| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Sramimo li se... u Znanost forumu; Sorry, Casey- nisi bio baš najjasniji. I ja sam bio pod tim dojmom, i čudim se što ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #51 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,887
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sramimo li se... Sorry, Casey- nisi bio baš najjasniji. I ja sam bio pod tim dojmom, i čudim se što onda mene citiraš. ![]()
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #52 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Sramimo li se... Citat:
Iako ćeš zbog ovakvih upisa ubrzo bit upitan o svom ponosu i Jasenovcu.A na jebenu nebulozu o tome da se ja ponosim sa Jasenovcem, neznam niti ima li smisla odgovarat? Da se sa nečijom smrću ponosim? A gospeti blažene... | |
| | |
| | #53 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sramimo li se... A čuj- eto, moram opravdati ova četiri stolarska kutnika* što sam si stavio u avatar. ![]() * simbol sv. Josipa- 1. što je svetac zaštitnik Hrvatske (i od Sabora izabran), 2. što je svetac zaštitnik obitelji, 3. što je svetac zaštitnik radnika i 4. što je svetac zaštitnik borbe protiv komunizma (a čisto za informaciju- znak u sredini je glagoljska ligatura HR)
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #54 (permalink) | ||||
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
Poruka: 13,829
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sramimo li se... Citat:
Citat:
Rekao sam (po TREĆI JEBENI PUT PONAVLJAM) slijedeće: 1. u partizanskim postrojbama formiranim na području NDH većinu su činili Srbi 2. u partizanskim postrojbama formiranim na području Dalmacije i Istre većinu su činili Hrvati Koji kurac tu tebi nije jasan? Gdje ti tu vidiš da su Srbi činili 80% partizana? Ako ne razumiješ, pročitaj opet... Citat:
trebam te ispravit u nekoliko činjenica: Kao prvo - pobunjeni hrvatski vojnici NISU OSLOBODILI taj grad, nego su samo zarobili njemačke časnike koji su im zapovijedali Kao drugo - hrvatski vojnici NISU SE POBUNILI "zbog zločina" nego zato što su ih SS-ovci časnici tretirali kao zadnje smeće, šljam i nižu rasu, slavensko roblje Činjenica jest da su se pobunili protiv SS-ovaca, i da su za tu pobunu kažnjeni Ali je jednako tako činjenica da se nisu pobunili iz nekakvih atifašističkih razloga niti zbog zločina koje su Nijemci činilio, nego zbog neljudskog tretmana kojem su bili izloženi od strane njemačkih časnika. Na koncu, svi ti pobunjeni Hrvati dragovoljno su se prijavili u SS-postrojbe prije nego što su prebačeni u Villefranche. Netko drugi rekao bi - čisti, nepatvoreni kolaboracionizam - Hrvati se dragovoljno upisuju u SS Citat:
KOlaboracionizam - da, znam definiciju kolaboracionizma. Želiš reć da su samo Srbi surađivali sa okupatorima? Uostalom, ja sam te pitao slijedeće - Zar ti želiš reć da su Srbi u NDH surađivali sa ustašama u NDH? Ne pitam te za četnike, nego za srpsko stanovništvo? Jer, iz oovoga o čemu ti pričaš, ispada da su Srbi u NDH surađivali sa ustašama a da su Hrvati u NDH odlazili u partizane i borili se protiv tih ustaša. A koga su onda ustaše ubijali u Jasenovcu? Ćehe? Mađare? Švicarce? Mislim, o čemu ti uopće pričaš...
