| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ekonomija Raspravljate o temi Gorivo poskupljuje "opet" u Znanost forumu; Pogodio sam kad sam rekao da će naftna kriza trajat do Olimpijade i Kini. Možemo uskoro očekivati sljedeći pad ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #61 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Gorivo poskupljuje "opet" Pogodio sam kad sam rekao da će naftna kriza trajat do Olimpijade i Kini. Možemo uskoro očekivati sljedeći pad cijena sirove nafte.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
| | #64 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 18-06-08 Lokacija: Pod staklenim zvonom
Poruka: 1,434
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Gorivo poskupljuje "opet" Ne kužim se u ta ekonomska kretanja, pa jel bi mi netko objasnio kako cijena goriva ima veze sa OI?
__________________ Men are not pigs. Pigs are cute, considerate and caring. Santa baby, so hurry down the chimney tonight |
| | |
| | #66 (permalink) | |
| Nježni predator | Re: Gorivo poskupljuje "opet" Citat:
Kina kao jedan od najvećih potrošača iz vlastitih bušotina vadi samo polovinu svojih potreba. Da bi očistila Kinu od smoga i zagađenja, morali su zatvoriti sve elektrane na ugalj, i ložiti naftu. Ako netko počne naglo povećavati potrošnju, OPEC ima dogovorene quote koliko koja država smije proizvesti nafte, znači da se proizvodnja zbog administrativnih zabrana ne povećava. Trenutno je Kina jako smanjila uvoz nafte, ali proizvodžači ne žele spuštati cijene. Ako visoka cijena duže potraje, početi će eksploatacija skupljih bušotina, pa će se smanjiti potražnja za naftom....
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski | |
| | |
| | #67 (permalink) |
| mali debeli dioničar Datum registracije: 24-09-05 Lokacija: Rijeka Godina: 34
Poruka: 9,101
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Gorivo poskupljuje "opet" Cijene goriva širom svijeta Algerien Diesel EUR 0,11 Aserbeidschan Diesel EUR 0,31 Ägypten Diesel EUR 0,14 Äthiopien Super EUR 0,2 Bahamas Diesel EUR 0,25 Bolivien Super EUR 0,25 Brasilien Diesel EUR 0,54 China Normal EUR 0,45 Ecuador Normal EUR 0,24 Ghana Normal EUR 0,09 !!!!!!! Grönland Super EUR 0,50 Guyana Normal EUR 0,67 Hing Kongo Diesel EUR 0,84 Indien Diesel EUR 0,62 Indonesien Diesel EUR 0,32 Irak Super EUR 0,60 Kasachstan Diesel EUR 0,44 Katar Super EUR 0,15 Kuwait Super EUR 0,18 Kuba Normal EUR 0,62 Lybien Diesel EUR 0,08 !!!!!!! Malaysia Super EUR 0,55 Mexico Diesel EUR 0,41 Oman Super plus EUR 0,20 Peru Diesel EUR 0,22 Philippinen Diesel EUR 0,69 Russland Super EUR 0,64 Saudi Arabien Diesel EUR 0,07 !!!!!! Südafrika Diesel EUR 0,66 Swasiland Super EUR 0,10 !!!!!! Syrien Diesel EUR 0,10 !!!!! Trinidad Super EUR 0,33 Thailand Super EUR 0,65 Tunesien Diesel EUR 0,49 USA Diesel EUR 0,61 Venezuela Diesel EUR 0,07 !!!!! Vereinigte arabische Emerate Diesel EUR 0,18 Vietnam Diesel EUR 0,55 Weissrussland Diesel EUR 0,51
__________________ |
| | |
| | #68 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 18-06-08 Lokacija: Pod staklenim zvonom
Poruka: 1,434
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Gorivo poskupljuje "opet" Jesu li Kina, SAD i Rusija najveći potrošači goriva?
__________________ Men are not pigs. Pigs are cute, considerate and caring. Santa baby, so hurry down the chimney tonight |
| | |
| | #69 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 30-05-07 Lokacija: Ri Godina: 23
Poruka: 3,482
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Gorivo poskupljuje "opet" Citat:
![]()
__________________ Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj | |
| | |
| | #70 (permalink) | |
| Nježni predator | Re: Gorivo poskupljuje "opet" Najveći uvoznici nafte u svijetu: Citat:
Premda je cijena sirove nafte pala s 130 na 105 dolara po barelu, cijene goriva su pale samo 10%. Čini se da je INA zaboravila smanjiti cijene goriva?
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski Zadnji Uredio Maslow : 02-09-08 u 14:45. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: gorivo, poskupljenja, skuplje |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:20.