Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 29

Kamate na kredite rastu

Raspravljate o temi Kamate na kredite rastu u Ekonomija forumu, dio Znanost foruma; Naš premijer se busa u prsa sa stabilnim kamatama, a iz prikrajka one rastu. Jedno je ono što ste vidjeli ...

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Kamate na kredite rastu

Naš premijer se busa u prsa sa stabilnim kamatama, a iz prikrajka one rastu. Jedno je ono što ste vidjeli na televiziji, a drugo je ono što ste dobili na kućnu adresu.

Kome će te vjerovati?

Klijenti Raiffeisen banke tako ovih dana na kućne adrese dobivaju obavijesti o novom povećanju kamata za automibilske kredite i gotovinske kredite od 1 do 1,5 postotni bod. Posebno su pogođeni dužnici čiji su krediti vezani uz švicarski franak, jer su ti krediti zbog tečaja i kamata poskupjeli 30 posto u posljednje dvije godine.

I dok je ZABA drugi put u manje od dva mjeseca od premijera Sanadera dobila po prstima, jer su javno progovorili o uzrocima zbog kojih kamate idu gore, ostali bankari rade tiše. RBA je u prosincu 2008. povećala kamate za nove stambene kredite za 0,75 postotnih bodova, a sad povisuju automobilske i potrošačke kredite.

VL
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

Forumaš Plave Krvi Avatar od korisnika GajbaPive
    Datum registracije
    04-01-06
    Starost
    28
    Poruka
    3,207
    Liked
    47 times

Re: Kamate na kredite rastu

kazu da moraju dignuti kamate jer i oni dolaze teze do novaca za kredite.
    ???
    mozda i dolaze teze do novaca za kredite, ali je smanjena potraznja za tim istim kreditima anulirala problem dolaska do novaca. pa upravo je pravilo da kod smanjene potraznje moraju se i sniziti cijene, ali oni kod smanjene potraznje dizanjem kamata nadoknadjuju neostvarenu planiranu dobit. cak i banke od kojih ove banke uzimaju novac za kredite nemaju interes da ljudima otezaju davanje kredita, jer je i njima bitno da se novac okrece. i to je pohlepa. a najvise me smeta, sto banke kakve jesu, gaze malog covjeka dok mogu, dok mu ne uzmu i zadnju kap krvi, a kada kojim slucajem banka propadne, svi se iz banke fino namire otpremninama i netko drugi preuzme tu banku.
    i zasto se ljudima koji vec imaju kredite dizu kamate? pogotovo ako se pozovemo na objasnjenje kako se teze dolazi do novca. pa vi ste do tog novca koji ste dali covjeku vec dosli prije 2-3-15 godina!!! i sada samo ubirete te novce natrag. zato ne serite! a problem je u tome sto smo mi ljudi glupi, a oni koji nas predstavljaju toga su svjesni. a i novinari ne istrazuju dovoljno dobro stvari. uvijek se ispituju isti ekonomisti, a oni koji se ne slazu s odredjenim tvrdnjama nikada nisu niti primirisali novinama ili tv-u.
    ma, sve je to sranje...

prijedlog: svi prebacimo tekuce, ziro racune i kreditne kartice u HPB, jedinu hrvatsku banku, buduce kredite dizimo samo u HPB-u, pa cemo vidjeti da li ce dizati kamate na kredite. ovako cemo barem profit stvarati drzavi i sve ce ostajati u drzavi.
    Zadnji Uredio GajbaPive : 18-02-09 u 06:33
    prodajem domaci bagremov med 40kn/tegla. zagreb i zapadni dio zagreba. mail: drasko2002@gmail.com

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Ja ne kužim šta se svi toliko pjenite!!

Pa nije banka dobrotvorna ustanova!! To je predator kojeg ne zanimaju tvoji osobni problemi i kako ćeš ti to plačati!!

Kad si sklapao ugovor o kreditu i ta stavka o kamatama, odnosno njihovom rastu ili padanju, lijepo stoji u ugovoru!!

Meni su također nešto povećali ratu, ali ne žderem se oko toga jer i ovako i onako oni mogu krojiti i raditi šta hoće, dok je u okvirima potpisanog ugovora!!

Nitko nama nije kriv što moramo imati nove aute, nove stanove, novi namještaj, što moramo živjeti iznad svojih mogučnosti.

Znam da se neki neće složiti s mojim stavom, ali nitko nas nije tjerao na kredite, sami smo ih uzimali, a ovo bi nam trebala biti dobra škola za ubuduće!!

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

U svim bivšim republikama ex YU na svakom koraku možete naći banku (stranu) a trgovački centri niču kao pečurke posle kiše.Vlade nesposobne da pokrenu privredu, potstiču potrošnju(zaduživanje) ne bi li bar kroz PDV namirili budžet.Države su se zadužile, prodaju sve što mogu prodati.Sad smo na redu mi sami.Dok još ima nešto novca, kamate će rasti a što ga manje bude bilo one će početi padati.Na taj način se od gradjanstva izvlače i poslednje pare.
    Moj savet vam je da ne kupujete ništa na kredit.Koliki su vam prihodi toliko trošite.
    Na svaki način morate izbeći dužničko ropstvo.
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: dark_zg Pogledaj Poruke
    Pa nije banka dobrotvorna ustanova!! To je predator kojeg ne zanimaju tvoji osobni problemi i kako ćeš ti to plačati!!