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin | ||||
| | |
| | #55 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sramimo li se... Damfisk- ja ti tvrdim da ovo pod 1 nije točno (i potkrijepio sam nezavisnim izvorom, u obliku autora i imena knjige). I koji kurac onda tebi nije tu jasan? Glede četnika, Srba, ustaša i Hrvata- pitao si me jesu li surađivali na teritoriju NDH. Srpsko stanovništvo je bilo podijeljeno na 3 grupe- 1. one koji se nisu borili, 2 one koji su otišli u partizane i borili se protiv NDH i 3. one koji su otišli u četnike i borili se protiv partizana (pa i surađujući s NDH). Isto tako su se Hrvati dijelili na one koji se nisu borili, otišli se u partizane boriti protiv NDH i otišli u postrojbe NDH boriti se (uglavnom) protiv partizana. Zar je to toliko komplicirano za shvatiti? Ukratko- Nijemci i Talijani su bili okupatori. NDH (kao i Srpska vlada) su bili kolabracionisti. Partizani su se borili protiv i jednih i drugih i trećih (četnika). NDH i srpska vlada su donekle surađivali (kao i NDH i četnici). Dobar dio stanovništva (koji se nije borio) je bio uhvaćen u sukob i patio i od 1 i od 2 i od 3. Tebi je jebeno nelogična moja tvrdnja da su se uglavnom hrvatski vojnici u NDH borili protiv uglavnom hrvatskih partizana, ali ti je vrlo logično da su se uglavnom srpski partizani borili protiv gotovo isklučivo srpskih četnika (i to za vrijeme dok su ih ustaše nemilice sve odreda klali)?!? 3. glede Villefranche- možda je to tvoje mišljenje ali ga ne dijele ni Francuzi (koji na stranicama svog veleposlanstva spominju kako su [b]mobilizirani[/i] Hrvati pobunili i naziva ih se mučenicima) niti 90% stranih izvora koje sam vidio, koji citiraju Francuze o tome kako je to prvi oslobođeni grad u Francuskoj. Trebao bi znati da su se SS postrojbe na ovom području (za razliku od Njemačke), zbog toga što su bile poglavito Waffen-SS divizije popunjavale mobilizacijom i prisilnim novačenjem. I sad o kojem kurcu ti uopće pričaš, ili se namjerno praviš da ne razumiješ, jer mi nije jasno da moj svaki jebeni post uspiješ izvrnuti naopačke i iščitati iz njega nešto sasvim deseto?!?
| | |
| | #56 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sramimo li se... EDIT- Čisto za tvoju infomciju, povijest sam učio za vrijeme SFRJ i nikad nisam čuo nikakvu tvrdnju da su većina partizana u NDH bili Srbi, niti u školi, niti van nje! A o opsegu propagande kojom su me šopali je da su me u školi učili da je u Jasenovcu ubijeno 600,000-1,000,000 Srba! Pa mi ti reci zašto bi skrivali što im ide u prilog, a umjesto toga izmišljali gluposti.
| | |
| | #57 (permalink) | |
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sramimo li se... Aha.. znači, po tvome to ispada ovako: 1. na područuju NDH u partizane su iški većinom Hrvati (iako su ustaše od prvog dana nemilice tamanili Srbe) 2. Srbi koji su živjeli na području NDH išli su u četnike, a manjim (jako manjim) dijelom u partizane, i pri tome surađivali sa ustašama Vrlo interesantno, moram priznat... i nešto što sam prvi čujem... doduše, kasno je, pa bajke za uspavljivanje nekako mi izgledaju prikladno Dalje... Nigdje nisam rekao da mi je nelogično Citat:
Rekao sam da su u partizane u Dalmaciji i Istri uglavnom išli Hrvati - zato što su ih Talijani proganjali a četnici klali. Naravno, govorim o razdoblju od 1941. pa do recimo 1942.-'43. Nakon toga partizanima su se pridruživale sve strukture stanovništva... ali u početku (dakle - 1941.-1942/'43), u partizane su odlazili komunisti i Srbi/Hrvati koji su bježali od ustaškog/četničkog noža i fašističkog zatvora odn. streljačkog voda. Oko Villefranchea - to nije moje mišljenje, to je mišljenje objektivnog promatrača. U Villefrancheu postoji spomen-ploča strijeljanim Hrvatima... ali opet kažem - Villefranche nije bio "oslobođen" niti su pobunjeni hrvatski vojnici imali ikakvu namjeru "oslobodit" Villefranche - oni su jednostavno željeli dokračit neljudski tretman kojem su bili izloženi od strane njemačkih SS-ovskih časnika Nadalje - postrojbe Waffen SS-a popunjavale su se uglavnom dobrovljcima. Ss-ovske postrojbe popunjene ne-njemačkim ljudstvom nosile su naziv Freiwillegie Division der Waffen SS (dragovoljačka divizija Waffen SS-a) Vjerovatno je dio (manji dio) ljudstva unovačen prislino, ali većina tih vojnika prijavila se u SS dragovoljno, vjerovatno pod pretpostavkom da će ostati u Hrvatskoj (točnije, u Bosni) i boriti se protiv komunista (partizana). Međutim, prebačeni su u Francusku na obuku i predviđeni za slanje na rusko bojište. to ne umanjuje njihovu hrabrost što su se pobunili protiv Nijemaca, niti njihovu žrtvu niti zahvalnost građana Villefranchea. Ali jednostavno nije istina da su pobunjeni Hrvatski vojnici bili antifašistički borci za slobodu koji su oslobodili Villefranche. Oni su jednostavno bili ljudi kojima je bilo dosta zlostavljanja i željeli su se vratit doma. I na kraju - uzimat zdravo za gotovo priče Silvije Luks je smješno... da ne kažem tužno...
