Pokazujem rezultate 1 do 7 od 7

Hrvatski financijski i bankovni sustav vrlo stabilan?!?

Raspravljate o temi Hrvatski financijski i bankovni sustav vrlo stabilan?!? u Ekonomija forumu, dio Znanost foruma; http://dnevnik.hr/vijesti/gospodarst...-stabilan.html inace ne bi trosio previse vremena na ovakve stvari, ali zelim nadodati i u potpunosti izmijeniti ovo sto je ...

Forumaš Plave Krvi Avatar od korisnika GajbaPive
    Datum registracije
    04-01-06
    Starost
    28
    Poruka
    3,207
    Liked
    47 times

Hrvatski financijski i bankovni sustav vrlo stabilan?!?

http://dnevnik.hr/vijesti/gospodarst...-stabilan.html

inace ne bi trosio previse vremena na ovakve stvari, ali zelim nadodati i u potpunosti izmijeniti ovo sto je suker rekao. naime, vrijednost novca se odredjuje kolicinom zlata koje pokrivaju kolicinu valute na trzistu. no problem je u tome sto kuna u startu nema pokrice za svaku kunu na trzistu u zlatu, sto znaci da je umjetno stvorena i odrzavana. samim time je i jako podlozna na globalne potrese u monetarnom sustavu.
    nadalje, gotovo sve banke koje posluju u hrvatskoj su u vlasnistvu stranih banaka kojima ove nase banke dolaze kao podruznica iz cega vuku novac. no ukoliko se nadju u financijskog krizi, u kakvu je sada upala Unicredito, vlasnik Zagrebacke banke, povuci ce dio kapitala iz svojih podruznica kako bi joj taj dio pomogao za saniranje krize.
    (ovo sam napisao i na net.hr)
    prodajem domaci bagremov med 40kn/tegla. zagreb i zapadni dio zagreba. mail: drasko2002@gmail.com

Akademik Foruma Avatar od korisnika tzukius
    Datum registracije
    11-10-05
    Poruka
    4,991
    Liked
    4 times

Re: Hrvatski financijski i bankovni sustav vrlo stabilan?!?

ništa, ja ću sad dić svojih 300 kuna na računu... da ne propadne

iskreno, ja se nadam da će se nešto poduzet jer ako dođe do globalne krize, svi smo jebali ježa
    Bolje desnica nego prknenica!

Veteran par excellence Alchol Test Champion, Penguinoids Champion, Cannon Ball Champion, Ice Age 2 - The Meltdown Champion, Reach For The Sky Champion, Planet Racer Champion Avatar od korisnika Joks
    Datum registracije
    02-06-04
    Starost
    34
    Poruka
    14,150
    Liked
    495 times

ja sam ga već jebao...i to dosta veliki i bodljikavi primjerak
    .
    Ti si moja tajna, moja zvizda sjajna
    sva nestvarna ka duga, moja divojka sa juga

Zagrli me jako, najjače što znaš, ljubi me polako tebi pripadam...

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: GajbaPive Pogledaj Poruke
    http://dnevnik.hr/vijesti/gospodarst...-stabilan.html

naime, vrijednost novca se odredjuje kolicinom zlata koje pokrivaju kolicinu valute na trzistu.
    Ovo je netočno, taj sistem pokrivanja je izašao iz prakse osamdesetih godina prošlog stoljeća (ako se ne varam).
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

Forumaš Plave Krvi Avatar od korisnika GajbaPive
    Datum registracije
    04-01-06
    Starost
    28
    Poruka
    3,207
    Liked
    47 times

Citat Pravi autor: industrial Pogledaj Poruke
    Ovo je netočno, taj sistem pokrivanja je izašao iz prakse osamdesetih godina prošlog stoljeća (ako se ne varam).
    onda nas dan danas uce krivo na fakultetu...
    prodajem domaci bagremov med 40kn/tegla. zagreb i zapadni dio zagreba. mail: drasko2002@gmail.com

Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: GajbaPive Pogledaj Poruke
    onda nas dan danas uce krivo na fakultetu...
    Nedavno sam čitao nešto baš na temu o vrijednosti novca i pokriću, spomenute se američanske rezerve tako da sam taj podatak izvukao od tamo. Moguće je da su pravila drugačija za mlade države.
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Ko za vraga sada ne mogu pronaći taj tekst. Iskreno ne bi me čudilo da na faksu dobivate malo starije informacije jer još uvijek neki ljudi u ekonomiji drže glavu u pijesku. Pretpostavljam da učite curreny i banking teoriju, a valjda i postotno pokriće.

Lajkaj nas na Facebooku