Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Smrtna kazna u Znanost forumu; Damfisk pročitaj ovaj isječak iz novina!! I ti bi ovakvima pravedno sudio?...

Vidi Rezultate Anketa: Smrtna kazna - za ili protiv
Za 60 42.55%
Protiv 81 57.45%
Glasači: 141. Vi nemožete glasati na ovoj anketi

Odgovor

Opcije Teme
Star 08-08-08, 20:46   #501 (permalink)
Banned

Datum registracije: 23-02-08
Godina: 24
Poruka: 228
Lucios se izdvaja iz mase
Re: Smrtna kazna

Damfisk pročitaj ovaj isječak iz novina!!

I ti bi ovakvima pravedno sudio?
Lucios je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-08-08, 20:52   #502 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 16-03-08
Godina: 23
Poruka: 798
olja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznat

ja sam protiv smrtne kazne
Odgovori sa citatom
Star 09-08-08, 02:31   #503 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,103
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Lucios Pogledaj Poruke
Kao prvo postoje razne grane prava obligaciono,građansko,krivično itd, obligaciono se bavi sklapanjem ugovora o kupoprodaji,imovini,nasleđu i još mnogo čega i budući advokat kadi završi posao pripravnika pa sudije može da izabere šta god hoće!
E pa lijepo ti kažem - vi mora da ste jaaaako razvijana država kad advokat može odabrat tako usku specijalizaciju.

Pazi, on bi se samo ugovorima bavio...

ma daj molim te...

Citat:
Pravi autor: Lucios Pogledaj Poruke
A druga stvar je da nikad nisam čuo za riječ "bedastoća".

Tako da bih te zamolio da smanjiš doživljaj.

Bedastoća = budalaština, kretenarija, idiotizam...

Jel' malo jasnije, a?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-08-08, 11:45   #504 (permalink)
Banned

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
E pa lijepo ti kažem - vi mora da ste jaaaako razvijana država kad advokat može odabrat tako usku specijalizaciju.

Pazi, on bi se samo ugovorima bavio...

ma daj molim te...

Bedastoća = budalaština, kretenarija, idiotizam...

Jel' malo jasnije, a?

Tošto si rekao da smo jako napredni jer se možemo fokusirat samo na jednu vrstu prava je totalna glupost.

U Americi postoje advokati koji jedino što rade su porodični slučajevi to jest zlostavljane u porodici,nasledtvo ili recimo dokaz da je dijete očevo itd...

Naravno advokat ne mora samo to raditi ja mogu 10 godina da vodim slučajeve o krivotvorenju ugovora,vraćanju zemljišta a onda mogu da branim ubicu ili bilo koga.

Samo zato ako sam izabrao jednu granu ne znači da ne mogu da branim koga ja hoću.
Nemoj pričat gluposti.

A ovo za bedastoću, izvini nisam razumeo uvredu isprva jer takva riječ se koristi samo u Hrvatskoj.
Lucios je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-08-08, 12:44   #505 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,388
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

daj prijatelju, završi ti prvo fakultet, zaposli se, odradi par godina u stvarnon svitu pa se onda javi.
pričaš o nekoj specijalizaciji i to odvjetničkoj a još nisi ni diplomira.
pusti ti ameriku (to si ionako samo vidija na filmovima)
iman par prijatelja koji imaju rodbinu dole, proša san crnu goru uzduž i poprijeko pa znan o čemu pričan.
bit ćeš sritan da nađeš posal u struci, a ako ga nađeš radit ćeš šta ti kažu, a prvih godina će to bit kopiranje, slanje pošte, tipkanja, printanje, obijanje kancelarija. nećeš sudnicu ni vidit.
kad to prođeš javi se a nemoj mi još na fakultetu pričat o ugovorima i specijalizaciji. fakultet i posal u struci imaju jako malo zajedničkog

viruj, ne govorin ti to da te vriđan, već iz skoro 6ogodišnjeg iskustva u struci
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-08-08, 13:12   #506 (permalink)
Banned

