Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Sramimo li se... u Znanost forumu; Mislim da je Louis Armstrong odgovorio (kada su ga pitali kako naučiti svirati jazz) nešto š...

Odgovor

Opcije Teme
Star 04-01-07, 16:54   #31 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,870
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima
Re: Sramimo li se...

Mislim da je Louis Armstrong odgovorio (kada su ga pitali kako naučiti svirati jazz) nešto što bi odgovorilo i na tvoje pitanje o Balkanu- 'Man, if you gotta ask, you ain't gonna learn.'
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 17:07   #32 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 29
Poruka: 2,377
Ibort je zabranio reputaciju

Da? Pa očito i neću.
A posebno neću shvatiti kako netko može istovremeno biti ponosni Hrvat i posramljeni Balkanac.

Al` dobro ... nije vrijedno rasprave ... and I think to myself .....what a wonderful world ... reče Satchmo i puhnu u trubu.
Ibort je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 17:41   #33 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,324
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Kratko, sažeto i jezgrovito.

Iz toga se može zaključit slijedeće:

Ne sramiš se ubijene djece u Jasenovcu
Ne sramiš se rasnih zakona i ubijanja Židova u NDH
Ne sramiš se ljudi priključenih na struju u Lori
Ne sramiš se starih žena ubijenih sjekirom u Dalmatinskoj Zagori
Prijatelju, ponosan sam na sve šta mi ti predbacuješ.

Eno ti Wolf-Hr sve argumentira . Ja ću sve to izbjeć i kratko, sažeto i jezgrovito ponovit- Ne!
Casey je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 17:56   #34 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,896
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

Citat:
Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke
Zašto bih se trebao ponositi time što sam Hrvat?
Jesam li to postao nekim trudom , svojim zalaganjem? Nisam. Napravili me Hrvati bez da su me bilo šta pitali. I zbog toga mi je stav jednak onom prema obitelji. Dio sam tog naroda , taj narod je dio mene i dok me ima neraskidivo sam vezan uz njega. Volim sebe , pa logično volim i taj narod. Kakav god da je.
A sama činjenica da sam Hrvat ne čini me ni boljim ni lošijim , pametnijim ili glupljim , od bilo koga.

Zašto bih se trebao sramiti toga što sam Hrvat?
Zbog nekih sitnica poput loših puteva , regionalne podijeljenosti , lopova i mafijaša , privatizacijskog kriminala? Sigurno ne. Sve su to univerzalne stvari.
Zbog zločina koji su počinili pripadnici mog naroda u daljoj ili bližoj povijesti? Ne. Jer niti sam ja , niti je bilo tko imao pravo u moje ime , činiti zločine.
Ali sramio bih se kada bih te zločine prešućivao i opravdavao.
Potpisujem od riječi do riječi!
Samo bih dodao pokvarene političare koji uništavaju zemlju do koje nam je svima stalo i istovremeno nam ispiru mozak ponosom na istu!
Odgovori sa citatom
Star 05-01-07, 14:43   #35 (permalink)
nevoljen

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,762
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
Damifisk- i dokad misliš da bi Hrvati trebali nositi križ Jasenovca na leđima? Mislim da nema naroda i države na svijetu koji nemaju takve mrlje na povijesti/savjesti...
Hrvati NE BI TREBALI i NE TREBAJU nosit križ Jasenovca i kolektivne odgovornosti za tu grozotu...

Hrvati BI TREBALI (a to i jesu učinili) priznat da je zločin počinjen, odreći se ideologije i organizacija koje su ga počinile i osudit svaki pokušaj pravdanja i/ili obnove takve ideologije i takvih organizacija.

Kad netko izjavi da se ponosi Jasenovcem, to mi izgleda kao obnova ideologije koja je odgovorna za tu grozotu. A to nije nešto čime bih se ja ponosio.

Kužiš?

Citat:
Gledajući u povijesnoj perspektivi, najveća sramota Jasenovca je da je je država počinila zločine 'u ime naroda' (ne ću sad ulaziti u poslijeratne falsifikacije i licitiranje žrtvama), ali taj Jasenovac ne može, niti mislim da niti treba, utjecati na moju sadašnjost. Kada bi postojala ikakva mogućnost da se on ponovi, onda bi trebao, ali ovako...
Ovako? Šta ovako? O čemu govoriš?

