Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Ekonomija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Ekonomija Raspravljate o temi Je li dijete javno ili privatno dobro u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: ciaos Znam što si htio reći ali mi ta rečenica nikako nije sjela. Nije dijete "svojina&...

Odgovor

Opcije Teme
Star 04-06-07, 14:35   #11 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 26-06-06
Godina: 14
Poruka: 5,118
icegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku icegirl Pošalji poruku preko Skype-a korisniku icegirl
Re: Je li dijete javno ili privatno dobro

Citat:
Pravi autor: ciaos Pogledaj Poruke
Znam što si htio reći ali mi ta rečenica nikako nije sjela.

Nije dijete "svojina" roditelja već su roditelji oni koji imaju pravo a povrh svega DUŽNOST skrbiti se za dijete i to samo na njegovu dobrobit.
Ne mogu "raspolagati" njime po vlastitom nahođenju u svakom smislu. U protivnom snose sankcije.

Ali ponavljam, znam što si htio reći.

Nemaju roditelji nikakvu dužnost, zapravo ako žele dijete moraju se brinuti za njega. Ali ako neće dijete nemoraju...
icegirl je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 04-06-07, 14:39   #12 (permalink)
Banned

Datum registracije: 14-05-07
Poruka: 585
greta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznat

Pa to sam i napisala, ne kužim kako nisi shvatila...

Imaju dužnost brinuti se onako kako OZ propisuje (a ne kako njima paše) a ako ne žele - sankcioniraju ih nadležna tijela.

Prouči OZ, ako ti se da.
greta12 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:26   #13 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 26-06-06
Godina: 14
Poruka: 5,118
icegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku icegirl Pošalji poruku preko Skype-a korisniku icegirl

Citat:
Pravi autor: ciaos Pogledaj Poruke
Pa to sam i napisala, ne kužim kako nisi shvatila...

Imaju dužnost brinuti se onako kako OZ propisuje (a ne kako njima paše) a ako ne žele - sankcioniraju ih nadležna tijela.

Prouči OZ, ako ti se da.

Proučit ću ako mi bude i kad mi bude trebalo. Dok sam tinajđerka nezanima me.
Roditelji se o meni brinu najbolje što mogu, pa nemam prigovora.
icegirl je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:36   #14 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 30
Poruka: 2,370
Ibort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auru

Citat:
Pravi autor: icegirl Pogledaj Poruke
Nemaju roditelji nikakvu dužnost, zapravo ako žele dijete moraju se brinuti za njega. Ali ako neće dijete nemoraju...

Da draga icegirl , roditelji imaju dužnost i to zakonsku skrbiti se za dijete.

Nego , nešto ne vjerujem da je pitanje na faksu bilo tako banalno glupo ... pa bih zamolio autora topica , ako mu nije teško , da točno napiše pitanje tj. zadatak
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-06-07, 02:51   #15 (permalink)
wayward

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,559
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

A što ako dijete nije dobro, ako je zločesto, jeli onda javno ili privatno ???
.....(_/.......)../....
...............(_/......

おとわるいなー
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-06-07, 03:02   #16 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 23
Poruka: 4,777
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Kad kažemo da su djeca jedno od naših najvećih bogatstava odnosimo se prema njima vrlo osjećajno, ali ipak kao prema "dobru". Država mora sve učiniti da osigura uvjete za razvitak novih generacija, jer one garantiraju njezin rast i razvitak i kao takve mogli bi ih gledati kao javno dobro, čiji razvoj čini opću korist. Ipak dijete je prije svega čovjek i osoba, koje je pod starateljstvom roditelja, što dakako uključuje i njihovu brigu za svoje roditelje, kad ovi jednom ostare. U tom kontekstu može ih se gledati kao privatno dobro, jer njihov napredak i razvitak čini život njihovih roditelja lakšim. Dobrom maipulacijom možemo od bilo čega napraviti nečije "dobro", to ipak ne znači da to ono stvarno i je. Ergo. dijete nije dobro, ali ga se može tako gledati u čisto interakcijskom smislu...
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-07-07, 18:44   #17 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 24-06-07
Godina: 20
Poruka: 2,215
dadyml je slavandadyml je slavandadyml je slavandadyml je slavandadyml je slavandadyml je slavandadyml je slavandadyml je slavandadyml je slavandadyml je slavandadyml je slavan
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku dadyml

Eh, ajd vi budite malo filozofi...Pazi ovo... I oni su bili djeca pa nek se zapitaju da li bi htjeli oni tada da se raspravlja o tom pitanju da li su djeca javno ili privatno dobro. Djecu i ljude općenito, po mome mišljenju se ne bi trebalo tako klasificirati, al danas se to tako radi u svim područjima naših širokih djelatnosti. Ova je dobra stoka, ova loša, ova za klanje, ove jedemo, od ove imamo kožu itd.

Dijete je privatno dobro.
Javno je dobro kad se rodi dijete (povećanje nataliteta)
-->Znači dijete je i javno i privatno dobro

-> klikni za sise <-
dadyml je online sada  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: dijete, dobro, javno, privatno

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:21.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114