Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi socijalna slika Hrvatske.. u Znanost forumu; mislim da je ova tema zalužila misto ovde s obzirom da se u medijima najavljuje duplo veća inflacija nego ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 23-01-08, 20:20   #1 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 22-02-07
Godina: 30
Poruka: 3,557
carllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznat
socijalna slika Hrvatske..

mislim da je ova tema zalužila misto ovde s obzirom da se u medijima najavljuje duplo veća inflacija nego lani..
mislim da u Hrvatskoj dosta ljudi živi na rubu siromaštva i da će baš te ljude ova inflacija najviše pogoditi..
vaše mišljenje o svemu ovome..
kako vi vidite ovu situaciju,vodi li ovo još većoj krizi..
mislim da niko od nas nije imun na stanje u društvu i da se svi mi susrećemo i suosjećamo s takvim ljudima..
carllito je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-01-08, 20:33   #2 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-01-08
Godina: 20
Poruka: 440
potemkin.hr se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku potemkin.hr
Re: socijalna slika Hrvatske..

Stanje na zavodu je još gore nego se prikazuje jer ima puno više ljudi nezaposlenih nego ih je evidentirano. Masovno su brisati ljude sa evidencije nezaposlenih ako se doma nisu u određeno vrijeme javljali na telefon. Tako da ništa ne vjerujem navodima da se nezaposlenost smanjila, smanjio se samo popis nezaposlenih.
Ljudi nemaju što jesti a tamo na TVu vidimo Mamića da ciganu na violini za šešir stavlja 500€ (jednom ciganu, a ima ih više)
Odgovori sa citatom
Star 23-01-08, 20:47   #3 (permalink)
Akademik Foruma

carllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznat

na ovu temu sam doša baš zbog današnjeg primjera..
prije nego sam krenio na posa od mene (auta) na nekih 10,15 metara nalazio se jedan kontenjer di su čovik i žena kopali po njemu,nisu mi djelovali kao beskućnici..prije umirovljenici..
mislim da je svak od nas to vidio i doživio..to me je malo pogodilo jer takvih mi je ljudi strašno žao,izgubilo su svako dostojanstvo u ovoj državi a oni još veće inflacije najavljuju..
čemu to vodi..!?

Zadnji Uredio carllito : 23-01-08 u 20:49.
carllito je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-01-08, 20:56   #4 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-01-08
Godina: 20
Poruka: 440
potemkin.hr se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku potemkin.hr

Citat:
Pravi autor: carllito Pogledaj Poruke
prije nego sam krenio na posa od mene (auta) na nekih 10,15 metara nalazio se jedan kontenjer di su čovik i žena kopali po njemu,nisu mi djelovali kao beskućnici..prije umirovljenici..
Jedva krpaju kraj sa krajem, dosta penzića skuplja flaše po parkovima...
Odgovori sa citatom
Star 23-01-08, 20:59   #5 (permalink)
Akademik Foruma

Citat:
Pravi autor: potemkin.hr Pogledaj Poruke
Jedva krpaju kraj sa krajem, dosta penzića skuplja flaše po parkovima...

ma sve to znam ali nekako mi je žao tih ljudi,nemaju dostojanstvo,nemaju novaca,nemaju budućnost..danas ako nemaš novac niko si i ništa..
carllito je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-01-08, 07:57   #6 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,622
Homesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svima
Citat:
Pravi autor: potemkin.hr Pogledaj Poruke
Stanje na zavodu je još gore nego se prikazuje jer ima puno više ljudi nezaposlenih nego ih je evidentirano. Masovno su brisati ljude sa evidencije nezaposlenih ako se doma nisu u određeno vrijeme javljali na telefon.
Ili na sam Zavod, na kojekakve seminare, savjetovanja, obilaženje poduzeća, pisanje dnevnika, izvlačenje podataka i statistike..... Svašta su pokušavali dati ljudima u zadatak kako ne bi morali raditi svoj posao. Pa onda, ako si preko student servisa ili na neku drugu foru odradio nešto za neki honorar, pa te brišu iz evidencije. To još samo klinci u osnovnoj školi mogu popušiti da nezaposlenih ima samo toliko koliko prikazuje Zavod za zapošljavanje, a čije podatke nam tako prezentiraju vlada i "ministri". Čudi me jedino zašto o toj problematici malo ne popričaju u sabornici.

