Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Smrtna kazna u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: damfisk ... A koji si ti penis ......

Vidi Rezultate Anketa: Smrtna kazna - za ili protiv
Za 60 42.55%
Protiv 81 57.45%
Glasači: 141. Vi nemožete glasati na ovoj anketi

Odgovor

Opcije Teme
Star 08-08-08, 17:17   #491 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 27-06-08
Godina: 25
Poruka: 1,607
edhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznat
Re: Smrtna kazna

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
... A koji si ti penis ...
Odgovori sa citatom
Star 08-08-08, 18:13   #492 (permalink)
Banned

Datum registracije: 23-02-08
Godina: 24
Poruka: 228
Lucios se izdvaja iz mase

Citat:
Vjerovatno ne bi, ali upravo zato odluku ne donosim ja, nego je donosi sud, koji je nezainteresiran i odlučuje na temelju objektivnih činjenica.

A koji si ti penis, pa da odlučuješ tko zaslužuje, a tko ne zaslužuje život?

Osim ako se ne zoveš Svevišnji, i ne stanuješ na adresi Nebesa bb?

Ja sam izabrao obligaciono pravo, tako da ne bih morap da imam posla sa decoubicama,silovateljima i ostalim monstrumima koje bi ti pošteno sudio.

Kad se taj slučaj desio Podgorici i ako je tada bila smrtna kazna ukinuta, čovjek je osuđen na smrt streljanjem.
Lucios je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-08-08, 18:21   #493 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,103
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Lucios Pogledaj Poruke
Ja sam izabrao obligaciono pravo, tako da ne bih morap da imam posla sa decoubicama,silovateljima i ostalim monstrumima koje bi ti pošteno sudio.
Onda ste vi bogme neka jaaaaako napredna država, kad se ti kao pravnik možeš tako usko specijalizirat.

Inače, ja takvima ne sudim. Ja takve branim

Citat:
Pravi autor: Lucios Pogledaj Poruke
Kad se taj slučaj desio Podgorici i ako je tada bila smrtna kazna ukinuta, čovjek je osuđen na smrt streljanjem.
Čekaj, jesi li ti svjestan kakvu si bedastoću napisao?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-08-08, 18:48   #494 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 27-06-08
Godina: 25
Poruka: 1,607
edhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznat

Oprosti Lucios, ne zelim se mjesati u ono sto se ne razumijem (nisam pravnik) ,,, ali ako je smrtna kazna ukinuta kako je onda taj u Podgorici mogao biti osudjen na smrt streljanjem
Odgovori sa citatom
Star 08-08-08, 19:15   #495 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 46
Poruka: 6,624
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Crna Gora je smrtnu kaznu ukinila istom 2004. jer je to kao i većini novih država bio uvjet za priznanje.

Citat:
Podgorica - Posljednja smrtna kazna u Crnoj Gori izvršena je na brdu Vrmac iznad Kotora 15. aprila 1980. godine. Zbog nezapamćenog zločina, odnosno svirepog ubistva djevojčice. Okružni sud u Titogradu 15. marta 1977. godine osudio je Dragišu Ristića na smrtnu kaznu. Krivičnim vijećem predsjedavao je sudija Božidar Vuksanović, dok je optužnicu na suđenju zastupao Miladin Ivanović, tada zamjenik javnog tužioca.

Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-08-08, 19:27   #496 (permalink)
Banned

Citat:
Pravi autor: Maslow Pogledaj Poruke
Crna Gora je smrtnu kaznu ukinila istom 2004. jer je to kao i većini novih država bio uvjet za priznanje.
Onda sam pogriješio nije bila ukinuta u to vrijeme.
Lucios je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-08-08, 19:33   #497 (permalink)
Banned

Citat:
Onda ste vi bogme neka jaaaaako napredna država, kad se ti kao pravnik možeš tako usko specijalizirat.

Inače, ja takvima ne sudim. Ja takve branim

Čekaj, jesi li ti svjestan kakvu si bedastoću napisao?

Kao prvo postoje razne grane prava obligaciono,građansko,krivično itd, obligaciono se bavi sklapanjem ugovora o kupoprodaji,imovini,nasleđu i još mnogo čega i budući advokat kadi završi posao pripravnika pa sudije može da izabere šta god hoće!

A druga stvar je da nikad nisam čuo za riječ "bedastoća".

Tako da bih te zamolio da smanjiš doživljaj.
Lucios je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-08-08, 19:35   #498 (permalink)
Vac
Regularni forumas

Datum registracije: 14-07-08
Poruka: 320
Vac

ne ubijanje je za one barbare
Star 08-08-08, 19:37   #499 (permalink)
Sport

Datum registracije: 01-09-07
Godina: 18
Poruka: 5,731
xarfaxus je slavanxarfaxus je slavanxarfaxus je slavanxarfaxus je slavanxarfaxus je slavanxarfaxus je slavanxarfaxus je slavanxarfaxus je slavanxarfaxus je slavanxarfaxus je slavanxarfaxus je slavan
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku xarfaxus Pošalji poruku preko MSN-a korisniku xarfaxus Pošalji poruku preko Skype-a korisniku xarfaxus

a?
Odgovori sa citatom
Star 08-08-08, 20:25   #500 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 46
Poruka: 6,624
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

U prosincu 2005. se podigla javnost, a i mnogi sudci i pravnici koji su tražili smrtnu presudu za ovo:

Citat:
Dnevni list Pobjeda (citat):
"Kod komšija Roganovića došao sam toga dana da mu vratim flaše koje sam posudio za pomen majci koja je preminula 24. decembra. Slavoljub mi je tada izjavio saučešće koje je djelovalo cinično, a i zbog ranijih sukoba ja sam tada odlučio da ga ubijem. Pozvao sam ga u kupatilo da mi popravi slavinu, a ja sam tada otišao u sobu, uzeo moj pištolj, vratio se i Slavoljubu ispalio metak u potiljak. Odmah poslije toga istrčao sam iz kuće, ušao kroz otvorena vrata njegove kuće, prišao njegovoj ženi Slavici i ispalio joj metak u lice, potom u njihovog sina Srđana. Zatim sam otrčao u susjednu prostoriju gdje sam zatekao Marka, kojem sam takođe pucao u lice. Nakon nekoliko trenutaka čuo sam da Marko ječi, pa sam sa stola uzeo kuhinjski nož i zatim Marku prerezao vrat, klao sam ga, ali nož je bio tup tako da sam morao da uradim više rezova da bi mu prerezao grkljan. Poslije toga sa istim nožem prišao sam Slavici i nekoliko puta je ubo u leđa, a zatim sam to radio i Srđanu kojem sam zadao ubode nožem u predjelu leđa i lobanje usljed čega je nož pukao. U međuvremenu pojavio se najstariji sin Željko na vratima . Pucao sam i u njega, ali sam promašio. Pošto više nijesam imao municije počeo sam da ga udaram drškom pištolja i uzeo drugi nož koji je bio veći od prethodnog, pa sam i Željka zaklao."
Ovo je dio zvanične izjave koju je Zeković dao u beogradskom MUP-u, opisujući hladnokrvno svoje postupke u ubistvu petočlane porodice Roganović u hercegnovskom naselju Nemila.

Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kazna, smrtna

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:51.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114