| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Smrtna kazna u Znanost forumu; Ni jedan sud na svijetu nije savrsen, i suci ili porota nemaju carobnu kuglu da bi sa 100 % sigurnoscu mogli ... |
| Vidi Rezultate Anketa: Smrtna kazna - za ili protiv | |||
| Za | | 57 | 43.18% |
| Protiv | | 75 | 56.82% |
| Glasači: 132. Vi nemožete glasati na ovoj anketi | |||
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #61 (permalink) |
| Pure Intuition Datum registracije: 12-12-06 Lokacija: Split Godina: 23
Poruka: 3,336
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Ni jedan sud na svijetu nije savrsen, i suci ili porota nemaju carobnu kuglu da bi sa 100 % sigurnoscu mogli rec jel netko kriv ili ne. Zasto bi netko umra nevin zato sta je imao loseg odvjetnika ili nedostatak dokaza? Druga je stvar kad se nekoga zatvori, pa i ako stignu novi dokazi steta nije tolika, covik se pusti, da mu se neka lova i amen. Al ubit nekoga... ![]()
__________________ Granice ne postoje... izmislio ih je čovjek... |
| | |
| | #63 (permalink) |
| Bionic Jive | Re: Smrtna kazna Smrtna kazna je najveća glupost. Niko ne smije imati ulogu Boga, tj glumiti Boga i izricati smrtne kazne. Svi su ljudi isti i niko nema prvao određivati ko će živjeti , a ko umrijeti. Smrtna kazna je "igranje Boga". Apsolutno sam protiv toga!!
__________________ GRAD SOLI "jedna ljubav jedan grad" |
| | |
| | #64 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 14-03-07 Godina: 20
Poruka: 2,341
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Da su bar svi ljudi isti što se toga tice....nažalost neki su jednakiji od drugih.
__________________ To finally reach the shore, survive the storm Now you're bare and cold, the sea was warm So warm, you bathe your soul again. |
| | |
| | #69 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 15-03-07
Poruka: 612
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Evo potrudila sam se sto sa vise sto sa manje paznje procitati ovih sedam stranica i nitko se nije onako postavio sa mislju prevencije. A da ne govorim i mogucnoscu da narod pokusa mijenjati sustav. Nas pravi sistem je u komi i stiti vise prava zlocinaca nego onih nad kojima je zlocin pocinjen. Apsolutno i uvijek bez obzira na zlocin, sam protiv smrtne kazne. Ako vec ne zelimo prevenirati razno razne ine slucajeve 'uzduz i poprijeko', onda bar ajmo ne biti tako zadrti i ne traziti pravdu koju zasluzuje svako zivo bice. Primjer obitelji iz Pule, stravicna, prestravicna situacija, nezamislivo da se dogodilo, ali ako uzmemo u obzir da je taj covjek bio psihicki bolestan vec godinama i da nitko nije od njegove obitelji, a kamo li od drzavnih institucija bar pokusao obratiti paznju na tog covjeka koji se nije rodio sa genetskom predispozicijom manijaka, vec je zivot sjebani to do njega ucinio, nema se kaj previse dodati. Mi ljudi smo inace tako i lijeni i jednostavno u stanju da osudjujemo samo posljedicu bez namjere da, kako se vec ponovih par puta, preveniramo istu. Kako se ovdje govori bas o posljedicama koje su se dogodile i neoprostive su smatram da bi se nad takvima nad kojima prevencija ili nije uspjela ili je nije ni bilo (99% slucajeva), trebala vrsiti dozivotna kazna. Pa nek zivi s time, svojom bolescu, svojom savjescu koja ce mu kad tad proraditi, uz tezak fizicki rad (koji je ako bolje promislimo iscjeljujuc, pa i nije neka kazna, al bar nema agresive), uz prislnu osamu bez kontakata i mogucnosti pomilovanja. Mucenje mi je u rangu sa ubijanjem...treba covjeka naucit kako ce muciti sam sebe svjesnoscu svog postupka i ostavit ga da zivi s time. Ma ova drzava je za nist!!! (..........pricam gluposti!)
__________________ There was a long silence, during which I found this incredible horror assuming the hues of reality. |
| | |
| | #70 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,887
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Ne, uopće ne pričaš gluposti, Ulysea. I potpuno se slažem sa Evinom argumentacijom protiv smrtne kazna- kada bi smrt i bila prihvatljiva kao kazna, njena 'nepovratnost' eliminira bilo kakvu mogućnost ispravljanja pogreške ili nepravde. ![]() Ulysea ima jako dobro razmišljanje o prevenciji, to je bit koja se kod nas zaboravlja. Za boga miloga, kod nas se ne nađe za shodno (sad govorim o primjeru kojeg znam, ne generaliziram o braniteljima) ljudima kojima je dijagnosticiran PTSP oduzeti dozvole za posjedovanje i nošenje oružja. Mislim da bi zdrav razum nalagao da se ljudima koji pate od takvih poremećaja minimizira mogućnost da naškode sebi i drugima. Prevencija bi bilo drastično smanjiti količinu oružja i njegovu dostupnost. Ali Ulysea, ako je težak rad iscjeljujuć (pa misliš da zato nije tolika kazna), sigurno se može koristiti u rehabilitaciji, jer nije cilj imati zatvore pune 'zvijeri' koje sustav još dodatno uništava i srozava, nego rehabilitirati ljude da se lakše uklope u društvo nakon možebitnog izlaska (barem za one za koje bi moglo biti nade u rehabilitaciju).
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
![]() |
| Tagovi: kazna, smrtna |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:11.