Pokazujem rezultate 1 do 8 od 8

Business offeer

Raspravljate o temi Business offeer u Ekonomija forumu, dio Znanost foruma; Prije godinu dana sam se registrirala na nakakvoj londonskoj burzi i u zadnjih 3 mjeseca dobila sam već 3-4 ponude ...

Starter
    Datum registracije
    14-03-09
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

Post Business offeer

Prije godinu dana sam se registrirala na nakakvoj londonskoj burzi i u zadnjih 3 mjeseca dobila sam već 3-4 ponude za posao (part-time job), nazivi kompanija su različiti, ali princip im je isti, radi se o sljedečem: međunarodna tvrtka zbog povečanja poslovanja traži nove djeltnike, a oni ne trebaju ništa raditi osim primati novac od njihovih partnera i prosljediti ga njima, provizija je 5%, mjesečna plaća 3.500 eura, oni pokrivaju sve troškove poslovanja, objašnjanje: zbog pravnih ograničenja nisu mogućnost primiti novac direktno od njih već im trebaju posreednici.
    Zanima da li je netko primio nešto slično? Ako je nek mi se javi, zarada je primamljiva, ali tu sigurno nešto nije kako treba....
    Havala unaprijed na odgovorima.

Akademik Foruma Avatar od korisnika tzukius
    Datum registracije
    11-10-05
    Poruka
    4,991
    Liked
    4 times

Re: Business offeer

hjoj ... pranje love.. nikad čula? to je klasičan posao i možeš to prihvatiti ako je izvedivo jer te ne budu lako skužili... samo nastoj ne davat svoje podatke nego fake neki jer ako te ulove u pranju love onda ti se grdo piše...

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Trebaš li za to imati registriranu tvrtku?

Kod nas postoji ograničenje za fizičke osobe kod inozemnih i deviznih transakcija od 5000 eura.

Ne možeš davat lažne podatke jer se radi o bankovnim računima. Daj još informacija!
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

Starter
    Datum registracije
    14-03-09
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

To je neka marketinška tvrtka sa sjedištem u Norveškoj, posluje u oko 6 zemelja.
    Pranje novca mi je i prvo palo na pamet, ali mi je čudno da bi na taj način tražili ljude.
    Ja sam im poslala svoj CV i rekli su mi da zadovoljavam uvjete, nakon toga su mi poslali ugovor koji bih trebala potpisati i tako postajem njihov zaposlenik, osim toga poslali su mi i jos jedan ugovor u koje trebam navesti podatke o svom računu u banci, to je radi isplate provzije, ali trebam navesti i koliki mi je dnevni limit.
    Nije potrebno imati registriranu tvrtku.
    Nisam ništa popunjavala do sada jer mi je sve to malo čudno.

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Sad ja ne razumijem nešto. Ti bi trebala po njihovim zahtjevima primati uplate na svoj račun i proslijeđivat ih dalje na račune koje ti oni daju?

Sad gledano sa mulj bulj strane, ti njih možeš opelješeti bez problema za pare koje ti uplate na račun.

Pretpostavio bi da se radi o nekim većim ciframa što ti kod nas neće proći. Tjedno ti može proć max. 5000 €, a sad eventualno možeš probat sa više računa u različitim bankama. Osobno se ne bih s time igrao jer bi ti mogao uslijediti poziv u HNB i upit o tim transakcijama. Makar znam ekipu koja radi slične transakcije bez problema, ipak smo mi rvati snalažljiv narod.
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

Starter Avatar od korisnika TheBan
    Datum registracije
    13-03-09
    Starost
    46
    Poruka
    64
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: bluberry3 Pogledaj Poruke
    Prije godinu dana sam se registrirala na nakakvoj londonskoj burzi i u zadnjih 3 mjeseca dobila sam već 3-4 ponude za posao (part-time job), nazivi kompanija su različiti, ali princip im je isti, radi se o sljedečem: međunarodna tvrtka zbog povečanja poslovanja traži nove djeltnike, a oni ne trebaju ništa raditi osim primati novac od njihovih partnera i prosljediti ga njima, ...
    SCAM (prijevara). Zanemari i zaboravi. Iste poruke dobivaju i drugi koji se nisu registrirali na burzi.
    Vjerojatno su te tražili i sve moguće podatke (kao da tražiš kredit u našoj banci) uključujući i naziv tvoje banke te broj tvog računa...

Pravilo; ako je predobro da bi bilo istinito - onda vjerojatno i nije istinito...
    Denny Crane

Starter
    Datum registracije
    14-03-09
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

Da bas to, predobro zvuci da bi bilo istinito.
    Nisu me nista takvo trazili, mislim da ti pricas o necem drugom ne kazem da je ovo ispravno i ne mislim se petljati u to u svakom slucaju, ali ovo nema veze sa kreditima, a broj racuna su me naravno trazili i ostale podatke, ali samo osnovne podatke.
    Ali kao sto i sam kazes, zvuci predobro da bi bilo istinito.

Starter
    Datum registracije
    14-03-09
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

Evo misterija je riješena, kompanija je cista prijevara.
    Ako nekoga zanima moze pogledati link: http://www.scamwarners.com/forum/vie...php?f=9&p=8219.
    Firma se zove Optima Solutions24, tako da ne bi netko nasjeo na pricu.

Lajkaj nas na Facebooku