| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ekonomija Raspravljate o temi Investicijski Fondovi u Znanost forumu; jel tko od vas ikada ulagao u te investicijske fondove, ja sam sada dobio neku ponudu za neki fond u ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #2 (permalink) |
| absolute beginner Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 5,471
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Investicijski Fondovi može se zaraditi. ne tako puno kao s dionicama, ali nije ni toliki rizik. ovisi koliko bi bio spreman uložiti. ali bolje neka neki ekonomist napiše nešto više na ovu temu. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Veteran | Re: Investicijski Fondovi Nisam ekonomist ali iz vlastitog iskustva mogu reći da za nekog tko nema filing za neki biznis, obrtanje novaca ili baratanje dionicama na burzama su investicijski fondovi prava stvar. Može se odabrati između fondova sa različitom stopom godišnjeg prinosa ali naravno, što je očekivani prinos veći to je i rizik veći. Moj primjer je ovakav. Raiffeisen Balanse investicijski fond (očekivani godišnji prinos preko 20%, osrednji rizik). Prošle godine uloženo oko 100000, sadašnje stanje oko 120000. Znači u godini dana je uložena svota porasla stvarno za 20%. Puno više nego u bilo kojoj banci da sam stavio na štednju, dobio bi možda oko 5%. Nemam sposobnosti niti vremena baviti se kupnjom i prodajom nekretnina ili dionica i ovo je ja mislim najbolji način kako najviše dobiti iz nekakve ušteđevine.
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Veteran | Re: Investicijski Fondovi Da €
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum Zadnji Uredio Joks : 08-02-07 u 21:14. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Veteran | Re: Investicijski Fondovi A čuj, nemoraš vjerovati. I ja sam bio skeptičan prvi tren jer je ta brojka od oko 20% godišnjeg prinosa izgledala malo nerealna ali ipak se to kroz godinu dana pokazalo da je tako. Fond radi na nekakvom principu udjela, znači ti kad ulažeš novce kupuješ udjele u tom fondu. Iz mojeg primjera jedan udio kad je kupljen vrijedio je 196,51€ a danas vrijedi 235,92, i svaki dan pomalo raste. Pa ti računaj. Evo ti prikaz s njihove stranice.
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Banned | Re: Investicijski Fondovi heh ... sve je to super .. osim ako investicijski fond ne podrži krivu investiciju ... oni skupljaju lovu od ljudi i masovno ulažu u dionice ... ali niko ne može reći da neće fulat .. ok, imaju banku da ih pokriva, ali rizik uvijek postoji ![]() |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Veteran | Re: Investicijski Fondovi Naravno da rizik postoji, to jasno piše, što je veća planirana dobit, veći je i rizik da će fond možda krivo ulagat i da neće biti baš prinos kakav su predvidjeli. ![]() Nisam rekao da je Raiffeisen najbolji nego da ja imam iskustva s tim fondom i za sad jako pozitivna ![]()
| | |
![]() |
| Tagovi: fondovi, investicije, investicijski fondovi |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:32.