| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Sramimo li se... u Znanost forumu; Ponosim li se što sam Hrvat? Pa naravno... zašto ne? Onaj tko se srami svog podrijetla je ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,224
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sramimo li se... Ponosim li se što sam Hrvat? Pa naravno... zašto ne? Onaj tko se srami svog podrijetla je budala... To si što si - i točka. Sramim li se nečega što su moji sunarodnjaci napravili? Pa sad... ako su to činili u svoje ime - ko ih jebe. Ne sramim se. ako su to činili u ime cijelog naroda (pa time i u moje ime) - da, sramim se... Primjer - ustaše Primjer - Jasenovac Primjer - ratni zločin u Lori, ratni zločin u Gospiću... Jer, jednako tako, onaj tko zatvara oči pred gadostima koje su počinjene u njegovo ime - također je budala
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #22 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Sramimo li se... Citat:
| |
| | |
| | #23 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sramimo li se... Kratko, sažeto i jezgrovito. Iz toga se može zaključit slijedeće: Ne sramiš se ubijene djece u Jasenovcu Ne sramiš se rasnih zakona i ubijanja Židova u NDH Ne sramiš se ljudi priključenih na struju u Lori Ne sramiš se starih žena ubijenih sjekirom u Dalmatinskoj Zagori
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #24 (permalink) | |
| Zlatni Član Datum registracije: 08-10-05
Poruka: 6,481
![]() | Re: Sramimo li se... Citat:
o tome i ja pričam ![]() | |
| | |
| | #25 (permalink) |
| Gazim kupus, povoljno | Re: Sramimo li se... A Blaiburga gdje Hrvati ubijali Hrvate, a lizanje guzice drugima, regionalne netrepeljivosti, nesloge, privatizacije, dvoličnosti i lažnog morala, mita i korupcije?
__________________ Pojest', popit', pojebst' i na kraju se potuć' Kad popijem litru-dve, litru-dve, lijepe su mi žene sve, žene sve |
| | |
| | #26 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 11-10-05 Lokacija: Svinjarevci
Poruka: 2,950
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sramimo li se... ne, ne sramim se ničega, ni povijesti ni sadašnjosti, ponosan Hrvat uvijek i u svakom pogledu
__________________ Ovo ljeto nudim 100 kn osobi koja fotografira Tanju Tomić u toplessu (za bikini 50 kn). Slika mora biti pristojne kvalitete i rezolucije |
| | |
| | #27 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Lokacija: offline Godina: 37
Poruka: 3,879
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sramimo li se... Damifisk- i dokad misliš da bi Hrvati trebali nositi križ Jasenovca na leđima? Mislim da nema naroda i države na svijetu koji nemaju takve mrlje na povijesti/savjesti... Gledajući u povijesnoj perspektivi, najveća sramota Jasenovca je da je je država počinila zločine 'u ime naroda' (ne ću sad ulaziti u poslijeratne falsifikacije i licitiranje žrtvama), ali taj Jasenovac ne može, niti mislim da niti treba, utjecati na moju sadašnjost. Kada bi postojala ikakva mogućnost da se on ponovi, onda bi trebao, ali ovako... A ova tvoja druga dva primjera bi trebalo staviti u perspektivu, jer mislim da nemaju što tražiti 'u istoj rečenici' s Jasenovcem. Ti zločini su gori od 'normalnih' jer su ih počinili ljudi u uniformama HV-a, ali ne mogu se svrstavati u kategoriju Jasenovca, Ovčare, Škabrnje i sl (Srebrenica, Dubrovnika, itd, itd); iz jednostavnog razloga što su to bile situacije kada je sustav 'pukao' (odn. zakazao) a ne izrazi sustavne politike i vojne doktrine kao ovi koje sam naveo. A ako misliš da ni onda Hrvatski narod, za razliku od mnogih drugih, nije pokazao što misli o Jasenovcu- varaš se... Do pred kraj '43 (dok se Nijemci nisu dragovoljno povukli iz ostatka ex-YU) 2/3 partizana u cijeloj bivšoj državi su bili Hrvati (za usporedbu, u Srbiji je na jednog partizana bilo 7 kolaboracionista, a u Hrvatskoj je bilo cca omjer 1:1). (Normalni) Hrvati su prihvatili svoju povijest- što bi tek rekao da je kod nas situacija kao u Srbiji da niti jedan konclogor (npr. Sajmište ili Banjica) nije označen ni spomen pločom a kamoli spomenikom, nego im se i spomen zatire...
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #28 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sramimo li se... Pa da bi čovjek bio ponosan, mora prihvatit i ono loše što se dogodilo, i priznat da je to loše, i nastojat da se to loše ne ponovi. Jer samo teška budaletina ne uočava greške (ili još gore - uočava ali ih ne priznaje) Takav nije ponosan što je Hrvat... on je ponosan što je glup, tup i neupotrebljiv
| | |
| | #29 (permalink) | ||
| Uvaženi forumas | Re: Sramimo li se... Sramiti se možemo samo onoga za što smo osobno odgovorni. Sve ostalo su djela nekih drugih osoba. Recimo kad igra nogometna reprezentacija najčešći komentari koji se mogu čuti su: "Mi smo pobijedili" i "Oni su izgubili". Svi se žele afirmirati samo nekom pozitivnom selekcijom i pripadnošću a sve ostalo se gura pod tepih. Citat:
Citat:
| ||
| | |
| | #30 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 07-08-06 Godina: 29
Poruka: 2,378
![]() | Re: Sramimo li se... Zašto bih se trebao ponositi time što sam Hrvat? Jesam li to postao nekim trudom , svojim zalaganjem? Nisam. Napravili me Hrvati bez da su me bilo šta pitali. I zbog toga mi je stav jednak onom prema obitelji. Dio sam tog naroda , taj narod je dio mene i dok me ima neraskidivo sam vezan uz njega. Volim sebe , pa logično volim i taj narod. Kakav god da je. A sama činjenica da sam Hrvat ne čini me ni boljim ni lošijim , pametnijim ili glupljim , od bilo koga. Zašto bih se trebao sramiti toga što sam Hrvat? Zbog nekih sitnica poput loših puteva , regionalne podijeljenosti , lopova i mafijaša , privatizacijskog kriminala? Sigurno ne. Sve su to univerzalne stvari. Zbog zločina koji su počinili pripadnici mog naroda u daljoj ili bližoj povijesti? Ne. Jer niti sam ja , niti je bilo tko imao pravo u moje ime , činiti zločine. Ali sramio bih se kada bih te zločine prešućivao i opravdavao. P.S Netko reče smeta mu naziv balkanac. Što? Šta fali Balkanu? |
| | |
![]() |
| Tagovi: sramimo |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:44.