| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Fondovi Raspravljate o temi Investicijski Fondovi u Ekonomija forumu; Sve stagnira uhvatila ih fjaka, godišnji su, mislim da do kraja 8 nebude neke promjene malo padaju malo se ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #41 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 07-02-07 Lokacija: greenzagoritis
Poruka: 339
![]() | Re: Investicijski Fondovi Sve stagnira uhvatila ih fjaka, godišnji su, mislim da do kraja 8 nebude neke promjene malo padaju malo se dižu. Imala sam nešt u CEBI-balanced pa prodala .Čula sam da imaju unutarnje probleme s radom namještenika???? nije se makla od 2 mj samo joj vrijednost padala.Zb je ok . |
| | |
| | #42 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 27-10-06 Lokacija: Friedrichdorf
Poruka: 781
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Investicijski Fondovi PBZ trenutno najavljuje novi fond - PBZ I-Stock. Citat:
SNo, prema najavama ulagat će na tržišta sa najvećim rastom - Peru, Venezuela, Bolivija, Kina, Rusija (Hrvatska je inače 8. u svijetu po stopi rasta) - no tu treba uzeti u obzir da su baš na tim tržištima u nastajanju česta uplitanja države u pojedine sfere pa lomovi mogu nastati preko noći. Tzv. "Crveni jug" Amerike provodi ciljanu nacionalizaciju što često donosi "potrese", zbog Chaveza je već dvaput pokušan prevrat u Venezueli... Kina opet kako bi obuzdala nekontrolirani rast preko noći uvodi nove poreze i regulatorne mjere što je posljednji put uzrokovalo pad od 8% u roku 24 sata. U svakom slučaju: Tko ne riskira - ne profitira. ![]()
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! | |
| | |
| | #43 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Investicijski Fondovi Iskustva jednog ulagača: Citat:
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! | |
| | |
| | #45 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Investicijski Fondovi Korekcija. Ta riječ baš lijepo zvuči. ![]() Dionički fondovi - u crvenom (čast iznimkama) Mješoviti - sve se nešto crveni - i više od pola Obveznički - tu ostaje nade za optimizam Novčani - već po navici sve u zelenom Ako se ovakav trend nastavi sva priča oko fondovske "industrije" bi mogla pasti u vodu jer će postati isplativije a i sigurnije vezati se uz klasičnu oročenu štednju.
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! |
| | |
| | #47 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 07-02-07 Lokacija: greenzagoritis
Poruka: 339
![]() | Re: Investicijski Fondovi business.hr - ZSE uĹľivo: Dokapitalizacija Luke PloÄŤe izazvala blokadu Niz prilika za zaradu Bojan Bajgorić Šantić 20.09.2007 11:29 Promijenjeno 20.09.2007 12:50 Uzbudljiv dan na burzi počeo je naglim rastom Crobexa koji se potom malo smirio, ali iznenađuje INA, a zbog najavljene dokapitalizacije divlja i Luka Ploče, koja bi svakog trenutka mogla upasti u blokadu. Vezane vijesti Mirjana Palada Kmetović nova članica uprave Plodina Luka Ploče u dokapitalizaciju po 400 kuna VIS konfekcija pred isplatom dividende vrijedne četvrtinu dionice Uzrok porasta cijene Ine, koju će i iduće četiri godine voditi Tomislav Dragičević, vjerojatno se krije u špekulacijama o mogućem dokupljivanju dionica od strane MOL-a temeljene ne velikom kreditu koji je nedavno uzela ta korporacija, a koji će dijelom biti uložen i u neimenovane dionice. Više o razlozima porasta Luke Ploče moći ćete pročitati uskoro u posebnom članku koji će pojasniti detalje dokapitalizacije, izuzetno povoljne za dioničare te luke. U prvih 25 dionica ni jedna ne bilježi pad vrijednosti, pa tako ni vodeće po prometu. U ovom trenutku njih osam ima promet veći od milijun kuna, a unatoč nastavku rasta BDI indeksa, koji bi danas nakon nekoliko dana stanke mogao zabilježiti rekordnu vrijednost, najmanji rast bilježi Atlantska plovidba - 0,65 posto, na 2616 kuna. Među navedenih osam najveći rast bilježi IGH - 3,16 posto, na 11.968 kuna. Razloge za ovakav rast tržišta vjerojatno ne treba tražiti u jučerašnjem skoku europskih burza jer one - uz izuzetak Madridske - danas bilježe pad. Moguće je da je riječ o kupnji ulagača koji su procijenili kako će dionice čija je cijena padala zbog prelijevanja novca u IPO HT-a ponovno rasti nakon što pojedinci budu izlazili iz HT-a, te žele uhvatiti što bolje pozicije prije te pojave.
__________________ ZAUSTAVITE ZEMLJU-SILAZIM |
| | |
| | #48 (permalink) |
| Dr. Love Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 28
Poruka: 4,366
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Investicijski Fondovi Pas masters, zadnjih tjedan dana korekcija globalno vlada inv. fondovima. Bilo dioničarkim, bilo obvezničkim ili mjesovitim.. Šta je uzrok? Pad dolara? Priblizavanje zime? Marsovci napadaju? Ima li nade da prestane korekcija nego opet počne se dizati cijene udjela?
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... |
| | |
| | #49 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-10-05 Lokacija: Svinjarevci
Poruka: 3,606
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Investicijski Fondovi izbori su ti jedan od uzroka, drugi uzrok je pad dolara, pa porast cijena nafte, a tu je i kriza kredita u americi meni su fondovi pali za tisuću kuna u tjedan dana, u očaju sam... i mirisalo mi je u srijedu da povučem al nisam i sjebo sam se... nema veze... treba malo dulje pričekati uložena mi je lova u ZB aktivu inače
__________________ Dotepenci, dobit ćete po pički! |
| | |
| | #50 (permalink) |
| Dr. Love Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 28
Poruka: 4,366
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Investicijski Fondovi Ma ne smije se biti papak po meni pa ici vuci lovu van cim malo zamirise sranje. Pričekati neko vrijeme. Pa moraju počet rast pa nece globalna recesija u svijetu da se nikad nece podici cijene
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... |
| | |
![]() |
| Tagovi: fondovi, investicije, investicijski fondovi |
« dionički fondovi
|
- »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:46.