| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Fondovi Raspravljate o temi Investicijski Fondovi u Ekonomija forumu; ma dobro ja se u to uopće ne kužim toliko, pa zato i pitam, ali sam čuo dosta pozitivnih ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #14 (permalink) |
| Veteran | Re: Investicijski Fondovi Tak je, to je dugoročno ulaganje. Meni se napočetku činilo da nikad neće dostići prinos od 20% kak je sporo raslo. A to je i normalno, bio sam nestrpljiv, prvi put je takvo neko ulaganje, iznos nije mali, strah te da ne propadne itd. al na kraju je ispalo sve super ![]() Al ak hoćeš brzo zaradit prati burzu i kupuj dionice, tu možeš prek noći postat milijunaš ili ak nemaš znanja/sreće propast ![]()
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #16 (permalink) |
| Veteran | Re: Investicijski Fondovi Brokera ![]()
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #18 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Investicijski Fondovi Ako misliš ulagati novce u investicijski fond najbolje je raspodijeliti ulaganje na više investicijskih fondova tako da u slučaju propadanja jednog investicijskog fonda uvijek se pokrivaš s ovim drugim. Npr. Uložiš dio novca koji misliš ulagati u neki investicijski fond s malim prinosom do cca. 7% i malim rizikom. Tu ćeš novac uložiti dugoročno na više godina (5-7 god.). A drugi dio novca uložiš u minimalno 2 RAZLIČITA fonda višeg rizika s većim prinosom (očekivanog godišnjeg prinosa od 20-30 %), na kraći vremenski period (1-2 godine). Naravno sad sve zavisi za što i kad ti treba novac: za daljnja ulaganja u neki vlastiti biznis ili za osobne potrebe. |
| | |
| | #19 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 07-02-07 Lokacija: greenzagoritis
Poruka: 339
![]() | Re: Investicijski Fondovi koliko se isplati evo vam usporedbe imam u zb globalu 2 god 35.000 kn i u plusu sam 10.000kn nije strašno al mislim da je ok sad sam kupil u ceba balans udjele za 3000 kn neznam kaj bu tamo kaj vi mislite kakve su mi šanse molim comment |
| | |
| | #20 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 11-03-07
Poruka: 1
![]() | Re: Investicijski Fondovi Citat:
pod 2, fond propada jedino kad propadne sve u što je uložio- obično se desi veči ili manji pad ili rast vrijednosti pod 3, na krače vrijeme se ulaže u fondove s manjim rizikom (obično i prinosom) pod 4,A na duže vrijeme (5-7 god)se ulaže u fondove s večim rizikom i večom prosječnom godišnjom dobiti - naglasak na prosječnoj tako da i u slučaju loše godine sa sljedečom nadprosječnom ukupno uhvatimo prosjek pod 4,B a ako pogodimo i prvu dobru nema nikakvih razloga da -ili unovčimo zaradu -ili djelomično unovčimo a ostatak investiramo -ili ostavimo u investiciji i povremeno pratimo stanje na djelu tržišta gdje smo uložili pod 5, slažem se | |
| | |
![]() |
| Tagovi: fondovi, investicije, investicijski fondovi |
« dionički fondovi
|
- »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:42.