Kad si sklapao ugovor o kreditu i ta stavka o kamatama, odnosno njihovom rastu ili padanju, lijepo stoji u ugovoru!!
    Nije dobrotvorna ustanova, ali su u krugu poslovanja, prema tome itekako ih treba zanimati trenutna situacija. Zanimljivo je kako se nitko još uvijek ne usudi spomenuti inflaciju.
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Ne zanima ih iz jednostavnog razloga!!!
    I kad prođe kriza u svietu poslovnosti banke će opet biti najvažniji partneri, jer bez njih se ne može, tako da njih i sad zaboli ono među nogama i za tebe i za mene i za naše i vaše firme, tvrtke urede i sl.
    Bitan im je samo profit, i iskorištavaju svaku šansu da ga povečaju!!

S toga ne bojim se ja za njih, nego za nas!!

V.I.P. Član
    Datum registracije
    09-04-08
    Poruka
    4,354
    Liked
    72 times

Citat Pravi autor: industrial Pogledaj Poruke
    Zanimljivo je kako se nitko još uvijek ne usudi spomenuti inflaciju.
    ne spomju jer se to ne radi.

šta nije vidošević jasno rekao da smo u krizi i recesiji pa ga je ministar špotao da se to ne govori..

što se tiče banaka - naravno da je glavna premisa njihovog poslovanja profit pod svaku cijenu.
    druga je stvar što se ja s tom politikom uopće ne slažem. oderat ljudima gaće s dupeta da bi banke imale još više i više profita ne smatram bankarenjem neg lihvarenjem.

Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Ne slažem se niti ja s tom i takvom politikom banaka, i točno, to je lihvarenje i iscjeđivanje do gole kože!!!

One to rade namjerno i svijesno, jer znaju da bez njih ne može ništa funkcionirati i da su glavni igrač na tržištu novca, pa tko voli nek izvoli, ili u slučaju naših kredita, mi smo nemoćni spram njihovih kamata, i zato to rade!!

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

Citat Pravi autor: dark_zg Pogledaj Poruke
    Ja ne kužim šta se svi toliko pjenite!!

Meni su također nešto povećali ratu, ali ne žderem se oko toga jer i ovako i onako oni mogu krojiti i raditi šta hoće, dok je u okvirima potpisanog ugovora!!
    s ovim se slazem apsolutno

Nitko nama nije kriv što moramo imati nove aute, nove stanove, novi namještaj, što moramo živjeti iznad svojih mogučnosti.
    s ovim djelomicno jer imati novi stan nije zivot iznad mogucnosti nego jednostavna potreba covjeka.
    iznad mogucnosti je ako kupujes treci stan a ne prvi.

Znam da se neki neće složiti s mojim stavom, ali nitko nas nije tjerao na kredite, sami smo ih uzimali, a ovo bi nam trebala biti dobra škola za ubuduće!!
    ja ne bjezim od kredita jer to je jedina mogucnost (za sada) ako si zelim nesto ozbiljno priustiti. ali kad ih uzimam onda ih uzimam oprezno, izracunam si koliku ratu mogu podnijeti i to je to. kad sam kupovao stan mogao mogao sam dici veliki kredit i samim tim kupiti duplo veci stan nego ovaj sto imam s obzirom na moju kreditnu sposobnost ali nisam jer sam gledao da mi rata bude max1/3 place.
    a znam ljude kojima je rata 3/4 place...e to je zivot iznad mogucnosti

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Citat Pravi autor: fat_boy_slim Pogledaj Poruke
    s ovim se slazem apsolutno

s ovim djelomicno jer imati novi stan nije zivot iznad mogucnosti nego jednostavna potreba covjeka.
    iznad mogucnosti je ako kupujes treci stan a ne prvi.

ja ne bjezim od kredita jer to je jedina mogucnost (za sada) ako si zelim nesto ozbiljno priustiti. ali kad ih uzimam onda ih uzimam oprezno, izracunam si koliku ratu mogu podnijeti i to je to. kad sam kupovao stan mogao mogao sam dici veliki kredit i samim tim kupiti duplo veci stan nego ovaj sto imam s obzirom na moju kreditnu sposobnost ali nisam jer sam gledao da mi rata bude max1/3 place.
    a znam ljude kojima je rata 3/4 place...e to je zivot iznad mogucnosti
    Ovo za stanove sam napisao onako općenito, jer znam ih nekoliko koji su se malo zaletjeli, pa uz sudužnike uzeli stambeni krediti koji iznosi polovicu njihove plaće, auz režije i današnji standard i još ako imaš dijecu školske ili fakultetske dobi. to je maltene nemoguća misija za otplačivanje!!

I bez obzira što je stambeno pitanje daleko na prvom mijestu prioriteta, ipak se ne treba ići grlom u jagode!!
    I ja sam obveznik stambenog kredita, ali sam dobro prije toga vagao i kalkulirao!
    A sad mi ne vrijedi kukati i druge optuživati!!

Zeznut je ovaj liberalni kapitalizam, mami te, mami, a onda te istrese iz gaća!!

Samo želim druge upozoriti da krediti nisu igračka, i da im se pristupa s velikim oprezom!!
    Zadnji Uredio dark_zg : 18-02-09 u 10:41

Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku