| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Toples...za ili protiv? u Znanost forumu; Pozdrav svima ! Ovo mi je prva poruka na ovome forumu. Nisam bio siguran u koji podforum da stavim ovu temu, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 14-06-09
Poruka: 5
![]() | Toples...za ili protiv? Pozdrav svima ! Ovo mi je prva poruka na ovome forumu. Nisam bio siguran u koji podforum da stavim ovu temu, nadam se da nisam fulao puno. ![]() Dakle ovako. Zanima me da li se slazete sa mnom da bi toplese na obicnim plazama trebalo zabraniti? Malo sam procesljao forum na ovu temu i nasao sam vec jednu raspravu o tome no mislim da je u njoj nekako promasen bit pitanja posto se argumenti manje vise vrte oko "toples je ok ako je cura mlada i zgodna" a "nije ok ako se radi o starijoj zeni". Molio bi da se taj argument ne koristi u ovoj raspravi iz jednostavnog razloga sto mislim da neciji izgled ne moze biti mjerilo za kolicinu prava koju taj pojedinac ima - razumijem da ima stvari (toplesa ) koje volite i koje ne volite vidjeti no ne bi bilo dobro kad bi se neciji ukusi ozakonili a neciji stavili u ilegalu. O ukusima se ne raspravlja ! Takodjer me "ne zanima" argument o opasnostima od suncanja, i auto je opasno vozit pa sumnjam da bi pristali da se donese zakon kojim bi se isti zabranio - tko hoce riskirati neka vozi, tko nece neka ne.Postoji puno ispravnijih i "normalnijih" razloga zasto bi se toples trebao zabraniti na obicnim plazama kao npr. zastita moralnih osjecaja ljudi koje takav prozor vrijedja. Imao sam prilike dosta putovati pa cu u kratko opisati par primjera koja sam vidio vani. Amerika (Florida), oko 1997. Kako je u Americi toples zabranjen a kazne su dosta drakonske (ako zena 4 puta bude uhvacena toples moze u zatvor i na 2 godine!!) normalno da na plazama nema toplesa no ja sam bio "sretnik" koji je imao prilike vidjeti jedan "pokusaj" toplesa (sa predumisljajem ). Dakle zena od 30-tak godina sunca se-ide u more-sunca se-ide u more i tako satima. Nosi najobicniji bikini. U jednom momentu, dok je lezala na trbuhu, raskapca grudnjak. Napominjem da je lezala na trbuhu i da joj se grudi nisu tako reci uopce vidjele. Za oko 5 MINUTA (MAX!!) stize cuvar, spasioc, sta li je vec i fino kulturno je upozorava da ne smije biti bez (zakopcanog) grudnjaka, cak ni ako lezi na trbuhu. Doslo je do rasprave koja je za ovu temu nebitna, na kraju je grudnjak ipak bio zakopcan posto je izbor bio to ili napustanje plaze uz policijsku pratnju.Italija (Rimini), pred par godina U Italiji toples negdje je dozvoljen a negdje nije. Interesantna tvar je da do pred 7-8 godina zene nisu smjele biti gole cak ni na nudistickim plazama - na njima su mogle biti toples no ne i gole. Toplesa je bilo po svim plazama no tolerancija prema njemu dosta varira. Na nekima je skroz zabranjen a na vecini njih zene smiju biti toples samo ako leze dok ako se ustanu moraju obuci grudnjak - i to je dosta striktno, ne jednom sam vidio spasioce kako upozoravaju zene na to cak i ako su se toples odsetale samo do kante za smece da nesto bace. Nakon sto se suoce sa takvim surovim pravilom Nijemice oblace grudnjak dok ne dodju do mora a kad zaplivaju skidaju ga i objese oko vrata (mada mislim da im tako smeta i vise nego inace...ne znam, samo pretpostavljam ). Samo sam na jednoj plazi vidio da zene secu toples no na toj plazi nije bilo spasioca.Spanjolska (Costa del Sol), 2006. Po zakonu je toples dozvoljen no Spanjolci su konzervativniji nego sto mi mislimo...skoro svake godine se pisu peticije da se toples zabrani...vidio sam kako lokalci negoduju na toples, ne ustrucavaju se zeni koja se "raskomoti" u facu rec da je nepristojna i vulgarna i mozda nesto puno gore, ne "divanim" spanjolski pa ne znam....dakle dozvoljeno ali na velikoj vecini plaza (barem tu gdje sam ja bio) jako jako nepopularno medju domacim stanovnistvom...inace, Spanjolke su tek oko 1990. dobile pravo da se kupaju u 2-dijelnim kostimima...ako se ne varam a mislim da ne... Itd.itd., jos da nadodam da se debate o zabrani toplesa vode u Australiji, koliko sam cuo i u Francuskoj, Grckoj...a jos jedan detalj iz Amerike, postoji zakon (barem u Floridi) po kojem zene u javnosti ne smiju pokazati ni jedan dio dojke koji se nalazi ispod crte koja spaja najvise tocke "areola" ukljucujuci i dio sa strane, dakle ako zena ima samo "bretele" kada digne ruke ne smiju joj grudi viriti sa strane...vjerujte-ne vjerujte i tog se zakona drze dosta striktno... A kod nas? Lokacija nebitna, ista stvar po svuda. Slucaj 1. Zena sa malom kcerkom dodje na prepunu plazu, skine obican grudnjak,obuce kupaci, ode u vodu