| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Ubijanje životinja, lov u Znanost forumu; ljudi koji u 21.st. idu u lov , evo uzmimo na primjer, jelene, "za hranu", u tome vide ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 05-01-07 Lokacija: slavonija Godina: 18
Poruka: 47
![]() | Re: Ubijanje životinja, lov ljudi koji u 21.st. idu u lov , evo uzmimo na primjer, jelene, "za hranu", u tome vide puno više od obične ljudske potrebe za utažavanjem gladi, nekim to očito pruža i neko bolesno zadovoljstvo...jadno i žalosno... ![]() |
| | |
| | #12 (permalink) |
| SDSS president Datum registracije: 16-11-06
Poruka: 778
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ubijanje životinja, lov ljudi u lov (barem koliko ja znam) ne idu radi ubijanja već radi druženja i zezancije. jako se rijetko nešto ubije i napominjem ubija se samo ono što se SMIJE ubiti, a ne ugrožene vrste. dajte se malo informirajte, neki lovci imaju dužnost odstrijelit određen broj jedinki, plaćeni su za to sjetite se onih svinja na Cresu ili Krku, zaboravio sam, jeste vidili kakvu štetu naprave, ravnoteža mora postojati, a za tu ravnotežu je nekad i čovjek odgovoran
__________________ Forget everything you know, and open your eyes. |
| | |
| | #13 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 20-01-07 Lokacija: Presečno, lep gradić Godina: 24
Poruka: 536
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ubijanje životinja, lov Ovako... Gdje god nađem "drot" u šumi ili što takvo, razbacam, strgam, čujem da krivolovci onome tko to radi **bu sve po spisku, ali ja se samo smijem... Takav lov, ili lov za nešto drugo osim održavanja ravnoteže ne podržavam i svakoga tko se time bavi bih za onu stvao objesio na taj isti drot neka visi na najvišem grabu u šumi. Ali slušajte čovjeka što govori. Nekad se treba loviti. Znam da su to mile i drage životinje (neke od njih), no, u prirodi vlada zakon jačega, mnogobrojnijega. I ako samo jedna vrsta prevlada, negdje su šume male i za par godina, niti ima tih milih i dragih životinja,niti ima opasnih životinja jer se one više nemaju ćime hraniti, odu u sela, rade štetu, kolju stoku, moraju se odstraniti... I što onda?! Imaš praznu, mrtvu šumu... A životinje ideš gledati u Zoološki vrt. Gdje im je i mjesto, zar ne?! Ne, nije im mjesto tamo, za one koji ne znaju da osim Zoo, postoji i lijepa priroda, gdje su životinje još umiljatije i ljepše. |
| | |
| | #14 (permalink) |
| SDSS president Datum registracije: 16-11-06
Poruka: 778
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ubijanje životinja, lov napokon netko ko kuži o čem pričam, krivolovce svakako treba kazniti, i postoje kazne(visoke su štoviše) al ih je jako teško otkriti i uhvatiti, čak i kad nekog uhvate, ubrzo biva pušten i nikom ništa
__________________ Forget everything you know, and open your eyes. |
| | |
| | #15 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,768
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ubijanje životinja, lov Apoljon, slažem se, pogotovo ono o turističkim lovcima i krivolovcima (a i o lovcima)... ![]()
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #16 (permalink) |
| 4nick8or | Re: Ubijanje životinja, lov evolucija je pička, ugrize te za guzicu prije nego se snađeš, pitanje je vremena s obzirom na ljudsku populaciju kada će izaći novi predator na vrh prehrambenog lance, priroda ima naviku držati stvari u ravnoteži, da ne spominjem koliko je ta ravnoteža pomaknuta, a ako se pitate što bi moglo doći na vrh lanca, možda nešto dovoljno malo da ga trenutno ni ne vidite a pored vas je u zraku, i vreba da vas ulovi, tako da smo možda i mi lovina a da nismo svjesni, poanta je da nećemo ni pravolovom ni krivolovom dovesti prirodu u ravnotežu, nego samo svojim nestankom. protiv lova sam.
__________________ ....oooO............... .....(....)...Oooo.... ......)../.....(....)... .....(_/.......)../.... ...............(_/...... おとわるいなー |
| | |
| | #17 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 20-01-07 Lokacija: Presečno, lep gradić Godina: 24
Poruka: 536
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ubijanje životinja, lov E, i to je istina! Nažalost! Ali i činjenica je da što jedan čovjek jednom zajebe, to poslije njega moraju milijuni ispravljati i nikad ne isprave. Zato se uvijek i nanovo mora intervenirati od "superiornog" bića kao što je čovjek, a mir i ravnoteža svakak budu kad ta vrsta izumre. Zanimljivo je to što se niža, (ajmo reči, niža, jer se stalno tako govori) među sobom nikad neće istrijebiti ili si narušiti ravnotežu. Jedino nešto, po imenu čovjek to radi. |
| | |
| | #20 (permalink) | |
| Akademik Foruma | Re: Ubijanje životinja, lov Citat:
__________________ One day you got the glory, then you got none, One day you're a diamond and then you're a stone, Everything can change in the blink of an eye, So let the good times roll before we say goodbye. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: lov, ubijanje zivotinja |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:51.