa svojim nadutim, sveznajućim i kvazi nadmoćnim znanjem. Shvati da i mi koji smo laici u "tvom" domenu imamo "temeljno ljudsko pravo" izreći svoje mišljenje a da isto nije "naučno" dokazano i "zakonom" potkrepljeno
.
Najbolje bi bilo da nam Dado dodjeli odvjetnike po službenoj dužnosti,
a nama bi najradje dao pravo da se branimo šutnjom.

Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-07-08, 12:48   #435 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,103
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

OK, kao prvo: smiri hormone

Kao drugo..

Citat:
E, ovako, za razliku od tebe bio sam i vido sljedeće zatvore u RH; Remetinec - Zagreb, Zatvorska bolnica Svetošimunska - Zagreb, Turopolje iza V. Gorice , Lipovica - Popovača i ženski zatvor u Požegi, tako da jako dobro znam o čemu govorim za razliku od tebe. Jedino nisam bio u Lepoglavi i nemogu reći kako je tamo, ali sam uvijeren da i tamo imaju nekakve društvene prostorije u kojima gledaju Tv.
Remetinec - bio
Zatvorska bolnica u ZG (da li je to Svetošimunska - valjda jest, nije da postoje dvije) - bio
Turopolje - bio
Lipovica - nisam
ženski zatvor u Požegi - nisam

ali sam bio u nekim drugim mjestima, uključujući i Lepoglavu

eto, samo tako, FYI

Citat:
Također dobro znam da se u svim tim zatvorima radi i da postoji razna proizvodnja ( osim Remetinca ), ali nitko zatvorenike ne tjera na rad.
JOš malo i od tebe čovijek neće smijeti ništa napisati a da ga ti ne poklopiš sa svojim nadutim, sveznajućim i kvazi nadmoćnim znanjem. Shvati da i mi koji smo laici u "tvom" domenu imamo "temeljno ljudsko pravo" izreći svoje mišljenje a da isto nije "naučno" dokazano i "zakonom" potkrepljeno.
Opet, slobodno ti govori i imaj svoje mišljenje... ali valjda se i ja imam pravo neslagat sa tvojim mišljenjem

I na koncu, moje replike nisu bile upućene tebi, pa mi nije jasno šta se koji penis žestiš?
Odgovori sa citatom
Star 15-07-08, 12:57   #436 (permalink)
dr.sc. Foruma

dark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobar

Iz razloga što nisi replicirao određenoj osobi, a spominjao si uvijete u zatvorima ( luksuzne ćelije, tv, fotelje ) a i ja sam nešto slično pisao mislio sam da se odnosi na mene, ali i bez toga mislim da ti nisam napisao ništa što te ne ide.
I ne žestim se niti s penisom niti bez njega!
dark_zg je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-07-08, 13:09   #437 (permalink)
doctor queñones

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

To je bilo upućeno onim vrhunskim intelektualcima koji nužnost smrtne kazne opravdavaju "luskuznim uvjetima u zatvorima"

E sad, ako si se ti tu pronašao prozvan.... a šta da ti kažem...
Odgovori sa citatom
Star 15-07-08, 13:13   #438 (permalink)
dr.sc. Foruma

Opravdavati nužnost smrtne kazne "luksuznim uvijetima u zatvorima" stvarno nema veze s pameću i ja sigurno nisam pobornik takvog razmišljanja, tako da se tu nisam našao prozvan.
dark_zg je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-07-08, 13:16   #439 (permalink)
doctor queñones

Pa šta onda citiraš moje postove, majke ti mile?
Odgovori sa citatom
Star 15-07-08, 13:28   #440 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 46
Poruka: 6,624
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

hohensinn architektur | justizzentrum leoben album

Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kazna, smrtna

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:45.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114