| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Sramimo li se... u Znanost forumu; Mislim da je Louis Armstrong odgovorio (kada su ga pitali kako naučiti svirati jazz) nešto š... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #31 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,870
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sramimo li se... Mislim da je Louis Armstrong odgovorio (kada su ga pitali kako naučiti svirati jazz) nešto što bi odgovorilo i na tvoje pitanje o Balkanu- 'Man, if you gotta ask, you ain't gonna learn.' ![]()
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #32 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 07-08-06 Godina: 29
Poruka: 2,377
![]() | Re: Sramimo li se... Da? Pa očito i neću. A posebno neću shvatiti kako netko može istovremeno biti ponosni Hrvat i posramljeni Balkanac. Al` dobro ... nije vrijedno rasprave ... and I think to myself .....what a wonderful world ... reče Satchmo i puhnu u trubu. |
| | |
| | #33 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Sramimo li se... Citat:
Eno ti Wolf-Hr sve argumentira . Ja ću sve to izbjeć i kratko, sažeto i jezgrovito ponovit- Ne! | |
| | |
| | #34 (permalink) | |
| Radost Europe | Re: Sramimo li se... Citat:
Samo bih dodao pokvarene političare koji uništavaju zemlju do koje nam je svima stalo i istovremeno nam ispiru mozak ponosom na istu!
__________________ Show love with no remorse | |
| | |
| | #35 (permalink) | |||||
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
Poruka: 13,762
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sramimo li se... Citat:
Hrvati BI TREBALI (a to i jesu učinili) priznat da je zločin počinjen, odreći se ideologije i organizacija koje su ga počinile i osudit svaki pokušaj pravdanja i/ili obnove takve ideologije i takvih organizacija. Kad netko izjavi da se ponosi Jasenovcem, to mi izgleda kao obnova ideologije koja je odgovorna za tu grozotu. A to nije nešto čime bih se ja ponosio. Kužiš? Citat:
Citat:
Ako pročitaš ono što sam ja napisao u svom prvom postu na ovoj temi, vidjet ćeš da sam otprilike rekao to isto. Te primjere sam stavio ih u isti post (a ne u istu rečenicu) sa Jasenovcem jer sam pitao onog kretena ponosi li se i tim dijelom hrvatske povijesti... Citat:
Hrvati su činili većinu u partizanskim postrojbama iz Dalmacije i Istre (gdje su okupatori bili Talijani i gdje su haračili četnički koljači popa Đujića - osobito u dalm. Zagori i Lici) dok su u partizanskim postrojbama iz dijelova koji su bili pod nazorom NDH većinu činili Srbi (koji su bježali od ustaškog noža) Kao što sam već rekao - službena Hrvatska pogledala je istini u oči, priznala grozote koje su počinili ustaše i odrekla se tog izdajničkog, krvoločnog režima i svih njegovih tekovima. A to je puno više nego što je Srbija napravila i što je spremna napravit. Moje pitanje, koje je prouzročilo tvoj vrlo opširan odgovor, nije bilo općenito nego upućeno točno određenoj osobi koja se posrala (da ne kažem izjavila) kako se ponosi svime u prošlosti i sadašnjosti... pa je mene zanimalo da li se ta osoba ponosi i djecom ubijenom u Jasenovcu... A kao što vidiš Citat:
Doduše, to puno više govori o njegovom moralnom (a rekao bih i psihičkom) stanju... I na kraju - činjenica da su Hrvati u ime Hrvatske činilio grozote NE ZNAČI da se ja sramim toga što sam Hrvat To samo znači da se sramim djela koja su počinjena u moje ime. A mislim da bi se toga trebali sramit svi. Jer mislim da je to jedan način na koji se može izbjeć ponavljanje takvih djela. A sad, ako neko i dalje ima želju ubijat djecu jer su "druge" nacionalnosti... njemu samo mogu reć da posjeti liječnika određene specijalnosti.
__________________ Boja ...Bila boja je boja; bila boja je najbolja na svitu i niko mi ne more reć' da nije tako! | |||||
| | |
| | #36 (permalink) | |
| Gazim kupus, povoljno | Re: Sramimo li se... Citat:
__________________ Pojest', popit', pojebst' i na kraju se potuć' Kad popijem litru-dve, litru-dve, lijepe su mi žene sve, žene sve | |
| | |
| | #37 (permalink) | ||
| prof. Foruma | Re: Sramimo li se... Citat:
Citat:
| ||
| | |
| | #38 (permalink) | ||
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sramimo li se... Citat:
Ali ja sam rekao nešto drugo - da su u partizanskim postrojbama osnovanim na području NDH većinu pripadnika činili Srbi - dakle, nisu bili samo Srbi, nego su u tim partizanskim postrojbama na tom području u tom razdoblju ('41.-'44.) većina pripadnika bili Srbi (cca 80%) a ostalo Hrvati Na području Istre i Dalmacije situacija je bila obrnuta - većina pripadnika bili su Hrvati, a manjina Srbi Srbi koji su se u partizane "transferirali" potkraj rata su Srbi iz Srbije i Bosne Ja govorim o Istri, Dalmaciji i područjima u sastavu NDH. Citat:
__________________ Boja ...Bila boja je boja; bila boja je najbolja na svitu i niko mi ne more reć' da nije tako! | ||
| | |
| | #39 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Sramimo li se... Ma samo mi se učinilo. Naime, registriran sam na jednom srpskom forumu, nastanjenom onima koji još sanjaju granice Virovitica-Karlovac-Karlobag. Upisi su vam jako slični. Zašto ti na sebe uzimaš ulogu Šešelja? Pa nek dođe Srbin na ovaj forum i nek napiše sve šta ga brine u vezi zločina i rado ću/ćemo mu se ispričat u ime ustaša (iako smo svi na forumu Hrvati) i zločina u Jedinom Ratu Di Je Bilo Zločina (Domovinski rat). Nadalje, reci mi jel se onaj prvi citat iz mog prethodnog posta odnosi na mene? PS: Od tisuću tema koje je Subrino dosad otvorija, ova je jedna od gorih. |
| | |
| | #40 (permalink) | |
Ulogu Šešelja? Kakvu sad ulogu Šešelja, majke ti mile? Zato šta se sramim ljudi ubijenih u Jasenovcu u ime naroda čiji sam pripadnik? Svašta... ![]() Prvi citat? Misliš ono "kreten" jel' se odnosi na tebe? Pa ako se ponosiš Jasenovcem (a tako sam ja shvatio tvoj napis) - onda DA. Odnosi se na tebe, i na svakog onog tko se ponosi time. Ako sam pogrešno shvatio tvoj napis, primi moje isprike. P.S. Slažem se.
__________________ Boja ...Bila boja je boja; bila boja je najbolja na svitu i niko mi ne more reć' da nije tako! | |
| | |
![]() |
| Tagovi: sramimo |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 12:55.

. Ja ću sve to izbjeć i kratko, sažeto i jezgrovito ponovit- Ne!