Citat:
A ova tvoja druga dva primjera bi trebalo staviti u perspektivu, jer mislim da nemaju što tražiti 'u istoj rečenici' s Jasenovcem. Ti zločini su gori od 'normalnih' jer su ih počinili ljudi u uniformama HV-a, ali ne mogu se svrstavati u kategoriju Jasenovca, Ovčare, Škabrnje i sl (Srebrenica, Dubrovnika, itd, itd); iz jednostavnog razloga što su to bile situacije kada je sustav 'pukao' (odn. zakazao) a ne izrazi sustavne politike i vojne doktrine kao ovi koje sam naveo.
Slažem se.

Ako pročitaš ono što sam ja napisao u svom prvom postu na ovoj temi, vidjet ćeš da sam otprilike rekao to isto.

Te primjere sam stavio ih u isti post (a ne u istu rečenicu) sa Jasenovcem jer sam pitao onog kretena ponosi li se i tim dijelom hrvatske povijesti...

Citat:
A ako misliš da ni onda Hrvatski narod, za razliku od mnogih drugih, nije pokazao što misli o Jasenovcu- varaš se... Do pred kraj '43 (dok se Nijemci nisu dragovoljno povukli iz ostatka ex-YU) 2/3 partizana u cijeloj bivšoj državi su bili Hrvati (za usporedbu, u Srbiji je na jednog partizana bilo 7 kolaboracionista, a u Hrvatskoj je bilo cca omjer 1:1). (Normalni) Hrvati su prihvatili svoju povijest- što bi tek rekao da je kod nas situacija kao u Srbiji da niti jedan konclogor (npr. Sajmište ili Banjica) nije označen ni spomen pločom a kamoli spomenikom, nego im se i spomen zatire...
Mala ispravka - teško da su 2/3 svih partizana u Jugi bili Hrvati...

Hrvati su činili većinu u partizanskim postrojbama iz Dalmacije i Istre (gdje su okupatori bili Talijani i gdje su haračili četnički koljači popa Đujića - osobito u dalm. Zagori i Lici) dok su u partizanskim postrojbama iz dijelova koji su bili pod nazorom NDH većinu činili Srbi (koji su bježali od ustaškog noža)

Kao što sam već rekao - službena Hrvatska pogledala je istini u oči, priznala grozote koje su počinili ustaše i odrekla se tog izdajničkog, krvoločnog režima i svih njegovih tekovima.

A to je puno više nego što je Srbija napravila i što je spremna napravit.

Moje pitanje, koje je prouzročilo tvoj vrlo opširan odgovor, nije bilo općenito nego upućeno točno određenoj osobi koja se posrala (da ne kažem izjavila) kako se ponosi svime u prošlosti i sadašnjosti... pa je mene zanimalo da li se ta osoba ponosi i djecom ubijenom u Jasenovcu...

A kao što vidiš

Citat:
Pravi autor: Casey
Prijatelju, ponosan sam na sve šta mi ti predbacuješ.

Eno ti Wolf-Hr sve argumentira . Ja ću sve to izbjeć i kratko, sažeto i jezgrovito ponovit- Ne!
očito se ponosi djecom ubijenom u Jasenovcu i drugim lijepim stvarima koje sam spomenuo.

Doduše, to puno više govori o njegovom moralnom (a rekao bih i psihičkom) stanju...

I na kraju - činjenica da su Hrvati u ime Hrvatske činilio grozote NE ZNAČI da se ja sramim toga što sam Hrvat

To samo znači da se sramim djela koja su počinjena u moje ime.

A mislim da bi se toga trebali sramit svi. Jer mislim da je to jedan način na koji se može izbjeć ponavljanje takvih djela.

A sad, ako neko i dalje ima želju ubijat djecu jer su "druge" nacionalnosti... njemu samo mogu reć da posjeti liječnika određene specijalnosti.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-01-07, 15:40   #36 (permalink)
Gazim kupus, povoljno

Datum registracije: 02-01-06
Godina: 23
Poruka: 3,188
fuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masi
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku fuzija Pošalji poruku preko Skype-a korisniku fuzija

Citat:
Mala ispravka - teško da su 2/3 svih partizana u Jugi bili Hrvati...

Hrvati su činili većinu u partizanskim postrojbama iz Dalmacije i Istre (gdje su okupatori bili Talijani i gdje su haračili četnički koljači popa Đujića - osobito u dalm. Zagori i Lici) dok su u partizanskim postrojbama iz dijelova koji su bili pod nazorom NDH većinu činili Srbi (koji su bježali od ustaškog noža).
Ne bih, rekao. Pa prvi partizanski odred je osnovan u Sisku, a to nije ni Dalmacija, ni Istra. Velik broj pripadnika srpske nacionalnosti je otišlo u partizane pred sam kraj rata kad je vidjelo da će Nijemci i njihovi saveznci Četnici i Ustaše izgubiti.