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
daj prijatelju, završi ti prvo fakultet, zaposli se, odradi par godina u stvarnon svitu pa se onda javi.
pričaš o nekoj specijalizaciji i to odvjetničkoj a još nisi ni diplomira.
pusti ti ameriku (to si ionako samo vidija na filmovima)
iman par prijatelja koji imaju rodbinu dole, proša san crnu goru uzduž i poprijeko pa znan o čemu pričan.
bit ćeš sritan da nađeš posal u struci, a ako ga nađeš radit ćeš šta ti kažu, a prvih godina će to bit kopiranje, slanje pošte, tipkanja, printanje, obijanje kancelarija. nećeš sudnicu ni vidit.
kad to prođeš javi se a nemoj mi još na fakultetu pričat o ugovorima i specijalizaciji. fakultet i posal u struci imaju jako malo zajedničkog

viruj, ne govorin ti to da te vriđan, već iz skoro 6ogodišnjeg iskustva u struci

Ti pričaš kao da ja to ne znam, svako ko završi pravni fakultet mora da radi kao pripravnik 1 ili 2 godine.
A o poslu u struci znam jer mi je otac bio vrhovni sudija(najmlađi u Jugoslaviji)pa advokat a brat mi je odnedavno advokat.
Tako da ne moraš ti da me učiš o Advokaturi.Dovoljno se razumijem u pravo i prisustvoao sam suđenjima više puta.
Lucios je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-08-08, 17:35   #507 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-07-08
Godina: 57
Poruka: 900
Savana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono nešto

Uopste gledano zavrsetak fakulteta , bez razlike je samo osnova za novi pocetak.Ako imas srece , specijalizacija je samo logican nastavak.

Smrtna kazna za nekog moze predstavljati spas , ali dozivotna robija moze negde biti gora od smrti.Sve je stvar normi koje je neko drustvo proglasilo trenutno vazecim.Te norme se menjaju kroz vekove.Licni stav pojedinca je samo licni stav.Ako je neko pocinio stravicne zlocine ne mora znaciti da je za njega najteza kazna smrt.Tim cinom verovatno mu samo pomazete.
Ali isto tako dozivotna robija u Svajcarskoj ili Svedskoj nije ni priblizno ista kazna kao sto bi mogla biti recimo u Turskoj.
Navedene zemlje su samo primer , jer nemam pouzdane informacije kakvi su tacno uslovi robijanja.
Odgovori sa citatom
Star 09-08-08, 19:32   #508 (permalink)
Banned

Citat:
Pravi autor: Savana Pogledaj Poruke
Uopste gledano zavrsetak fakulteta , bez razlike je samo osnova za novi pocetak.Ako imas srece , specijalizacija je samo logican nastavak.

Smrtna kazna za nekog moze predstavljati spas , ali dozivotna robija moze negde biti gora od smrti.Sve je stvar normi koje je neko drustvo proglasilo trenutno vazecim.Te norme se menjaju kroz vekove.Licni stav pojedinca je samo licni stav.Ako je neko pocinio stravicne zlocine ne mora znaciti da je za njega najteza kazna smrt.Tim cinom verovatno mu samo pomazete.
Ali isto tako dozivotna robija u Svajcarskoj ili Svedskoj nije ni priblizno ista kazna kao sto bi mogla biti recimo u Turskoj.
Navedene zemlje su samo primer , jer nemam pouzdane informacije kakvi su tacno uslovi robijanja.

Kako se nisam setio toga, svakog decoubciu ili silovatelja treba zaključati u Grčkom zatvoru.U grčkom zatvoru će želeti da budu mrtvi.
Lucios je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-09-08, 18:29   #509 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 15-07-08
Poruka: 132
lunch se izdvaja iz mase

Definitivno sam za uvođenje smrtne kazne.

To je jedina pravična kazna za najteže zločine.
lunch je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-09-08, 11:54   #510 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 18-08-08
Godina: 22
Poruka: 1,619
sanelXXL ima ono neštosanelXXL ima ono neštosanelXXL ima ono neštosanelXXL ima ono neštosanelXXL ima ono neštosanelXXL ima ono nešto

ja sam protiv smrtne kazne
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kazna, smrtna

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:35.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114