i cim izadje skida i taj kupaci grudnjak i ostatak dana na toj plazi provede toples...ide takva i u vodu i pod tus koji je od mjesta gdje lezi udaljen dobrih 50-tak metara...spasioca na toj plazi ima valjda 50 ali ni jedan u tih 3-4 sata koliko je doticna bila "raskomocena" ni da bi je upozorio...i ne, ne radi se o strankinji, radilo se o nekoj nasoj.... Slucaj 2. Zena sa dvoje male djece dolazi na plazu, u jednodijelnom kostimu...izdrzi u njemu do prvog odlaska u more, cim izadje svlaci ga do pasa...tako bude pola sata, onda ga opet navuce jer ide u vodu...onda ga opet svuce do pasa a iduci put takva ide i u vodu!?!?!?!? Slucaj 3. Zena na plazi ima kao grudnjak za suncanje i grudnjak za kupanje...dodje iz vode, skine mokri i obuce suhi s time da je pauza izmedju te dvije radnje dobrih 10-tak minuta za vrijeme kojih je suncala svoj "ponos"...kad se ide kupat opet skine ovaj suhi grudnjak i obuce onaj "za kupanje", kad izadje taj put iz mora samo skida taj "kupaci" grudnjak a ovaj za suncanje se jednostavno nekamo izgubio.. ...normalno, iduci put i u more odlazi tako, toples...Slucaj 4=Slucaj5=Slucaj6=Slucaj100...a da ne spominjem oblacenje mladjih cura pa i zena na ulici,katastrofa...neka temperatura predje 28 Celzija odma je pola cice vani...ne bi sada podsjecao na doba od pred jedva 80-tak godina kada zene nisu smjele ni glezanj pokazati, ne zazivam to ali sta je previse je previse, eeejjjj, zene, pa smijete ici u dvodijelnim kostimima na plazu, pa jel znate sta bi vase bake-prabake dale za to?? Smijete nositi hlace, kratke, smijete pokazat noge, ne maltretiraju vas sa kojekakvim maramama za glave vise, jel to nije dosta...? Jel toples ipak nije malo previse...??? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 3,653
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Toples...za ili protiv? joj svi se groze sisa na plaži, a istima su doma u sobi na tipkovnici proliveni naraštaji i naraštaji obitelji djeca danas znaju k'o i mi...ja sam u tim godinama znao samo za jednu rupu, i to u nosu, a danas im je sve na dohvat ruke i sve već znaju |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Najveći Car Foruma | Re: Toples...za ili protiv? meni toples ne smeta.. a sto tebi tocno smeta? to sto klinci gledaju sikice ili to sto se tebi dize na plazi pa imas problem kako malca sakriti? ![]()
__________________ "A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul." |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Banned | Re: Toples...za ili protiv? Neki bogme bi. Nema mi goreg nego vidjeti masne odurne prastare babuskare koje izgledaju kao da je more izbacilo truplo ulješure na plažu sa sisetina koje se klatare po svuda. Odurno, fuj i još jednom odurno! Takve odurnjače i zapravo svi koji ne spadaju u nekakav uvriježen kanon ljepote neka se razotkrivaju na nudističkim plažama. Dakle - zgodne cure toples? ![]() Grde i debele i masne? ![]() |
| | |
| | #6 (permalink) |
| moderatorica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: ispred monitora Godina: 26
Poruka: 8,470
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Toples...za ili protiv? Vodolinjo, tebi je ona debela, nekom je taman. Ja sam za topless... Volim to!!! Jako!!!
__________________ Tri razloga zašto je dobro biti učitelj: lipanj, srpanj i kolovoz |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Banned | Re: Toples...za ili protiv? Citat:
Kako da ti to kažem... jednostavno nije primjereno. | |
| | |
| | #9 (permalink) |
| moderatorica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: ispred monitora Godina: 26
Poruka: 8,470
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Toples...za ili protiv? Vodolinho, tebe jako muči sloboda izbora. Nikako se ne možeš s tim sprijateljiti. Trebao bi osnovati neku svoju stranku. Specijaliziranu samo za takve. Kad pirati mogu imati- možeš i ti. Zar nije dobra ideja? Edit: kod ovih slučajeva. Kako žene trebaju dojiti djecu?? ![]() Dijete ne smije vidjeti sisu, jer će imati traume cijeli život. ![]() Sjetih se Oggya nešto ![]()
__________________ Tri razloga zašto je dobro biti učitelj: lipanj, srpanj i kolovoz Zadnji Uredio teica : 14-06-09 u 23:44. |
| | |
![]() |
| Tagovi: plaza, toples |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 06:07.

) koje volite i koje ne volite vidjeti no ne bi bilo dobro kad bi se neciji ukusi ozakonili a neciji stavili u ilegalu. O ukusima se ne raspravlja ! Takodjer me "ne zanima" argument o opasnostima od suncanja, i auto je opasno vozit pa sumnjam da bi pristali da se donese zakon kojim bi se isti zabranio - tko hoce riskirati neka vozi, tko nece neka ne.