Kad popijem litru-dve, litru-dve,
lijepe su mi žene sve, žene sve
fuzija je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-01-07, 16:19   #37 (permalink)
prof. Foruma

Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto

Citat:
jer sam pitao onog kretena ponosi li se i tim dijelom hrvatske povijesti...
?
Citat:
točno određenoj osobi koja se posrala (da ne kažem izjavila) kako se ponosi svime u prošlosti i sadašnjosti... pa je mene zanimalo da li se ta osoba ponosi i djecom ubijenom u Jasenovcu...

A kao što vidiš

očito se ponosi djecom ubijenom u Jasenovcu i drugim lijepim stvarima koje sam spomenuo.

Doduše, to puno više govori o njegovom moralnom (a rekao bih i psihičkom) stanju...
Jesi ti Srbin?
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-01-07, 16:32   #38 (permalink)
nevoljen

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: fuzija Pogledaj Poruke
Ne bih, rekao. Pa prvi partizanski odred je osnovan u Sisku, a to nije ni Dalmacija, ni Istra. Velik broj pripadnika srpske nacionalnosti je otišlo u partizane pred sam kraj rata kad je vidjelo da će Nijemci i njihovi saveznci Četnici i Ustaše izgubiti.
Da.. u Sisku... to je istina

Ali ja sam rekao nešto drugo - da su u partizanskim postrojbama osnovanim na području NDH većinu pripadnika činili Srbi - dakle, nisu bili samo Srbi, nego su u tim partizanskim postrojbama na tom području u tom razdoblju ('41.-'44.) većina pripadnika bili Srbi (cca 80%) a ostalo Hrvati

Na području Istre i Dalmacije situacija je bila obrnuta - većina pripadnika bili su Hrvati, a manjina Srbi

Srbi koji su se u partizane "transferirali" potkraj rata su Srbi iz Srbije i Bosne

Ja govorim o Istri, Dalmaciji i područjima u sastavu NDH.

Citat:
Pravi autor: Casey
Jesi ti Srbin?
Ne. A ti?
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-01-07, 16:49   #39 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Ne. A ti?
Ma samo mi se učinilo. Naime, registriran sam na jednom srpskom forumu, nastanjenom onima koji još sanjaju granice Virovitica-Karlovac-Karlobag. Upisi su vam jako slični. Zašto ti na sebe uzimaš ulogu Šešelja? Pa nek dođe Srbin na ovaj forum i nek napiše sve šta ga brine u vezi zločina i rado ću/ćemo mu se ispričat u ime ustaša (iako smo svi na forumu Hrvati) i zločina u Jedinom Ratu Di Je Bilo Zločina (Domovinski rat).

Nadalje, reci mi jel se onaj prvi citat iz mog prethodnog posta odnosi na mene?

PS: Od tisuću tema koje je Subrino dosad otvorija, ova je jedna od gorih.
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-01-07, 16:57   #40 (permalink)
nevoljen

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Ma samo mi se učinilo. Naime, registriran sam na jednom srpskom forumu, nastanjenom onima koji još sanjaju granice Virovitica-Karlovac-Karlobag. Upisi su vam jako slični. Zašto ti na sebe uzimaš ulogu Šešelja? Pa nek dođe Srbin na ovaj forum i nek napiše sve šta ga brine u vezi zločina i rado ću/ćemo mu se ispričat u ime ustaša (iako smo svi na forumu Hrvati) i zločina u Jedinom Ratu Di Je Bilo Zločina (Domovinski rat).

Nadalje, reci mi jel se onaj prvi citat iz mog prethodnog posta odnosi na mene?

PS: Od tisuću tema koje je Subrino dosad otvorija, ova je jedna od gorih.

Ulogu Šešelja? Kakvu sad ulogu Šešelja, majke ti mile?

Zato šta se sramim ljudi ubijenih u Jasenovcu u ime naroda čiji sam pripadnik?

Svašta...

Prvi citat? Misliš ono "kreten" jel' se odnosi na tebe?

Pa ako se ponosiš Jasenovcem (a tako sam ja shvatio tvoj napis) - onda DA. Odnosi se na tebe, i na svakog onog tko se ponosi time.

Ako sam pogrešno shvatio tvoj napis, primi moje isprike.

P.S. Slažem se.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: sramimo

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 12:55.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113