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin Zadnji Uredio damfisk : 06-01-07 u 01:33. | |
| | |
| | #58 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sramimo li se... Glede Silvije- ja sam za Villefranche čuo daleko prije nego se ona toga latila. 1. možda ne od prvog trenutka ustanka, ali jesu- npr. mislim da je Goldstein sr. navodio primjer Samobora (koji teško da je Srpski kraj) da su negdje '42 ljudi išli puno više u partizane nego u postrojbe NDH, i to ne samo komunisti*. I da, tvrdim da je Hrvatima prilično rano pala mrena s očiju glede Pavelićevog režima, ne '44 i '45, kako se po tebi da zaključiti. 2. ja sam samo rekao da je to za pretpostaviti (kako je bilo u Srbiji). Isto tako Srbi koji su išli u četnike su se išli boriti *protiv NDH* ali su i surađivali s njima, a time se ne bi nijedan pristojan četnik ili ustaša hvalio (ponovno, ugledan povjesničar, Goldstein to tvrdi i potkrepljuje dokazima)**. * obrati pažnju da ja svoje tvrdnje potkrijepljujem- npr. mogu reći i u kojoj emisiji mislim da je to rekao; a ti iznosiš samo svoje tvrdnje i ne potkrepljuješ ih. A sad ćeš mi možda reći da Slavko Goldstein, 'šef' spomen područja Jasenovac ima isto neku potrebu pravdati Hrvate i umanjivati njihova krivnju (odnosno uveličavati zasluge)? Pa npr. priča kako hrvatskim partizanima nije bilo dozvoljeno osloboditi Zagreb... ** kao analogiju ću ti navesti naciste i ustaše- misliš li da su Nijemci i Hrvati izabrali/prihvatili te režime zato što su mislili 'jipiii, sad ćemo klati Židove/Srbe'? Ili su možda 'samo' krivo procijenili opasnost tih zločinačkih režima?
| | |
| | #59 (permalink) |
| Gazim kupus, povoljno | Re: Sramimo li se... damfisk upurno implicira da su Srbi na području NDH činili većinu parzizana. pa ne znam baš... pa nije bilo baš toliko pripadnika srpske nacionalnosti na području ndh da podmiri broj partizana i da, on spominje kako je u Dalmaciji i Istri drugi slučaj za razliku od NDH, a veći dio Dalmacije je ipak bio pod NDH...
__________________ Pojest', popit', pojebst' i na kraju se potuć' Kad popijem litru-dve, litru-dve, lijepe su mi žene sve, žene sve |
| | |
| | #60 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sramimo li se... Veći dio Dalmacije pod NDH? Molim? Isuse... Ja sam rekao kakva je situacija bila na početku ustanka (1941.-1942.-početak 1943.) Kasnije, kad je većina naroda shvatila pravu prirodu ustaškog režima, u partizane su išli svi koji su imali želju borit se protiv okupatora bilo koje vrste I tada - logično - da je su u hrvatskim partizanskim postrojbama većinu činili Hrvati Dakle - na području NDH Srbi su činili većinu partizana NA POČETKU USTANKA Neće valjda Hrvati ić u partizane i rušit NDH, državu koju su jedva dočekali nakon trideset godina srpskog zuluma i tlačenja Pošto su ustaše odmah počele proganjat Srbe i odvodit ih u jasenovac (i u smrt), Srbi su - logično - otišli u partizane Nakon godinu, godinu i pol, svi su shvatili o čemu se zapravo u NDH radi, i - opet logično - shvatili da se jedino partizani bore protiv okupatora, pa su svi mahom odlazili u partizane. I? U čemu je problem?
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin |
| | |
![]() |
| Tagovi: sramimo |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 18:10.

I ja sam bio pod tim dojmom, i čudim se što onda mene citiraš. 

Da se sa nečijom smrću ponosim?
A gospeti blažene...