Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 26

Bez MMF-a bankrot države?!

Raspravljate o temi Bez MMF-a bankrot države?! u Ekonomija forumu, dio Znanost foruma; Vlada Republike Hrvatske ozbiljno razmatra mogućnost da u naredna tri tjedna zatraži pomoć od međunarodnih financijskih institucija, prije svega od ...

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Bez MMF-a bankrot države?!

Vlada Republike Hrvatske ozbiljno razmatra mogućnost da u naredna tri tjedna zatraži pomoć od međunarodnih financijskih institucija, prije svega od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), kako bi u idućoj godini izbjegla kolaps.

U tjedniku, koji piše o "bankrotu države za tri tjedna ako ne bude pomoći MMF-a", kažu kako im je ta informacija potvrđena iz više izvora koji su dobro upućeni u rad Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke (HNB).

Prema njima, Vlada i HNB obratit će se MMF-u za pomoć najkasnije do usvajanja državnog proračuna za 2009. godinu, "na kojem se ovih dana gotovo u tajnosti užurbano radi" u Ministarstvu financija.

nacional

Pomalo zabrinjavajuće informacije. Dok nas s jedne strane bombardiraju sa mafijaškim vijestima ovako nešto jedva da izlazi u javnost.

Nekako mi je čudno da smo tako brzo postali financijski nestabilni, ipak je Rohatinski koliko toliko smirivao situaciju i držao sve pod kontrolom. Nekako se pitam jel država u problemima sa refinanciranjem dugova kada se traži pomoć MMF-a, koji inače nije poznat po popularnim potezima. Sve mi se čini da će dug države skočit pod nebesa.
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

Re: Bez MMF-a bankrot države?!

u ovom citatu nema riječi "navodno" a sve mi se čini da bi je trebalo biti

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Bez obzira na navodno i izvor, ne čini mi se da je takav scenarij nemoguć. Konstantno nam govore kak je med i mlijeko kod nas, kao da smo odvojeni od ostatka svijeta.
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

irm
    irm je offline
    V.I.P. Član Avatar od korisnika irm
    Datum registracije
    16-01-08
    Starost
    32
    Poruka
    12,113
    Liked
    263 times

odavno kod nas nije med i mlijeko...zapravo neznam ni kad je to bilo?
    "Praviš se finjaka, a više si jaja stukla od dupe nego od tavu..."

Akademik Foruma Avatar od korisnika tzukius
    Datum registracije
    11-10-05
    Poruka
    4,991
    Liked
    4 times

živjela panika!
    Bolje desnica nego prknenica!

Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

Citat Pravi autor: industrial Pogledaj Poruke
    Bez obzira na navodno i izvor, ne čini mi se da je takav scenarij nemoguć. Konstantno nam govore kak je med i mlijeko kod nas, kao da smo odvojeni od ostatka svijeta.
    naravno da je moguć scenarij i da nije med i mlijeko

ali meni smeta senzacionalistički pristup svemu pa i u ovome. ono hajmo to objaviti pa nije važno da li je istina ili ne

a kao drugo i da je stvarno istina to što pišu, pa ja prvi ne bi to na sva zvona objavio jer šta se onda dešava...ekipa hrli na banke, dižu svu lovu i evo ti bankrota i prije nego što se eventulano desi

to su stvari s kojima se oprezno mora rukovati i manipulirati

Akademik Foruma Avatar od korisnika tzukius
    Datum registracije
    11-10-05
    Poruka
    4,991
    Liked
    4 times

Citat Pravi autor: fat_boy_slim Pogledaj Poruke
    naravno da je moguć scenarij i da nije med i mlijeko

ali meni smeta senzacionalistički pristup svemu pa i u ovome. ono hajmo to objaviti pa nije važno da li je istina ili ne

a kao drugo i da je stvarno istina to što pišu, pa ja prvi ne bi to na sva zvona objavio jer šta se onda dešava...ekipa hrli na banke, dižu svu lovu i evo ti bankrota i prije nego što se eventulano desi

to su stvari s kojima se oprezno mora rukovati i manipulirati
    točno to.. panika ruši financijski sustav, zato većina država osigurava depozite u velikim iznosima da ne bi ljudi povlačili novac jer se boje

ali hrvatske ovce će ubrzo tako jer se boje da država neće vratit lovu
    Bolje desnica nego prknenica!

Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: fat_boy_slim Pogledaj Poruke

Slažem se s tobom, ali u ovakvim scenarijim ne bih dao ruku u vatru koliko su sigurni štedni ulozi. Možda jesu, ali sa devalvacijom. Makar uzeo si usporedbu privatnih banaka sa državom što baš i nije mjerodavno za ovaj tekst. U pitanju su buđetna sredstva i otplata dugova.

Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

razumijem te ja industrial

ali država je povezana sa bankama bez obzira što su one privatne pa makar i riječim...pa vidiš burzu, jedna kriva riječ i ode CROBEX u minus 5%.

dovoljno je reći da šuker ili sanader kažu "gosposo, država je u minusu, nemožemo više otplaćivati kredite...ukratko bankrotirali smo"
    šta onda misli obični radnik "ako je država bankrotirala onda ću i ja. idem dići lovu da imam za crne dane"
    i opet se vraćamo na moj scenarij

Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Vidim kužimo se, a vidlo se talasanje kad je nedavno Rohatinski dao svoj proglas o krizi. Ide mi na živac to kaj smiruju raju političkim floskulama umjesto da prepuste riječ stručnim ljudima. Međuostalim kad si zadnji put vidio Šukera u medijima?

Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku