Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Ekonomija > Fondovi
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Fondovi Raspravljate o temi Investicijski Fondovi u Ekonomija forumu; Sve stagnira uhvatila ih fjaka, godišnji su, mislim da do kraja 8 nebude neke promjene malo padaju malo se ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 11-07-07, 17:38   #41 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 07-02-07
Poruka: 339
gollum007 se izdvaja iz mase
Re: Investicijski Fondovi

Sve stagnira uhvatila ih fjaka, godišnji su, mislim da do kraja 8 nebude neke promjene malo padaju malo se dižu. Imala sam nešt u CEBI-balanced pa prodala .Čula sam da imaju unutarnje probleme s radom namještenika???? nije se makla od 2 mj samo joj vrijednost padala.Zb je ok .
gollum007 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-07-07, 22:19   #42 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 27-10-06
Poruka: 781
Iochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavan

PBZ trenutno najavljuje novi fond - PBZ I-Stock.
Citat:
17. srpnja počinje s radom novi dionički fond PBZ Investa - PBZ I-Stock fond, namijenjen ulagateljima koji žele izložiti dio svoje imovine na tržište kapitala tranzicijskih zemalja Europe, Azije i Latinske Amerike, te ostvariti potencijalno više stope prinosa. Preporučeno razdoblje ulaganja iznosi barem tri godine. Ulazna naknada neće se naplaćivati do 27. srpnja 2007.
Zasad još nema raspoloživih podataka - za koju će se valutu vezati - €, $ ili kn i kolika je početna vrijednost udjela.
SNo, prema najavama ulagat će na tržišta sa najvećim rastom - Peru, Venezuela, Bolivija, Kina, Rusija (Hrvatska je inače 8. u svijetu po stopi rasta) - no tu treba uzeti u obzir da su baš na tim tržištima u nastajanju česta uplitanja države u pojedine sfere pa lomovi mogu nastati preko noći. Tzv. "Crveni jug" Amerike provodi ciljanu nacionalizaciju što često donosi "potrese", zbog Chaveza je već dvaput pokušan prevrat u Venezueli...
Kina opet kako bi obuzdala nekontrolirani rast preko noći uvodi nove poreze i regulatorne mjere što je posljednji put uzrokovalo pad od 8% u roku 24 sata.
U svakom slučaju: Tko ne riskira - ne profitira.

Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!!
Iochannes je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-09-07, 10:09   #43 (permalink)
Uvaženi forumas

Iochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavan

Iskustva jednog ulagača:

Citat:
Dani prolaze u znaku „korekcije“. Korekcija se zove pad cijena dionica na Zagrebačkoj burzi. Crobex je tako u zadnjih mjesec dana pao za oko 6 posto. Željko Kardum službeno će reći da „tržište prolazi laganu korekciju“. Burzovni analitičari govore o „uobičajenoj“ ili „očekivanoj“ korekciji, nakon koje uskoro slijedi „snažan rast“. Po jednima su uzroci korekcije u predstojećem IPO-u HT-a, a po drugima je riječ o nužnom ispuhavanju prenapumpanog tržišnog balona. Kako sam gotovo identično kao i u slučaju investicijskih fondova (post „Kako to radi Šprajc“) na tržište uletio usred „korekcije“, počeo sam shvaćati što uistinu znači taj eufemizam.

Zašto se rast cijena dionica zove rast, a pad cijena korekcija? Kad u tjedan dana izgubite nekoliko tisuća kuna, nekako ne osjećate baš da „prolazite kroz korekciju“, kako će vam to objasniti i vaš broker. Imate dosta jadan osjećaj da gubite novce. No, broker će vam citirati Grahama i reći kako je to dobra prilika za kupnju. „Divno!“, pomislit ćete, „Kakva prilika, šteta samo što sam ti dosad već dao svu lovu, genije!“. Naravno da mu to nećete priznati, nego ćete mu mudro reći da je onda bolje da korekcija još malo potraje pa ćete se vratiti kad pad bude, recimo 13 posto.

Pa se onda vratite doma i još jedanput pogledate u svoju Excel tablicu ili se logirate na portal koji vam vodi portfelj. Zanimljivo, ondje u najdonjoj kućici ne stoji „korekcija 4788 kn“, nego i dalje – 4788 kn. Prema mudrosti vašeg brokera, zapravo bi se trebali nadati da će ondje uskoro stajati – 11788 kn jer, kakva će to tek prilika biti… No, ako vam je u bifeu još uvijek ostala ona boca „Južnjačke utjehe“ od momačke večeri, moja je preporuka da je bolje nju ispraznit nego popit foru s „korekcijom“ i „prilikom“.

Zanimljivo, kad tržište krene rasti, onda će službeni Kardum reći „kako je tržište u snažnom uzletu“ te će ozaren objaviti kako je Crobex dosegnuo rekordnu granicu od, štajaznam, 5500 bodova! Ni Kardum ni broker vam neće kazati kako recimo, tržište prolazi „uobičajenu korekciju naviše, nakon koje slijedi lagani pad ili stagnacija“… Dakako, moj će mi broker i tada savjetovati da je to odlična prilika za kupnju dionica jer, „treba biti na valu“… Grahamovi tržišni ciklusi nekako se tad neće spominjati…

OK, znam ja, taj eufemizam s „korekcijom“ bolje zvuči nego „pad dionica“ ili još gore „gubitak novca“, tek okuražene ulagače treba zadržati na tržištu u razvoju, a ne ih plašiti s kojekakvim padovima ili gubicima, ali nije li i to neprimjereno obmanjivanje sudionika na tržištu kapitala na koje bi mogao reagirati i Ante Samodol? No, ima to i svojih dobrih strana.

IPO T-HT-a će privući tisuće novih ulagača koji će se prvi put sresti s burzom i njezinim lingvističkim zagonetkama. Premda ne treba sumnjati u uspjeh, recimo da se pad cijena nastavi i tijekom izlaska Telekoma na burzu. Pa da onda i Kardum i Samodol i Sanader zajedno sa svim brokerima počnu na sav glas i kroz sve medije ljudima objašnjavati da se ne radi o padu, nego o „korekciji“. I onda zbunjen ulagač dođe doma i uputi se dragoj u krevet. I kada ga ona željno prigrli a ne dogodi se ništa, on joj tad može ponosno reći „ Draga, prolazim kroz korekciju, možda se ne čini tako, ali ovo ti je zapravo dobra prilika…“

Iochannes je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-09-07, 21:22   #44 (permalink)
Regularni forumas

Bome, nekako ta korekcija dugo traje s razlogom, jer se kao čuvaju novci za T-HT.

ZAUSTAVITE ZEMLJU-SILAZIM
gollum007 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-09-07, 15:12   #45 (permalink)
Uvaženi forumas

Korekcija. Ta riječ baš lijepo zvuči.
Dionički fondovi - u crvenom (čast iznimkama)
Mješoviti - sve se nešto crveni - i više od pola
Obveznički - tu ostaje nade za optimizam
Novčani - već po navici sve u zelenom
Ako se ovakav trend nastavi sva priča oko fondovske "industrije" bi mogla pasti u vodu jer će postati isplativije a i sigurnije vezati se uz klasičnu oročenu štednju.
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg Dionicki.jpg (141.1 KB, 6 pogleda)
Tip Fajla: jpg Mjesoviti.jpg (131.5 KB, 4 pogleda)
Tip Fajla: jpg Obveznicki.jpg (119.4 KB, 3 pogleda)
Tip Fajla: jpg Novcani.jpg (115.1 KB, 4 pogleda)

Iochannes je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-09-07, 13:33   #46 (permalink)
Regularni forumas

Zb-aktiv bome danas debelo u + a i ostali ZABA fondovi jel to možda tržište krenulo?

gollum007 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-09-07, 13:44   #47 (permalink)
Regularni forumas

business.hr - ZSE uĹľivo: Dokapitalizacija Luke PloÄŤe izazvala blokadu Niz prilika za zaradu
Bojan Bajgorić Šantić
20.09.2007 11:29
Promijenjeno 20.09.2007 12:50
Uzbudljiv dan na burzi počeo je naglim rastom Crobexa koji se potom malo smirio, ali iznenađuje INA, a zbog najavljene dokapitalizacije divlja i Luka Ploče, koja bi svakog trenutka mogla upasti u blokadu.
Vezane vijesti
Mirjana Palada Kmetović nova članica uprave Plodina
Luka Ploče u dokapitalizaciju po 400 kuna
VIS konfekcija pred isplatom dividende vrijedne četvrtinu dionice

Uzrok porasta cijene Ine, koju će i iduće četiri godine voditi Tomislav Dragičević, vjerojatno se krije u špekulacijama o mogućem dokupljivanju dionica od strane MOL-a temeljene ne velikom kreditu koji je nedavno uzela ta korporacija, a koji će dijelom biti uložen i u neimenovane dionice.

Više o razlozima porasta Luke Ploče moći ćete pročitati uskoro u posebnom članku koji će pojasniti detalje dokapitalizacije, izuzetno povoljne za dioničare te luke.
U prvih 25 dionica ni jedna ne bilježi pad vrijednosti, pa tako ni vodeće po prometu. U ovom trenutku njih osam ima promet veći od milijun kuna, a unatoč nastavku rasta BDI indeksa, koji bi danas nakon nekoliko dana stanke mogao zabilježiti rekordnu vrijednost, najmanji rast bilježi Atlantska plovidba - 0,65 posto, na 2616 kuna. Među navedenih osam najveći rast bilježi IGH - 3,16 posto, na 11.968 kuna.

Razloge za ovakav rast tržišta vjerojatno ne treba tražiti u jučerašnjem skoku europskih burza jer one - uz izuzetak Madridske - danas bilježe pad. Moguće je da je riječ o kupnji ulagača koji su procijenili kako će dionice čija je cijena padala zbog prelijevanja novca u IPO HT-a ponovno rasti nakon što pojedinci budu izlazili iz HT-a, te žele uhvatiti što bolje pozicije prije te pojave.

gollum007 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-11-07, 22:05   #48 (permalink)
Dr. Love

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 4,366
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Pas masters, zadnjih tjedan dana korekcija globalno vlada inv. fondovima. Bilo dioničarkim, bilo obvezničkim ili mjesovitim..
Šta je uzrok? Pad dolara? Priblizavanje zime? Marsovci napadaju?
Ima li nade da prestane korekcija nego opet počne se dizati cijene udjela?
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-11-07, 22:44   #49 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 3,606
tzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masi

izbori su ti jedan od uzroka, drugi uzrok je pad dolara, pa porast cijena nafte, a tu je i kriza kredita u americi

meni su fondovi pali za tisuću kuna u tjedan dana, u očaju sam... i mirisalo mi je u srijedu da povučem al nisam i sjebo sam se... nema veze... treba malo dulje pričekati

uložena mi je lova u ZB aktivu inače
Odgovori sa citatom
Star 08-11-07, 07:57   #50 (permalink)
Dr. Love

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 4,366
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Ma ne smije se biti papak po meni pa ici vuci lovu van cim malo zamirise sranje. Pričekati neko vrijeme. Pa moraju počet rast pa nece globalna recesija u svijetu da se nikad nece podici cijene
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: fondovi, investicije, investicijski fondovi

« dionički fondovi | - »

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:46.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114