Citat:
Pravi autor: carllito Pogledaj Poruke
na ovu temu sam doša baš zbog današnjeg primjera..
mislim da je svak od nas to vidio i doživio..to me je malo pogodilo jer takvih mi je ljudi strašno žao,izgubilo su svako dostojanstvo u ovoj državi a oni još veće inflacije najavljuju..
čemu to vodi..!?
Moram ti reći da sam na moru vidio puno ljudi da s klincima skupljaju te flašice pa ih u dućanu mijenjaju za sladoled.
Toliko o standardu. Pitam se hoću li to ovo ljeto (ili u budućnosti), raditi i ja?

Zadnji Uredio daidza : 24-01-08 u 11:09.
Homesick je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-01-08, 11:19   #7 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 02-06-06
Godina: 25
Poruka: 234
romano ima ono neštoromano ima ono neštoromano ima ono neštoromano ima ono neštoromano ima ono neštoromano ima ono neštoromano ima ono nešto

svaki dan dok hodam po gradu viđam ljude koji skupljaju boce...neki od njih su beskućnici dok su mnogi ljudi po kojima se vidi da imaju krov nad glavom ali im fali osnovnih sredstava za egzistenciju...

...i nažalost, svakim danom ih viđam sve više i više..pogotovo u kasnijim večernjim satima...

stvarno je žalosno da ljudi na takav način moraju zarađivat kako bi stavili kruh na stol...
romano je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-01-08, 12:57   #8 (permalink)
Akademik Foruma

Citat:
Pravi autor: romano Pogledaj Poruke
svaki dan dok hodam po gradu viđam ljude koji skupljaju boce...neki od njih su beskućnici dok su mnogi ljudi po kojima se vidi da imaju krov nad glavom ali im fali osnovnih sredstava za egzistenciju...

...i nažalost, svakim danom ih viđam sve više i više..pogotovo u kasnijim večernjim satima...

stvarno je žalosno da ljudi na takav način moraju zarađivat kako bi stavili kruh na stol...

slažem se da je to jako žalosno ali niko od nas ne razmišlja unaprid toliko pa da se pita čeka li i nas to..(osim homesick-a)..
mislim da u današnje vrime ljudi u hrvatskoj jako teško žive i da se ta slika svakom danom minja na gore,inflaciju osjeća cilo društvo a pogotovo oni najsiromašniji..ako ovako krene neće biti dovoljno kontenjera koliko će biti nas..
carllito je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-01-08, 13:39   #9 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 02-06-06
Godina: 25
Poruka: 234
romano ima ono neštoromano ima ono neštoromano ima ono neštoromano ima ono neštoromano ima ono neštoromano ima ono neštoromano ima ono nešto

...iskreno se nadam da si potpuno u krivu...i da će situacija krenut na bolje...
romano je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-01-08, 13:57   #10 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 13-01-07
Godina: 28
Poruka: 3,835
branja se izdvaja iz masebranja se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Homesick Pogledaj Poruke
Ili na sam Zavod, na kojekakve seminare, savjetovanja, obilaženje poduzeća, pisanje dnevnika, izvlačenje podataka i statistike..... Svašta su pokušavali dati ljudima u zadatak kako ne bi morali raditi svoj posao. Pa onda, ako si preko student servisa ili na neku drugu foru odradio nešto za neki honorar, pa te brišu iz evidencije. To još samo klinci u osnovnoj školi mogu popušiti da nezaposlenih ima samo toliko koliko prikazuje Zavod za zapošljavanje, a čije podatke nam tako prezentiraju vlada i "ministri". Čudi me jedino zašto o toj problematici malo ne popričaju u sabornici.

Moram ti reći da sam na moru vidio puno ljudi da s klincima skupljaju te flašice pa ih u dućanu mijenjaju za sladoled.
Toliko o standardu. Pitam se hoću li to ovo ljeto (ili u budućnosti), raditi i ja?
Da slažem se sa tobom u vezi zavoda i načina na koji oni broje nezaposlene, stvarna cifra je još puno puno veća.
Ja možda zvučim pesimističan ali ne vidim izlaz iz ove situaciije, svijetlo na kraju tunela...
Znam mnogo mojih prijatelja koji su fakultetski obrazovani od doktora, pravnika, raznih inženjera koji su se dobro namučili da nađu posao ili ga još traže.
Govorim za Hrvatsku da ne bi bilo zabune.
A kako je tek ovim sa srednjom stručnom spremom ne mogu ni zamisliti!
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:26.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103