| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Smrtna kazna u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: marinkoM8 pa ne postoje samo 2 opcije - smrtna kazna ili sloboda. postoji i zatvor - dugotrajan, strog. nitko ... |
| Vidi Rezultate Anketa: Smrtna kazna - za ili protiv | |||
| Za | | 60 | 42.55% |
| Protiv | | 81 | 57.45% |
| Glasači: 141. Vi nemožete glasati na ovoj anketi | |||
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #71 (permalink) | |
| Akademik Foruma | Re: Smrtna kazna Citat:
![]()
__________________ "A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul." | |
| | |
| | #72 (permalink) | |
| ...ide u školu! Datum registracije: 04-07-04
Poruka: 5,630
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Citat:
Trgovinu ljudima, oružjem, drogu/dilere i korupciju je nemoguće iskorijeniti.
__________________ Zdravo Marijo, neka bude volja tvoja, da ne budem stara cura bez avantura | |
| | |
| | #73 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,867
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Može biti, Mama- ali ja sam rekao drastično smanjiti, iskorijeniti se naravno ne može... evo ti moje ideje- birokratski otežati dobivanje dozvola za posjedovanje i nošenje oružja (pogotovo pištolja i revolvera), obavezni psiho testovi (o trošku onog koji traži dozvolu), itd. Drakonske kazneza posjedovanje nezakonitog oružja i još drakonskije kazne za počuinjenje kaznenih djela vatrenim oružjem. Sorry, ali osobno mislim da ako se nešto ne može iskorijeniti, to ne znači da se ne mora poduzeti sve moguće da se to svede na što manju moguću mjeru. A kao drugo, nisam siguran da se ne bih trebao uvrijediti na paralelu s HDZ-om, jer ja nit prodajem nit posjedujem oružje (a obećavam ga iskorijeniti), a niti išta obećajem.
__________________ Mr. Wolf: Just because you are a character doesn't mean that you have character. |
| | |
| | #74 (permalink) |
| Sport | Re: Smrtna kazna Ja sam za to da ih se dobro ispribija i baci u tamnicu do kraja zivota--->i duze ![]() ako ne to onda smrtna kazna! e btw. kakovi psiho testovi...pravi psyho moze proc test bez problema...
__________________ Take this life, i'm right here Stay a while and breathe me in |
| | |
| | #76 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Smrtna kazna Kao prvo, mislim da smo već imali sličnu temu... Ali nema veze, ta tema je zamrla, a riječ je o vrlo zanimljivoj diskusiji, i trebva da je ovakva tema aktivna! Kao drugo: Kao što je kolega pravnik već naglasio, osnovni nedostatak smrtne kazne je taj što je smrtna kazna jedina sankcija koja je nepopravljiva. Ukoliko dođe do greške, i osudi se nevin čovjek, i nad njime se izvrši smrtna kazna, POPRAVKA NEMA. Samo zbog toga, ne smije postojat smrtna kazna. Pored toga, ubijanje kao odgovor na ubijanje je prilično primitivan, neciviliziran, da ne kažem životinjski način reagiranja na društvene devijacije. Niti jedna zemlja koja ima smrtnu kaznu nije riješila problem kriminala. U tim zemljama kriminala ima jednako kao i u zemljama koje ne provode smrtnu kaznu. E pa sad, koja je onda svrha ubijanja osuđenika? Nikakva. Smrtna kazna NE djeluje preventivno (ljudi i dalje čine kaznena djela), a postoji golema opasnost da se ubije nevin čovjek. Dakle, ja sam PROTIV smrtne kazne.
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| | |
| | #79 (permalink) | |
| Akademik Foruma | Re: Smrtna kazna Citat:
ilegalno oruzje se ne moze sprijeciti, cak niti smanjiti, a najvise zlocina je pocinjeno bas takvim oruzjem... bar koliko sam ja informirana.. oke, sad prestajem s OT postovima ![]()
__________________ "A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul." | |
| | |
| | #80 (permalink) | |
| No End In Sight | Re: Smrtna kazna Citat:
Znas ti sta znaci kad je neko psihički,umno poremečen??? Kad ne razlikuje dobro i lose???? Znači dođe ti "ludih 5 minuta" za koje nisi svjestan..... Kao što je neko rekao najbolje mu je u zatvoru, možda o dođe sebi...Možda se pokaje... Uglvanom sa njegovom smrti se ne može ništa, ama baš ništa dobit...
__________________ malosutra.org | |
| | |
![]() |
| Tagovi: kazna, smrtna |
« Nijemac pedofil kamerom snimao djevojčice na plaži
|
Otac i djed seksualno zlostavljali djevojčicu »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:31.

postoji i zatvor - dugotrajan, strog. nitko ne govori da oni izađu, neka stoje u zatvoru, 30 ili 40 godina. kad ubojica izađe u svojoj 60. ili 70. godini života prvi put nako 40 godina s robije, viruj mi pljačka banke ili ubojstvo policajca će mu biti zadnja stvar na pameti