| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Smrtna kazna u Znanost forumu; 40 godina zatvora je sasavim dovoljna kazna za bilo koga. samo je problem u institutu uvjetnog otpusta koji omogućava da ... |
| Vidi Rezultate Anketa: Smrtna kazna - za ili protiv | |||
| Za | | 58 | 42.03% |
| Protiv | | 80 | 57.97% |
| Glasači: 138. Vi nemožete glasati na ovoj anketi | |||
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #51 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
Poruka: 2,088
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna 40 godina zatvora je sasavim dovoljna kazna za bilo koga. samo je problem u institutu uvjetnog otpusta koji omogućava da se nakon već nakon polovice zatvorenici puste. isto tako pod hitno treba zabran izvankaznioničkepogodnosti poput izlaska za vikend. to je stupidnost, pa nisu na odsluženju vojnog roka pa da mogu izać u petak vanka. državi fale 3-4 kaznionice. to treba izgradit i držat ih u njima, a ne ih puštat vani |
| | |
| | #52 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 06-09-07 Godina: 26
Poruka: 671
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Ja sam apsolutno za smrtnu kaznu. Primjer: Srđan Mlađan - Sisački monstrum, ubije dvoje ljudi na suđenju ga proglase ubojicom i psihički neizlječivim pa ga se neče psihički ni lječit. Zbog toga što je mlađi punoljetnik maksimalna kazna je 10 godina. Puštaju ga na vikend, on opljačka banku, ubije policajca i uzme taoce. Jer se uplašio da če ga policija likvidirat (zbog toga što im je ubio kolegu) zove novinare i predaje se policiji. Osude ga na 15 godina zatvora. Ponovimo: NEIZLJEČIVI UBOJICA = 15 GODINA. Vi koji se protivite smrtnoj kazni neka se doseli u vaše susjedstvo. A što se tiče doživotne kazne - ja neželim da se izdvaja iz mojeg poreza za njegov život a kad ja trebam uputnicu kod doktorice moram platit 10 kuna. ![]() |
| | |
| | #53 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 30-10-07 Lokacija: Zadar
Poruka: 471
![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Ja san za to da uvedemo smrtnu kaznu Kako bi se vi osjecali na to da vam neko ubije nekog bliskog ili da ga siluje.... kazneni sustav u hrvatskoj je cisto sranje i triba ga totalka izmjeniti nase kazne su premale i smjesne
__________________ zapivajmo nocas u konobi nek se stare uspomene bude tuđi covik nikad nece znati sto to veze Dalmatinske ljude |
| | |
| | #54 (permalink) | |
| Trouble Datum registracije: 12-12-06 Lokacija: Hypercube Godina: 23
Poruka: 3,284
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Citat:
![]()
__________________ I feel there are two people inside me - me and my intuition. If I go against her, she'll screw me every time, and if I follow her, we get along quite nicely. | |
| | |
| | #55 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 06-09-07 Godina: 26
Poruka: 671
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Potpuno se slažem da sustav ne funkcionira. Kazne su blago rečeno smješne, nedavno sam pročitao u novinama da se samo jedna trečina ubojica osudi na više od pet godina zatvora. Pa ipak se kriminalci trebaju bojat zatvora. Ali neki ljudi nezaslužuju da žive a ja ne želim da se novac poreznih obveznika troši na njih i njihov život nakon što su oni uzeli nečiji život (ili dva, tri, deset, četrdeset). Šta je sa ljudima koji su organizirali i izvšili pokolj u Vukovaru nad starcima, ranjenicima, djecom ... ? Šta je sa silovateljima najmlađe žrtve silovanja u Vukovaru, curice od 6 ili 8 godina, nisam siguran. Što da je to tvoje djete? |
| | |
| | #56 (permalink) |
| Trouble Datum registracije: 12-12-06 Lokacija: Hypercube Godina: 23
Poruka: 3,284
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Nije ovdi tema rat, u ratu nazalost vrijede neka druga pravila, i to sta se dogadalo je prestrasno... Ali to je bio rat i kao u svakom ratu su se nazalost dogadale stvari koje nebi trebale i tada je covik bio gori od zivotinje... Nazalost neki ljudi koji su sve to vidili i prozivili ( direktno) jednostavno nece vise nikad bit isti i dosta njih treba strucnu pomoc. I to je ono o cemu ja pricam. Ne dobivaju kvalitetnu strucnu pomoc, a uz to imaju i oruzje... Neki se sami ubiju, neki ubiju druge. Jasno je i po tvom postu, da je jos previse rata ostalo, iako je proslo poprilicno vremena. I to je jos jedan razlog zasto sam protiv smrtne kazne. Dosta NASIH LJUDI je psihicki nestabilna i jos uz to naoruzana, bas zbog tog rata. Hocemo li im onda presudit smrtnu kaznu zbog toga sta su se borili i zbog toga nisu vise razumni ili zbog toga sto ne dobivaju donekle kvalitetnu pomoc? Jer ako bi se uvela smrtna kazna, ona bi se odnosila na nase drzavljane ( to ti je valjda jasno) . Ne zelim govorit o tome sta bi bilo da je to moje djete, jer onda sigurno nebi bila objektivna, i da se tako gleda na stvari onda bi obitelj ubijenog sidila na mistu suca. Postoji jako dobar razlog zasto ne sidi... ![]()
__________________ I feel there are two people inside me - me and my intuition. If I go against her, she'll screw me every time, and if I follow her, we get along quite nicely. |
| | |
| | #58 (permalink) |
![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Za svakog skeptika smrtne kazne razmislite malo da se takvo nesto dogodi vasoj obitelji???? bili onda htjeli smrtnu kaznu?? ili cak nesto gore Kod nas bi kazne trebale biti rigorozne jer bi se jednino tako uvelo red u ovu drzavu kad bi pala prva smrtna kazna svi bi vidili da nema vise zajebancije recimo u Maleziji je smrtna kazna za najmanji gram droge pa se vi zapitajte malo sto treba uciniti s kaznama u hrvatskoj
__________________ zapivajmo nocas u konobi nek se stare uspomene bude tuđi covik nikad nece znati sto to veze Dalmatinske ljude |
| | |
| | #59 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
Poruka: 2,088
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Citat:
postoji i zatvor - dugotrajan, strog. nitko ne govori da oni izađu, neka stoje u zatvoru, 30 ili 40 godina. kad ubojica izađe u svojoj 60. ili 70. godini života prvi put nako 40 godina s robije, viruj mi pljačka banke ili ubojstvo policajca će mu biti zadnja stvar na pametia kako bi bilo tebi da ti država ubije nekog tvoga a nevin je. a to se događa poput amerike di se svako malo otkrije da je nevini smaknut Zadnji Uredio marinkoM8 : 17-11-07 u 22:03. | |
| | |
| | #60 (permalink) |
![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Pa valjda postoj sud koji bi odredio dali je nevin ili kriv Ali za to triba imati dobro sudstvo a nese je bolje da ne govorin
| | |
![]() |
| Tagovi: kazna, smrtna |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 20:32.

postoji i zatvor - dugotrajan, strog. nitko ne govori da oni izađu, neka stoje u zatvoru, 30 ili 40 godina. kad ubojica izađe u svojoj 60. ili 70. godini života prvi put nako 40 godina s robije, viruj mi pljačka banke ili ubojstvo policajca će mu biti zadnja stvar na pameti