| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ekonomija Raspravljate o temi Gorivo poskupljuje "opet" u Znanost forumu; Gorivo opet poskupljuje Eurodizel skače na 9,27 kuna. Običan dizel će skočiti na 9,17 kuna. Plavi dizel se ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| next best thing | Gorivo poskupljuje "opet" Gorivo opet poskupljuje Eurodizel skače na 9,27 kuna. Običan dizel će skočiti na 9,17 kuna. Plavi dizel se povećava sa 5,19 na 5,36 kuna. Cijena Eurosupera 95 povećava se sa 8,81 kune na 8,99 kuna. Eurosuper 95 s cijenom od 8,99 kuna po litri bio bi skuplji 2 posto u odnosu na dosadašnjih 8,81 kunu, Super 95 poskupljuje 2,1 posto, pa bi litra koštala 8,74 kune (do sada 8,56 kuna), a s poskupljenjem od 2,1 posto Super plus 98 koštao bi 9,08 kuna po litri (do sada 8,89 kuna). Kako se neslužbeno doznaje, noćas od ponoći pa do 27. svibnja više od 9 kuna koštali bi Eurodizel - 9,27 kuna po litri i Dizel 9,17 kuna po litri. U postotku bi tako Eurodizel poskupio za 3,3 posto, ili za 30 lipa po litri (do sada je litra koštala 8,97 kuna), a Dizel za 4,2 posto, ili za 37 lipa (do sada 8,80 kuna). Za 3,3 posto poskupit će i plavi dizel i nova mu je cijena 5,36 kuna po litri (do sada 5,19 kuna), a najviše će, za 6,5 posto, poskupiti loživo ulje i nova mu je cijena 6,60 kuna po litri (do sada 6,20 kuna). Cijene naftnih derivata na hrvatskom se tržištu mogu korigirati svaka dva tjedna, a ovisno o cijeni derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara, a nekako je uobičajeno da u slučaju rasta Ininih cijena i ostali trgovci dižu cijene na svojim crpkama. Na svjetskom tržištu cijene nafte krajem prošlog tjedna skočile su na novu rekordnu razinu iznad 125 dolara za barel, što su analitičari objašnjavali uz ostalo i velikim interesom fondova za ulaganjem u naftna tržišta, a što je bilo potaknuto 13-postotnim rastom cijena nafte na američkom tržištu od početka svibnja.
__________________ So tear me open, but beware The things inside without a care And the dirt still stains me So wash me, 'till I'm clean... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| charolastra | Re: Gorivo poskupljuje "opet" ma big deal, čim je prešlo 8 kn nema granica
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #4 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 30-05-07 Lokacija: Ri Godina: 22
Poruka: 2,216
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Gorivo poskupljuje "opet" Pozdraf barba Sanaderu koji je obećao smanjenje provizije na gorivo i čuvanje cijene ispod 8 kn..... Inače, kada bi se vlada odrekla svih provizija i poreza, 1 L dizela koštala bi samo 5 kuna (plus/minus par lipa)...... Toliko o HDZu i obećanjima uoči izbora......
__________________ Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj |
| | |
| | #5 (permalink) |
| charolastra | Re: Gorivo poskupljuje "opet" koji će mi k. vile kad murja ima automate svi na sabor i zolje u ruke
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Black Tattoo | Re: Gorivo poskupljuje "opet" sve mi se cini da auto nece vidit priko 4k okretaja vise ![]()
__________________ To those who understand, I extend my hand To the doubtful I demand, take me as I am Not under your command, I know where I stand I won't change to fit your plan, Take me as I am |
| | |
| | #8 (permalink) |
| charolastra | Re: Gorivo poskupljuje "opet" pa da, ali poskupljuje sve na račun tog goriva, jadna smo mi država
| | |
![]() |
| Tagovi: gorivo, poskupljenja, skuplje |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:08.